فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

«
»

آمریکای لاتین، تکه زمینی برای غارت آمریکا نیست!

اظهارات صریح رئیس ستاد فرماندهی جنوبی آمریکا مبنی بر چشم‌داشت آمریکا به منابع طبیعی آمریکای لاتین با واکنش مقام‌های مختلف منطقه روبرو شد: آمریکای لاتین نه حیاط خلوت است نه تکه زمینی برای غارت!

 لورا ریچاردسون رئیس ستاد فرماندهی جنوبی آمریکا در گفت‌وگو با اندیشکده شورای آتلانتیک به صورت روشن در بیان انگیزه‌ها و منافع واقعی واشنگتن در قبال آمریکای لاتین گفت: چرا این منطقه مهم است؟ به دلیل همه منابع غنی و عناصر کمیاب خاکی و مثلث لیتیومی که امروز برای فناوری ضروری است. ۶۰ درصد از لیتیوم جهان در مثلث کشورهای آرژانتین، بولیوی و شیلی قرار دارد.

به نوشته اسپوتنیک موندو، ریچاردسون در پاسخی آشکار اذعان می کند که منافع اصلی واشنگتن در آمریکای لاتین در درجه اول در منابع طبیعی آن نهفته است اما به این مسئله بسنده نکرد و انگیزه‌های دیگری را اضافه کرد: بزرگ‌ترین ذخایر نفت از جمله نفت خام سبک و شیرین که بیش از یکسال پیش در نزدیکی گویان کشف شد؛ منابع ونزوئلا…نفت، مس، طلا.

این مقام آمریکایی بر اهمیت جنگل‌های آمازون به عنوان «ریه‌های جهان» تاکید و خاطر نشان کرد: ۳۱ درصد آب شیرین جهان در آمریکای لاتین است.

نتیجه‌گیری پایان ریچاردسون اما چندان روشن نبود: ایالات متحده کارهای زیادی برای انجام دادن دارد، این منطقه مهم است. منابع طبیعی آمریکای لاتین، ارتباط زیادی با امنیت ملی دارد و ما باید بازی خود را شروع کنیم.

اظهارنظرهای رئیس فرماندهی جنوبی آمریکا بی‌پاسخ نماند و با واکنش‌های مقام‌های مختلف مواجه شد.

به گزارش تارنمای کوبا دباته، میگل دیاز کانل رئیس‌جمهوری کوبا در هفتمین نشست سران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب گفت: ما باید یاد بگیریم…که ماهیت واقعی و منافع حقیقی امپراطوری کجا است و به دفاع از اصول مارتی (رهبر جنبش استقلال کوبا) ادامه دهیم…مارتی از ما خواست تا ملت‌های خود را متحد نگه داریم.

اوو مورالس، رئیس جمهور سابق بولیوی (۲۰۰۶-۲۰۱۹) نیز با انتشار پیامی در شبکه های اجتماعی اعلام کرد: ما به رئیس فرماندهی جنوب ایالات متحده یادآوری می‌کنیم که آمریکای لاتین حیاط خلوت یا ارث او برای بهره برداری از منابع طبیعی نیست. در مواجهه با تهدید مداخله‌جویانه جدید یانکی‌ها، تاکید می‌کنم که مردم آزاده میهن بزرگ از حاکمیت خود دفاع خواهند کرد.

لوئیس آرسه رئیس‌جمهوری بولیوی در گفت‌وگو با نشریه تلام آرژانتین تصریح کرد: ما نمی‌پذیریم که کسی ادعا کند منابع طبیعی ما متعلق به او است و این اولین بار نیست که ایالات متحده از منابع طبیعی ما صحبت می‌کند. نه، ما هیچ تحمیلی را از جانب کسی که ادعای منابع طبیعی ما را داشته باشد، نمی‌پذیریم.

ولادیمیر پادرینو لوپز وزیر دفاع ونزوئلا اطمینان داد که «آمریکای لاتین دیگر قطعه زمینی برای غارت نیست» و هشدار داد که «یک بلوک ژئوپلیتیکی در اینجا در حال ظهور است که در ساختن نظم جهانی چندقطبیِ جدید، نقشی کلیدی ایفا خواهد کرد.

مایک والاس عضو ایرلندی پارلمان اروپا نیز در پیامی کنایه‌آمیز در صفحه توییتر خود نوشت: ایالات متحده نسبت به دموکراسی و حقوق بشر در آمریکای لاتین بسیار نگران است، (در حالی که واقعیت این است که) آن‌ها به شدت نگران ثروت معدنی هستند که می‌خواهند از آن استخراج کنند.

اظهارات لورا ریچاردسون در مورد منافع واشنگتن در منطقه، به آموزه «دکترین مونرو» و فرضیه «آمریکا برای آمریکایی‌ها» در چارچوب اهمیت برخورداری از منابع طبیعی در دسترس این منطقه اشاره دارد.