اروپا از آغاز جنگ اوکراین، ۶۰ میلیارد یورو صرف خرید انرژی از روسیه کرد
به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری افه، این اتحادیه متشکل از گروههای جامعه مدنی آمار دقیقی از میزان هزینههای هر کشور برای سوختهای فسیلی و همچنین جایگزینهای تجدیدپذیری که میتوان با این مبالغ خریداری کرد، ارائه داده است.
به این ترتیب با ۶۰ میلیارد یورو سرمایهگذاری کشورهای اروپایی در طول ۱۰۰ روز نخست جنگ اوکراین میتوان حدود ۷۳۵ هزار سقف خورشیدی، پنلهای خورشیدی به وسعت هفت هزار و ۳۰۰ زمین فوتبال، یکهزار و ۹۰۰ توربین بادی خشکی و ۳۰۰ دستگاه توربین دریایی نصب کرد.
«کاترین گاتمن» مدیر کمپین «اروپا فراتر از زغالسنگ» به عنوان نهادی که از گذار و انتقال انرژی حمایت میکند، گفت: با این مبلغ همچنین میتوان عایق حرارتی ۲۷۰ منزل مسکونی را انجام داد و یک میلیون پمپ حرارتی نصب کرد.
براساس برآوردهای انجام شده، در ۱۰۰ روز نخست جنگ اوکراین، روسیه به اروپا، محمولههای نفت به ارزش ۳۲.۵۲۶ میلیون یورو، گاز به ارزش ۲۵.۸۴۹ میلیون یورو و زغالسنگ به ارزش ۱.۵۸۸ میلیون یورو صادر کرده است.
در راس واردات این قاره، آلمان قرار دارد که براساس دادههای سال ۲۰۱۹، از پایان فوریه تاکنون ۲۴ میلیون یورو در سوختهای فسیلی روسیه سرمایهگذاری کرده است.
بر اساس داده های سال ۲۰۲۱، پس از آلمان، ایتالیا با ۱۴.۳۰۴ میلیون و هلند با ۱۳.۴۸۹ میلیون یورو قرار دارند. اسپانیا نیز بر اساس برآوردهای مبتنی بر داده های سال گذشته، از زمان آغاز جنگ اوکراین، ۵.۰۸۵ میلیون یورو برای انرژی روسیه هزینه کرده است.
نشریه لا وانگواردیا اخیرا در گزارشی نوشت، در شرایطی که اروپا روزانه میلیاردها یورو به موجب قراردادهای فعلی نفت و گاز برای رسیدن منابع انرژی از طریق کشتی یا خطوط لوله به کرملین پرداخت میکند، تحریمهای اقتصادی علیه مسکو معنایی ندارد.
«برونو لومر» وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه نیز با استقبال از توافق جزئی اتحادیه اروپا برای تحریم نفت خام روسیه، هشدار داد دولت روسیه روزانه ۸۰۰ میلیون یورو از محل فروش نفت دریافت میکند.
بیش از ۱۰۰ روز از آغاز جنگ اوکراین میگذرد و وابستگی شدید اروپا به منابع انرژی روسیه، کشورهای قاره سبز را در شرایط بسیار دشواری قرار داده است.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو – کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.