سیاسي، اقتصادي، ټولنیز او کلتوري سیستمونه

نور محمد غفوری د لومړي څپرکی: سیاسي سیستم(دوهمه برخه) ۳.  د سیاسي…

انسان؛ در جست‌وجوی خویشتن (3)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی ...انسان تنها موجودی نیست که…

هرات؛ جغرافیایی که تاریخ را به راهبرد پیوند می‌دهد

وحیدالله نورزی بنیان‌گذار NIDA | افسر ارشد سابق ANP/ANCOP | استراتژیست…

سیاسي، اقتصادي، ټولنیز او کلتوري سیستمونه

نور محمد غفوری ځانګړتیاوې، داخلي جوړښت او د فعالیت څرنګوالی سریزه انسانان په…

مهاجرت سیاسی ایرانیان به افغانستان؛ روایت ورود، اسکان، زندگی و…

https://www.youtube.com/watch?v=4VlvDEplC-8 گفت‌وگوی سیزدهم رسانه ما با اسدالله کشمند، از رهبران حزب…

پا شیده گی وحدت!

امین الله مفکر امینی                      2026-04-11 ســالها رنج کشیــدیم ز پاشیده گی…

محمد بشیر دودیال

د ښاغلي پروفیسور استاد محمد بشیر دودیال د یو خوندور…

کتابی در خدمت ایمان یا ابزاری برای تحکیم قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید  از ادعای حقیقت دینی تا بهره‌برداری سیاسی و…

ادبیات مدرن، شعار " هنر برای هنر " نیست

Modernism . آرام بختیاری ادبیات مدرن؛ پیش از انقلاب و قبل از…

 اندیشهٔ روشن، قلم آگاه و رسالت روشنگری

داکتر سید احمد جهش؛ داکتر سید احمد جهش از نویسندگان و…

غوث الدین بهروز؛ شاعر خوش‌قریحه 

سخنی به قاضی غوث الدین بهروز ! صدای بیداری در…

عنایت پژوهان گردانی

 سمنگان گنجینه‌ای از انسان‌های فرهیخته دارد. عنایت پژوهان گردانی شاعر برخاسته…

د سیستمونو ډولونه (دوهمه برخه): اصلي او فرعي سیستمونه او…

نور محمد غفوری سریزه سیستمونه د جوړښت، فعالیت، موخې او له چاپېریال…

هرات؛ جغرافیایی که تاریخ را به راهبرد پیوند می‌دهد

Wahidullah Noorzai از میراث تمدنی خراسان تا ساختار اجتماعی، قدرت منطقه‌ای…

 ابتکار ملی؛ یگانه راه گذار به صلح پایدار و حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید رهایی افغانستان در کرو ساز و کار ملی،…

سیاسي ګوند او داخليدموکراسي

لیکوال: نور محمد غفوری پیلامه: دا مقاله چې د ۲۰۱۶م کال د…

دومقاله

نویسنده: جمشید کو‌هستانی فرستنده: محمدعثمان نجسب Iwnd Maban Mbik ################### اول ساختار و مدلهای سیاست جنایی ! مقدمه…

ادب چیست؟

برهان الدین « سعیدی » از خدا جوییم  توفیق  ادب  ـــ …

وقتی اختلال به قدرت تبدیل می‌شود: چه کسی پس از…

Wahidullah Noorzai Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) مقدمه: هرمز؛ میدان سنجش قدرت،…

«
»

‍ کره شمالی: معاون ترامپ آدم احمقی است

در حالی که گشایش‌های چند هفته گذشته در روند دیپلماسی بین آمریکا و کره شمالی نوید مذاکره دوجانبه سران دو کشور برای خلع سلاح هسته‌ای را می‌داد، مقامات دو کشور در روزهای گذشته لحن تندی را نسبت به یکدیگر در پیش گرفته‌اند.

به گزارش  سی‌ان‌ان، معاون وزیر امور خارجه کره شمالی امروز(پنج شنبه) با لحنی تند “مایک پنس” معاون رییس جمهوری آمریکا را آدمی ابله توصیف کرده است.

پنس در مصاحبه اخیر خود با شبکه خبری “فاکس نیوز” آمریکا درباره مقایسه بین لیبی و کره شمالی گفته بود: بحث‌هایی در خصوص مدل لیبی مطرح شد، همان‌گونه که می‌دانید، رئیس‌جمهوری تصریح کرده‌است که تنها در صورتی که کیم جونگ‌اون توافق نکند، به الگوی لیبی دچار خواهد شد.” او در پاسخ به سوال مجری برنامه درباره تهدید بودن اظهارات بولتون درباره لیبیایی شدن کره شمالی، با رد این مساله گفت این اظهارات بیش از آنکه تهدید باشد، اذعان به یک حقیقت بوده است.

پنس همچنین به “کیم جونگ اون” رهبر کره شمالی هشدار داد که اگر رهبر کره شمالی، فکر کند می‌تواند ترامپ را به بازی بگیرد، اشتباه بزرگی مرتکب شده است.

پیشتر “جان بولتون” مشاور امنیت ملی ترامپ در مصاحبه‌ای گفته بود که الگوی مورد نظر آمریکا برای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی باید مشابه الگوی لیبی باشد. این اظهارات جنجال زیادی به پا کرد تا جایی که کاخ سفید با صدور بیانیه ای کوشید از تبعات منفی این اظهارات برای دیپلماسی آمریکا بکاهد و مقایسه لیبی و کره شمالی را فرضی مردود دانست.

“چویی سان‌هوی”، معاون وزیر امور خارجه کره شمالی روز پنج شنبه- امروز- در گفت و گو با خبرگزاری رسمی کره شمالی با اظهار شگفتی از اظهارات اخیر مایک پنس، این اظهارات را “ابلهانه و ناشی از نادانی” دانسته است. او مقایسه کره شمالی دارای سلاح های هسته ای و موشک های بالستیک با لیبی که فاقد این هر دو بود را مقایسه ای ابلهانه دانست.

“چویی سان‌هوی” معاون وزیر خارجه کره شمالی و مسئول میز آمریکا در وزارت خارجه کره شمالی؛ (ژوئن 2016 در پکن) عکس: سی ان ان

کره شمالی: معاون ترامپ آدم احمقی است/ مقایسه ما با لیبی ابلهانه است/ نه برای مذاکره التماس می‌کنیم نه به خودمان دردسر می‌دهیم

او گفته:” ما نه التماس خواهیم کرد که آمریکا با ما مذاکره کند و نه خودمان را دردسر می‌دهیم تا آن‌ها را متقاعد به مذاکره کنیم.”

این مقام کره شمالی برگزاری دیدار دوجانبه ترامپ با رهبر کره شمالی را بستگی به اراده و رفتار طرف آمریکایی دانست و تهدید کرد اگر آمریکا حسن نیت کره شمالی برای انجام مذاکره را رد کند، او به رهبر کره شمالی پیشنهاد خواهد کرد در مورد دیدار برنامه‌ریزی‌شده با رئیس‌جمهوری آمریکا در 22 خرداد در سنگاپور، تجدیدنظر کند.”

گفتنی است ترامپ نیز سه‌شنبه گذشته در دیدار با همتای کره جنوبی خود در کاخ سفید از احتمال تعویق و یا حتی لغو دیدار دوجانبه خود با رهبر کره شمالی سخن گفته است.

ترامپ تغییر لحن مقامات کره شمالی درباره مذاکره با آمریکا را به گردن رییس جمهورری چین انداخت و مدعی شد پس از دومین دیدار رهبر کره شمالی با رییس جمهوری چین، لحن دولت کره شمالی نسبت به مذاکره با آمریکا تغییر کرد.

با این حال ر ییس جمهوری آمریکا دیروز در مصاحبه با فاکس نیوز لحن نرم‌تری گرفت و اعلام کرد هفته آینده معلوم خواهد شد که مذاکره او با رهبر کره شمالی سرموعد برگزار خواهد شد یا نه. ترامپ گفت اگر این دیدار برگزار شود هم برای دنیا و هم برای کره شمالی اتفاق فوق‌العاده‌ای خواهد بود.