از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

افغانستان؛ از کانون تروریسم فراملی تا عرصه‌ی مانورهای ژئوپلیتیک قدرت‌های…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دو دهه‌ی اخیر به یکی از…

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

Baudelaire, Charles (1821-1867) آرام بختیاری شعر نو بودلر میان: نیما، هدایت، و…

                                            واقعیت چیست

واقعیت با نظریات مختلف و دید گاه ها ی متنوع…

هزیان تب آلود!

شدت تب تروریسم که بیش از نیم قرن استبلشمنت پاکستان…

 افغانستان قربانی سیاست‌های امنیتی منطقه‌ای است، نه متهم دائمی

نور محمد غفوری در سوسیال میدیا خواندم که وزارت دفاع طالبان…

وحدت نیروهای ملی دموکراتیک ومترقی

وحدت بمثابه واقعیت انکار ناپذیری ضرورت تاریخی در برابر استعمار…

عدالت اجتماعی

نوشتهء نذیر ظفر‎عدالت روزی پیـــــدا میشه آخر‎سفاکان ترد و رســـوا…

خودتحقیری و خودتخریبی؛ تبیین فلسفی مفهومی

۱. خودتحقیری (Self-Denigration) در معنای فلسفی، خودتحقیری حالتی است که در…

سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

             تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

برهنه گویی و عریان سالاری؛ سیاستِ بی‌پرده و حاکمیتِ بی‌نقاب

نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی از زوال مشروعیت و فروپاشی پوشش های…

لیبرال کپیټالیزم: تاریخي شالید، بنسټونه او علمي نقد

نور محمد غفوری لنډیز  لیبراله سرمایه‌داري یا (لیبراله پانګوالي) يا (لیبرال کپیټالزم)…

همراه جمیله، وداع با گلزری!

Aitmatow, Tschingis) 20081928- ) آرام بختیاری سوسیالیسم، دیالکتیک وحدت خلقها شد. چنگیز آیتماتف،…

کیست ژورنالیست ؟

هرکی مایک در اختیارش بود ژورنالیست نیستیا  به یک رسانه …

مخاطب خاص نیست!

این سخن، با آنانی‌ست که روزی از شیر و قیماق…

«
»

رویترز: حزب چپگرای ساندنیست پیروز قطعی انتخابات میشود 

فرستنده: حسین تلاش

طبق آراء شمارش شده در نیکاراگوئه به نظر میرسد رئیس جمهور فعلی در انتخابات پیشتاز است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دانیل اورتگا، رئیس جمهوری نیکاراگوئه در انتخابات روز یکشنبه این کشور پیشتاز است. رویترز اعتراف کرد حزب ساندنیست علی رغم تبلیغات گسترده کشورهای غربی در میان مردم نیکاراگوئه از محبوبیت بسیاری برخوردار است.

رئیس کمیسیون انتخابات این کشور اعلام کرد درحالیکه تقریبا 50 درصد آرا شمرده شده حزب ساندنیستا به ریاست دانیل اورتگا با 75 درصد آرا پیشتاز انتخابات است.

این در حالیست که رقبای سیاسی «دنیل اورتگا» رئیس جمهور کنونی نیکاراگوئه و نامزد انتخابات ریاست جمهوری در زندان به سر می‌ برند. مخالفان دولت این انتخابات را مشروع نمی‌ دانند.

دنیل اورتگا تقریبا اطمینان دارد که برای چهارمین دوره رئیس جمهور خواهد شد. این در حالیست که فراخوان‌ های متعددی برای تحریم انتخابات منتشر شده است.

علی‌ رغم دخالت‌ های مکرر دولت آمریکا در انتخابات سراسری نیکاراگوئه و اتهام‌ زنی‌ها در این خصوص، «دنیل اورتگا» رئیس ‌جمهور استکبارستیز این کشور بار دیگر در آستانه پیروزی قرار گرفته است.

خبرگزاری «رویترز» گزارش داد که نظرسنجی‌ های پس از برگزاری انتخابات سراسری در نیکاراگوئه نشان می ‌دهد، اورتگا و حزب وی «جبهه آزادی‌ بخش ملی ساندینیستا» بار دیگر در انتخابات این کشور پیروز می ‌شوند.

رأی ‌گیری انتخابات سراسری در نیکاراگوئه روز یکشنبه آغاز و در ساعت ۶ بعد از ظهر به وقت محلی به پایان رسید. خیل گسترده‌ای از مردم این کشور برای انتخاب رئیس‌ جمهور و نمایندگان پارلمان نیکاراگوئه و همچنین پارلمان مرکزی آمریکای جنوبی به پای صندوق‌ های رأی رفتند.

به نوشته رویترز، اورتگای ۷۵ ساله، به‌ عنوان یکی از مبارزان ضد آمریکایی در اواخر دهه ۱۹۷۰ به سرنگونی دیکتاتوری راست گرای خانواده سوموزا کمک کرد و در حال حاضر با ۱۵ سال متوالی حضور در قدرت نیکاراگوئه، طولانی ‌ترین مدت حضور یک رهبر سیاسی در قاره آمریکا را دارد.

وی عصر یکشنبه طی سخنرانی تلویزیونی از این انتخابات به ‌عنوان پیروزی بر تروریسم که توسط «اکثریت عظیم نیکاراگوئه‌ ها» اجرا شد، استقبال کرده و درباره معارضان داخلی و حامیان خارجی آنها گفت: «آنها نمی‌ خواستند ما بتوانیم این انتخابات را برگزار کنیم. آنها شیاطینی هستند که صلح را برای مردم ما نمی ‌خواهند و در عوض، تهمت و رد صلاحیت را انتخاب می کنند».

این در حالی است که هفته گذشته، مقامات آمریکا گفتند که تحریم‌ های جدیدی علیه دولت نیکاراگوئه در نظر گرفته شده است.

«دنیس مونکادا» وزیر خارجه نیکاراگوئه چندی پیش گفته بود آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی با تلاش برای تأثیرگذاری بر سیاست داخلی سایر کشورها به منظور دستیابی به سلطه سیاسی، علیه آن‌ ها اقدامات متجاوزانه انجام می ‌دهند.

پایان خبر