افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

در برابر جنایات ضد انسانی حلقه انسانیت ستیز طالبانیزم باید…

بصیر دهزاد  در هفته های اخیر افغانستان شاهد تشدید ارتکاب یک سلسله جرایم و…

از شمس النهار  و تجدد 

تا : نشريه «شريعت  » و تعصب کور ملا کراسی طالبانی  مصداق حال ما کلام شاعر…

 کاسیرر؛ فلسفه یعنی تئوری شناخت

آرام بختیاری تئوری شناخت جناب کاسیرر؛ متافیزیکی و لیبرالی است.   ارنست کاسیرر(1945-1874.م)،…

هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

«
»

اوکراین خود را با آلمان نازی مقایسه کرد 

24.03.2022

منبع: نشریه ی هفته

کیف با آخرین درخواست خود برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع باعث سردرگمی جدیدی در جهان شده است. مقامات اوکراینی برای مستدل کردن درخواست خود، به مقایسه تصاویر خارکف امروزی و هامبورگ بمباران شده توسط متفقین در سال ۱۹۴۳ در زمان آلمان نازی پرداخته و تصاویر آنان را در توییتر منتشر کرده اند.

پارلمان اوکراین روز چهارشنبه بار دیگر از کشور های غربی و ناتو خواست تا بر فراز آسمان این کشور منطقه پرواز ممنوع ایجاد کنند. نمایندگان همچنین دست به مقایسه ای احمقانه زدند که باعث شد دم خروس نازیسم را از زیر پوشش «لیبرال دمکرات شان» بیرون بزند.
آنها ویرانی شهرهای اوکراین را با ویرانی هایی که آلمان نازی در جریان بمباران متفقین در جنگ جهانی دوم متحمل شده است، را با هم مقایسه کردند، این مقایسه ی کاملا بودار٬ توجه اهل اینترنت را به خود جلب کرده است.
این مقایسه عجیب٬ آخرین گاف (Gaffe)کی یف در مورد نازیسم است. این تصویر که توسط حساب تویتری مجلس اوکراین در توییتر منتشر شده است، ساختمان بمباران شده ای در هامبورگ سال ۱۹۴۳ و ساختمان های آسیب دیده در شهر خارکف اوکراین در سال ۲۰۲۲ را نشان می دهد. این عکس ظاهراً بعد از مدتی از توییتر حذف شده است. اما مثل همه چیز در اینترنت دوباره میتوان آنرا پیدا کرد.

در بالای متن تصویر به زبان اوکراینی چنین نوشته شده است: «وقتی آسمان باز است» منظور وقتی پرواز ممنوعی در کار نیست. سپس به زبان انگلیسی از غرب خواسته می‌شود: «#CloseTheSky over Ukraine» – آسمان را بر فراز اوکراین ببند.


«آسمان را ببند» اشاره ای به احتمال ایجاد منطقه پرواز ممنوع تحمیلی ناتو بر فراز اوکراین است، اقدامی که کیف بارها خواستار آن شده است. این اقدام تاکنون از سوی سران دولت ها غربی در واشنگتن و بروکسل رد شده است. این امر ناتو را متعهد به سرنگونی هواپیما های روسی بر فراز اوکراین می‌ کند – اقدامی که این بلوک را درگیر نبرد آشکار با روسیه می ‌کند و به قول جو بایدن، رئیس‌ جمهور ایالات متحده، منجر به «جنگ جهانی سوم» می ‌شود.

نکته جالب توجه اینکه به طرز عجیبی، در تصویری که پارلمان اوکراین منتشر کرده است، از همان متحدانی که در سال ۱۹۴۳ هامبورگ را بمباران کردند، امروز دعوت می‌ شوند تا برای اوکراین بجنگند. رادا توضیح نداده است که چرا خارکف را با هامبورگ مقایسه می کند، به خصوص که خود خارکف در جنگ جهانی دوم توسط آلمان نازی بمباران شده بود.

این مقایسه باعث ایجاد نظرات شگفت انگیز در اینترنت شد. یکی از کامنت‌ کنندگان به شوخی گفت: این بد است، شما «نباید خود را در ملاء عام با نازی‌ ها مقایسه کنید». یکی دیگر به شوخی گفت: «آنها واقعاً نمی دانند اپتیک چیست.»

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه مدت هاست که نخبگان اوکراینی را به همدردی با آلمان نازی متهم کرده است. او در سخنرانی ماه گذشته خود که از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین خبر داد، توضیح داد که یکی از اهداف روسیه «نازی زدائی» در این کشور است.

پایان