محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

توهم برتری و بازی قدرت

«جستاری در خودبزرگ‌ بینی و بازی‌های پنهان برتری» تهیه و تدوین…

بالیستیک چی‌ست؟

چرا این واژه‌ی صفت را به جای نام اصلی کار…

طالبان؛ پیامد فساد ساختاری و سازمان یافته حکومت‌های کرزی و…

نویسننده: مهرالدین مشید از امید تا انحطاط؛ فساد ساختاری و بازگشت…

قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

«
»

رونمایی رسانه آمریکایی از طرح‌های احتمالی ترامپ برای پایان درگیری‌ها در اوکراین

در گزارش وال استریت ژورنال آمده است: ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود قول داده بود که تا قبل از انجام مراسم تحلیف خود در ۲۰ ژانویه (اول بهمن ۱۴۰۳) به جنگ در اوکراین پایان دهد و اکنون باید از میان طرح‌های ارائه شده از سوی مشاورانش یکی را برای عملی کردن این وعده خود انتخاب کند.

گزارش وال استریت ژورنال می‌افزاید: به نظر می‌رسد تمام طرح‌هایی که مشاوران ترامپ برای پایان دادن به جنگ در اوکراین به وی پیشنهاد کرده‌اند در یک موضوع با هم اشتراک داشته باشند و آن موضوع عبارت است از این که همه این طرح‌ها با رویکرد دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در این خصوص که تا زمانی که لازم باشد سلاح در اختیار اوکراین قرار خواهند داد فاصله بسیار زیادی دارند.

بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود برای راه یافتن دوباره به کاخ سفید، بارها رفتار بایدن در قبال جنگ در اوکراین را مورد انتقاد قرار داد و هشدار داد که این رویکرد رئیس جمهور آمریکا جنگ جهانی سوم را بیش از هر زمان دیگر محتمل‌تر کرده و از سوی دیگر دست کی‌یف را برای به یغما بردن میلیاردها دلار سلاح از واشنگتن باز گذاشته است.

گزارش وال استریت ژورنال می‌افزاید: رئیس جمهور منتخب آمریکا همچنین بارها اعلام کرده است که می‌تواند درگیری میان روسیه و اوکراین را به سرعت خاتمه داده و هر دو طرف را به میز مذاکره بکشاند اما هیچ وقت فاش نکرده است که چگونه این کار را انجام خواهد داد.

در گزارش وال استریت ژورنال آمده است: سه منبع نزدیک به ترامپ اعلام کرده‌اند که یکی از طرح‌های تیم مشاوران رئیس جمهور منتخب آمریکا برای پایان دادن به جنگ در اوکراین، به تعوق انداختن عضویت کی‌یف در ناتو برای حداقل ۲۰ سال در ازای ادامه ارسال سلاح به اوکراین است.

بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، این طرح مستلزم توقف جنگ در خط مقدم فعلی و ایجاد یک منطقه غیرنظامی در شرق اوکراین است اما این طرح تنها یکی از پیشنهادهایی است که تیم مشاوران ترامپ برای پایان دادن جنگ در اوکراین مطرح کرده‌اند.

گزارش وال استریت ژورنال می‌افزاید: کیت کلوگ و فرد فلیتز دو نفر از مشاوران نظامی رئیس جمهور منتخب آمریکا طرح دیگری را پیشنهاد کرده‌اند که بر اساس آن، ترامپ پس از ورود به کاخ سفید کمک‌های نظامی واشنگتن به اوکراین را متوقف کند مگر اینکه این کشور با مذاکرات صلح با روسیه موافقت کند و از سوی دیگر به روسیه هشدار داده شود که در صورت امتناع از پذیرش شرایط آتش‌بس، ایالات متحده حمایت نظامی خود از کی‌یف را افزایش خواهد داد.

بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، فلیتز اعلام کرده است که ترامپ به این طرح که همچنین شامل پاسخ منفی به درخواست اوکراین برای پیوستن به ناتو در ازای یک توافق صلح جامع و قابل تائید همراه با تضمین‌های امنیتی می‌شود، واکنش مثبت نشان داده است.

ترامپ در جریان رقابت‌های انتخاباتی بارها ادعا کرده بود که به سرعت به جنگ اوکراین پایان خواهد داد، هرچند بدون اینکه توضیح دهد صلح چگونه خواهد بود.

وی همچنین طی سخنانی بارها ولودیمیر زلنسکی را بزرگترین فروشنده کره زمین خطاب و تهدید کرد که در صورت رسیدن به قدرت این جنگ را پایان می‌دهد.

در واقع کمک‌های نظامی بزرگترین دلیلی است که اوکراین توانسته تقریباً ۱۰۰۰ روز در جنگ با روسیه دوام بیاورد.