چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

«
»

آری، ما کُشتیم، خُب که چه؟

۱۲ فروردین ۱۴۰۰ 

نویسنده:  ولادیمیر مالیشف

مترجم:  سایت “۱۰ مهر” 

فرستنده: حسین تلاش

جو بایدن: “بمباران بلگراد را من پیشنهاد کردم. بمباران همۀ پل‌ های روی رود درین * را پیشنهاد کردم.” … همانطور که جان شیپتون، دبیر ویکی‌لیکس در استرالیا می ‌گوید، “از سال ١٩۴۵ ایالات متحدۀ آمریکا ٧٣ کشور را ویران کرده و ٢۶ میلیون نفر را به قتل رسانده است. این، یک فیلم وحشت است.”
=========================================== ====

“ناتو در لیبی غیرنظامیان را کشت. وقت آن است اعتراف کند”. این عنوان مقالۀ جو دایک، بازرس ارشد سازمان بین‌المللی حقوق بشر ایروارس، مسئول بررسی شرایط مرگ غیرنظامیان در مناقشات نظامی بود، که مجلۀ فارن پالیسی در ماه مارس منتشر کرد. نویسنده با استناد به اظهارات شاهدان عینی تأئید می‌کند، که نیروهای ناتو با مداخله در درگیری‌های داخلی لیبی در سال ٢٠١١، غیرنظامیان لیبیایی را قتل عام کردند. با این حال، فرماندهی ناتو این واقعیت‌ ها را انکار می ‌کند و از پرداخت غرامت به بستگان کشته ‌شدگان امتناع می ‌ورزد.

ایروارس، یک سازمان غیردولتی غیرتجاری است (مستقر در لندن)، که کشتار غیر نظامیان در درگیری ‌‌های نظامی عراق، سوریه و لیبی را بررسی می ‌کند؛ (لیک افغانستان بی صاحب٬ فراموشش شده – فرستنده). این سازمان رغبتی به روسیه نشان نمی ‌دهد. کارشناس سازمان غیرنظامی می‌گوید: 

“در نتیجۀ حملات هوایی ناتو ده‌ ها و صدها غیرنظامی در لیبی کشته شدند. در تحقیقات تازه ایروارس که من باز پرس ارشد آن هستم، برای نخستین بار تعداد تقریبی غیر نظامیان کشته شده توسط همۀ طرف‌ های جنگ در سال ٢٠١١ را نشان می ‌دهد … عملاً هیچیک از خانواده ‌های کشته ‌شدگان نه غرامتی دریافت کرده‌ است و نه عذر خواهی … ؛ ناتو هیچگونه غرامت پرداخت نمی ‌کند و اصرار دارد که هر کشور عضو اتحادیه به ‌طور جداگانه باید پاسخگو باشد. با این حال، پس از گذشت ده سال، این کشورها، به ‌ویژه ایالات متحدۀ آمریکا، بریتانیا و فرانسه از پذیرفتن مسئولیت صدماتی که به آن‌ ها وارد کرده‌اند، خودداری می‌ کنند.

فارن پالیسی به شواهد مشخصی که توسط متخصصان ایروارس جمع‌آوری شده، اشاره می‌کند. خانوادۀ جوایلی و چند نفر دیگر هفته‌ ها قبل از ضربه مهلک فرار کردند و برای رهایی از خطرات جنگ بین نیروهای قذافی و شورشیان مورد حمایت ناتو به روستای مایر در شمال لیبی پناه  بردند. “ماه رمضان بود. به همین سبب، نماز تا دیر وقت شب طول کشید. پس از این، زنان و کودکان به داخل خانه رفتند، اما مردان در گرمای ماه اگست بیرون نشستند و صحبت می‌ کردند. سپس، ناگهان همه جا سیاه شد، چیزی دیده نمی‌ شد. پس از آن که دود فرونشست، ما دیدیم که طبقۀ دوم به ‌طور کامل ویران شده است. مردان به ‌سوی خرابی شتافتند و برای یافتن افراد زنده در زیر آوار تلاش می ‌کردند، اما پس از پانزده دقیقه، بسیاری از خود آن‌ ها در اثر ضربۀ بعدی جان خود را از دست دادند. جوایلی در کمال نا امیدی به‌ دنبال دختر دو ساله‌اش آروا می‌ گشت و سرانجام وی را در زیر آوار مرده یافت. “خدا را شکر، که جسد او تکه تکه نشده بود” این بود تمام آنچه پدر دختربچه توانست بگوید.”‌

لیبی را در دورۀ باراک اوباما “به عصر حجر برگرداندند”. و جو بایدن، معاون رئیس ‌جمهور سابق در زمان ریاست‌ جمهوری اوباما بر ایالات متحدۀ آمریکا، در سال ١٩٩٩ خواستار بمباران یوگسلاوی شد. در آن هنگام (مانند بمباران وحشیانه ی افغانستان توسط آمریکا – فرستنده)، هزاران غیرنظامی زیر حملات موشکی و بمباران‌ های آمریکایی کشته شدند. جو بایدن اینطور به خود می‌بالید: “بمباران بلگراد را من پیشنهاد کردم. بمباران همۀ پل‌ های روی رود درین را پیشنهاد کردم”.

فارن پالیسی بمباران یوگسلاوی را به ‌یاد نمی‌آورد، اما به مشارکت ایالات متحدۀ آمریکا به کشتار در سایر کشور ها اعتراف می ‌کند. 

این مجله می ‌نویسد: “در سال‌ های اخیر اذعان به کشتار غیر نظامیان کشورهای مختلف، که برای نظامیان ناتو سابقاً تابو بود، عادی شده است. وزارت دفاع آمریکا با اعتراف به این که نیرو های مسلح آمریکایی در جریان کارزار ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه “داعش”، بیش از ١٣٠٠ نفر از غیرنظامیان را کشتند، هر چند ایروارس تعداد کشته شدگان را بیشتر تخمین می‌ زند…”.

قتل شهروندان غیرنظامی کشورهای دیگر توسط نظامیان آمریکایی از هیروشیما و ناکازاکی، از جنگ‌های کره و ویتنام شروع شد.

همانطور که جان شیپتون، دبیر ویکی ‌لیکس در استرالیا می‌گوید، “از سال ١٩۴۵ ایالات متحدۀ آمریکا ٧٣ کشور را ویران کرده و ٢۶ میلیون نفر را به قتل رسانده است. این، یک فیلم وحشت است”. (تکیه از فرستنده)

به هر حال، اعتراف کاملاً غیرمنتظره‌ای که توسط سازمان غیردولتی ایروارس انجام می ‌شود، با چه چیزی ارتباط دارد؟ با افزایش قدرت برخورد بین گروه‌های سلطه ‌گر متخاصم در ایالات متحده؟ با واکسیناسیون بی‌ اخلاقی بر اساس اصل “آری، ما کشتیم، خُب که چه؟”. برای رهایی از دست ظالمان می ‌کشیم: در لیبی برای رهایی از “ظلم قذافی” به کشتار دست زدند، در یوگسلاوی بمنظور نجات از “ستم میلوشوویچ”، در عراق برای خلاصی از “ظلم صدام حسین” کشتار کردند. و هنوز ستمگرانی هستند که از دست ‌شان نجات نیافته‌اند.

بسیار مشهور است که این اقدام به کشتار از زمانی آغاز شد، که اولین سفید پوستان آمریکایی قاره جدید کشف کردند. ولادیمیر پوتین می ‌گوید: “بنیان قارۀ آمریکا توسط اروپایی ‌ها با نابودی جمعیت بومی نهاده شد … با نسل ‌کشی بلا واسطۀ قبایل سرخپوست… همچنین … ایالات متحدۀ آمریکا تنها کشور در جهان است، که از سلاح اتمی در بمباران هیروشیما و ناکازاکی استفاده کرد … این نابود کردن بلاواسطۀ غیر نظامیان بود”.

———————–

* توضیح مترجم: رود درین در مرز بین بوسنی و هرزه ‌گوین با صربستان شاخۀ راست حوزه دریای سیاه.

پایان