تقسیم جامعه به: نخبه گان- عوام، نژادگرایانه است

Elitetheorie: آرام بختیاری  تئوری الیت-توده ها، ارتجاعی است. جامعه شنایان چپ، تئوری الیت…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی و بی پایگی آن در متون…

بختیار علی محمد

استاد "بختیار علی محمد" (به کُردی: بەختیار عەلی موحه‌مه‌د)، شناخته…

آرمان ضداجتماعی-ضد ترقی در عرفان

دکتر بیژن باران آیا عارفان ضداجتماعی بودند؟ آیا رفتارشان با…

              پروژه تاپی (TAPI)

نوشته کریم پوپل مورخ۱۶.سپتمبر.۲۰۲۴ کالنگ دنمارک                                  انتقال لوله گاز از ترکمنستان به هند پس…

نشانه هایی از رستاخیز مردمی و نگرانی های رهبران طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید آنسوی افق های تاریک و طلوع خورشید آزادی…

صید گرفتار 

چو برگی در شکنج پنجه های باد پاییزم  به خواری و…

داستان «تو را دوست دارد!»

نویسنده «تولگا گوموشای» مترجم «پونه شاهی» نگهبان کلاس‌ام، بنابراین، در طول…

ترجمه داستان «علی بابا و چهل راهزن»

نویسنده «آنتوان گالاند»؛ مترجم «اسماعیل پورکاظم» در زمان‌های بسیار پیش از…

دولت از اسلام یا در اسلام؟

دولت از اسلام عبارت از حکومت قانون استکه: ارزش های…

دل صدپاره 

رسول پویان  اگر یک لحظه گـردد در تمام عمر همدردم  ز ژرفای…

نگاهی به برخی از لایه های اجتماعی

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف اساساً، هر فرد و هر گروه اجتماعی…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

بزرگداشت ازدهمین سال درگذشت داکتراناهیتا راتبزاد  

به تاریخ هفت سپتامبر سالجاری ازسوی  شورای سراسری زنان افغانستان…

بازی با دم اژدها یا تعامل با حاکمان تروریست و…

نویسنده: مهرالدین مشید تبدیل شدن افغانستان به مفرزۀ تروریسم  و احتمال…

دلسوز صابر

بانو "دلسوز شیخ صابر"  (بە کُردی: دڵسۆز شێخ سابیر -…

عرفان در هنر

دکتر بیژن باران عرفان در هنر تجسمی با هنر کلامی…

زیبا پسند

غم خانه گشته است دل مستمند من هم شد خمیده قد…

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی      به…

اطاق فکر، د فکر خونه یا (Think Tank) یعنی چه؟

نور محمد غفوری در بین گروه های سیاسی، اجتماعی، علمی و…

«
»

آری، ما کُشتیم، خُب که چه؟

۱۲ فروردین ۱۴۰۰ 

نویسنده:  ولادیمیر مالیشف

مترجم:  سایت “۱۰ مهر” 

فرستنده: حسین تلاش

جو بایدن: “بمباران بلگراد را من پیشنهاد کردم. بمباران همۀ پل‌ های روی رود درین * را پیشنهاد کردم.” … همانطور که جان شیپتون، دبیر ویکی‌لیکس در استرالیا می ‌گوید، “از سال ١٩۴۵ ایالات متحدۀ آمریکا ٧٣ کشور را ویران کرده و ٢۶ میلیون نفر را به قتل رسانده است. این، یک فیلم وحشت است.”
=========================================== ====

“ناتو در لیبی غیرنظامیان را کشت. وقت آن است اعتراف کند”. این عنوان مقالۀ جو دایک، بازرس ارشد سازمان بین‌المللی حقوق بشر ایروارس، مسئول بررسی شرایط مرگ غیرنظامیان در مناقشات نظامی بود، که مجلۀ فارن پالیسی در ماه مارس منتشر کرد. نویسنده با استناد به اظهارات شاهدان عینی تأئید می‌کند، که نیروهای ناتو با مداخله در درگیری‌های داخلی لیبی در سال ٢٠١١، غیرنظامیان لیبیایی را قتل عام کردند. با این حال، فرماندهی ناتو این واقعیت‌ ها را انکار می ‌کند و از پرداخت غرامت به بستگان کشته ‌شدگان امتناع می ‌ورزد.

ایروارس، یک سازمان غیردولتی غیرتجاری است (مستقر در لندن)، که کشتار غیر نظامیان در درگیری ‌‌های نظامی عراق، سوریه و لیبی را بررسی می ‌کند؛ (لیک افغانستان بی صاحب٬ فراموشش شده – فرستنده). این سازمان رغبتی به روسیه نشان نمی ‌دهد. کارشناس سازمان غیرنظامی می‌گوید: 

“در نتیجۀ حملات هوایی ناتو ده‌ ها و صدها غیرنظامی در لیبی کشته شدند. در تحقیقات تازه ایروارس که من باز پرس ارشد آن هستم، برای نخستین بار تعداد تقریبی غیر نظامیان کشته شده توسط همۀ طرف‌ های جنگ در سال ٢٠١١ را نشان می ‌دهد … عملاً هیچیک از خانواده ‌های کشته ‌شدگان نه غرامتی دریافت کرده‌ است و نه عذر خواهی … ؛ ناتو هیچگونه غرامت پرداخت نمی ‌کند و اصرار دارد که هر کشور عضو اتحادیه به ‌طور جداگانه باید پاسخگو باشد. با این حال، پس از گذشت ده سال، این کشورها، به ‌ویژه ایالات متحدۀ آمریکا، بریتانیا و فرانسه از پذیرفتن مسئولیت صدماتی که به آن‌ ها وارد کرده‌اند، خودداری می‌ کنند.

فارن پالیسی به شواهد مشخصی که توسط متخصصان ایروارس جمع‌آوری شده، اشاره می‌کند. خانوادۀ جوایلی و چند نفر دیگر هفته‌ ها قبل از ضربه مهلک فرار کردند و برای رهایی از خطرات جنگ بین نیروهای قذافی و شورشیان مورد حمایت ناتو به روستای مایر در شمال لیبی پناه  بردند. “ماه رمضان بود. به همین سبب، نماز تا دیر وقت شب طول کشید. پس از این، زنان و کودکان به داخل خانه رفتند، اما مردان در گرمای ماه اگست بیرون نشستند و صحبت می‌ کردند. سپس، ناگهان همه جا سیاه شد، چیزی دیده نمی‌ شد. پس از آن که دود فرونشست، ما دیدیم که طبقۀ دوم به ‌طور کامل ویران شده است. مردان به ‌سوی خرابی شتافتند و برای یافتن افراد زنده در زیر آوار تلاش می ‌کردند، اما پس از پانزده دقیقه، بسیاری از خود آن‌ ها در اثر ضربۀ بعدی جان خود را از دست دادند. جوایلی در کمال نا امیدی به‌ دنبال دختر دو ساله‌اش آروا می‌ گشت و سرانجام وی را در زیر آوار مرده یافت. “خدا را شکر، که جسد او تکه تکه نشده بود” این بود تمام آنچه پدر دختربچه توانست بگوید.”‌

لیبی را در دورۀ باراک اوباما “به عصر حجر برگرداندند”. و جو بایدن، معاون رئیس ‌جمهور سابق در زمان ریاست‌ جمهوری اوباما بر ایالات متحدۀ آمریکا، در سال ١٩٩٩ خواستار بمباران یوگسلاوی شد. در آن هنگام (مانند بمباران وحشیانه ی افغانستان توسط آمریکا – فرستنده)، هزاران غیرنظامی زیر حملات موشکی و بمباران‌ های آمریکایی کشته شدند. جو بایدن اینطور به خود می‌بالید: “بمباران بلگراد را من پیشنهاد کردم. بمباران همۀ پل‌ های روی رود درین را پیشنهاد کردم”.

فارن پالیسی بمباران یوگسلاوی را به ‌یاد نمی‌آورد، اما به مشارکت ایالات متحدۀ آمریکا به کشتار در سایر کشور ها اعتراف می ‌کند. 

این مجله می ‌نویسد: “در سال‌ های اخیر اذعان به کشتار غیر نظامیان کشورهای مختلف، که برای نظامیان ناتو سابقاً تابو بود، عادی شده است. وزارت دفاع آمریکا با اعتراف به این که نیرو های مسلح آمریکایی در جریان کارزار ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه “داعش”، بیش از ١٣٠٠ نفر از غیرنظامیان را کشتند، هر چند ایروارس تعداد کشته شدگان را بیشتر تخمین می‌ زند…”.

قتل شهروندان غیرنظامی کشورهای دیگر توسط نظامیان آمریکایی از هیروشیما و ناکازاکی، از جنگ‌های کره و ویتنام شروع شد.

همانطور که جان شیپتون، دبیر ویکی ‌لیکس در استرالیا می‌گوید، “از سال ١٩۴۵ ایالات متحدۀ آمریکا ٧٣ کشور را ویران کرده و ٢۶ میلیون نفر را به قتل رسانده است. این، یک فیلم وحشت است”. (تکیه از فرستنده)

به هر حال، اعتراف کاملاً غیرمنتظره‌ای که توسط سازمان غیردولتی ایروارس انجام می ‌شود، با چه چیزی ارتباط دارد؟ با افزایش قدرت برخورد بین گروه‌های سلطه ‌گر متخاصم در ایالات متحده؟ با واکسیناسیون بی‌ اخلاقی بر اساس اصل “آری، ما کشتیم، خُب که چه؟”. برای رهایی از دست ظالمان می ‌کشیم: در لیبی برای رهایی از “ظلم قذافی” به کشتار دست زدند، در یوگسلاوی بمنظور نجات از “ستم میلوشوویچ”، در عراق برای خلاصی از “ظلم صدام حسین” کشتار کردند. و هنوز ستمگرانی هستند که از دست ‌شان نجات نیافته‌اند.

بسیار مشهور است که این اقدام به کشتار از زمانی آغاز شد، که اولین سفید پوستان آمریکایی قاره جدید کشف کردند. ولادیمیر پوتین می ‌گوید: “بنیان قارۀ آمریکا توسط اروپایی ‌ها با نابودی جمعیت بومی نهاده شد … با نسل ‌کشی بلا واسطۀ قبایل سرخپوست… همچنین … ایالات متحدۀ آمریکا تنها کشور در جهان است، که از سلاح اتمی در بمباران هیروشیما و ناکازاکی استفاده کرد … این نابود کردن بلاواسطۀ غیر نظامیان بود”.

———————–

* توضیح مترجم: رود درین در مرز بین بوسنی و هرزه ‌گوین با صربستان شاخۀ راست حوزه دریای سیاه.

پایان