تقسیم جامعه به: نخبه گان- عوام، نژادگرایانه است

Elitetheorie: آرام بختیاری  تئوری الیت-توده ها، ارتجاعی است. جامعه شنایان چپ، تئوری الیت…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی و بی پایگی آن در متون…

بختیار علی محمد

استاد "بختیار علی محمد" (به کُردی: بەختیار عەلی موحه‌مه‌د)، شناخته…

آرمان ضداجتماعی-ضد ترقی در عرفان

دکتر بیژن باران آیا عارفان ضداجتماعی بودند؟ آیا رفتارشان با…

              پروژه تاپی (TAPI)

نوشته کریم پوپل مورخ۱۶.سپتمبر.۲۰۲۴ کالنگ دنمارک                                  انتقال لوله گاز از ترکمنستان به هند پس…

نشانه هایی از رستاخیز مردمی و نگرانی های رهبران طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید آنسوی افق های تاریک و طلوع خورشید آزادی…

صید گرفتار 

چو برگی در شکنج پنجه های باد پاییزم  به خواری و…

داستان «تو را دوست دارد!»

نویسنده «تولگا گوموشای» مترجم «پونه شاهی» نگهبان کلاس‌ام، بنابراین، در طول…

ترجمه داستان «علی بابا و چهل راهزن»

نویسنده «آنتوان گالاند»؛ مترجم «اسماعیل پورکاظم» در زمان‌های بسیار پیش از…

دولت از اسلام یا در اسلام؟

دولت از اسلام عبارت از حکومت قانون استکه: ارزش های…

دل صدپاره 

رسول پویان  اگر یک لحظه گـردد در تمام عمر همدردم  ز ژرفای…

نگاهی به برخی از لایه های اجتماعی

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف اساساً، هر فرد و هر گروه اجتماعی…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

بزرگداشت ازدهمین سال درگذشت داکتراناهیتا راتبزاد  

به تاریخ هفت سپتامبر سالجاری ازسوی  شورای سراسری زنان افغانستان…

بازی با دم اژدها یا تعامل با حاکمان تروریست و…

نویسنده: مهرالدین مشید تبدیل شدن افغانستان به مفرزۀ تروریسم  و احتمال…

دلسوز صابر

بانو "دلسوز شیخ صابر"  (بە کُردی: دڵسۆز شێخ سابیر -…

عرفان در هنر

دکتر بیژن باران عرفان در هنر تجسمی با هنر کلامی…

زیبا پسند

غم خانه گشته است دل مستمند من هم شد خمیده قد…

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی      به…

اطاق فکر، د فکر خونه یا (Think Tank) یعنی چه؟

نور محمد غفوری در بین گروه های سیاسی، اجتماعی، علمی و…

«
»

بیانیه کمیته برگزاری جشن‌های ۱٠٠ سالگی انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر

رویداد منجر به بهبودی سیمای جهان

هموطنان محترم!

همراهان، رفقا و دوستان!

۷ نوامبر سال ۲٠۱۷ انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر صد ساله می‌شود. بیش از یک قرن در جهان رویدادی از حیث مقیاس و اهمیت مشابه آن روی نداده و اتفاق نیافتاده است. و در قرن حاضر رویدادی نظیر آن که بتواند موجب تحول بنیادی نوع زندگی در جهان بشود، نادر است. ایجاد و تصدیق اولین کشور آزاد سوسیالیستی در جهان، دستاورد اساسی انقلابی بود که ما همچنان متعلق بخود می‌دانیم. در نتیجه الغای طبقات و اقشار استثمارگر، اتحاد و یگانگی بر اساس عدالت و برابری، این کشور به خانه عمومی کارگران و دهقانان بیش از خلق و ملت ساکن اراضی یک ششم کره زمین تبدیل گردید. در کشوری که طبق معیارهای تاریخی دولت شوروی موفق شد به اشغالگری ۱۴ کشور سرمایه‌داری خارجی نقطه پایان گذارده، ریشه بی‌سوادی را بخشکاند، انقلاب موفقیت‌آمیز فرهنگی، صنعتی و اجتماعی کردن را به سرانجام برساند. اتحاد شوروی، ارتش سرخ درجه یک واقعا مردمی کارگران و دهقانان را تشکیل داد که فاشیسم هیتلری و میلیتاریسم ژاپن را تارومار نمود. این پیروزی بسیاری از خلق‌ها و کشورها را از اسارت استعمار آزاد ساخت و موجب تشکیل نظام جهانی سوسیالیسم گردید.

کشور شوراها برای اولین بار در تاریخ بشر مجموعه گسترده‌ایی از حقوق و آزادی‌ها را در قانون اساسی خود تثبیت و تضمین نمود و با مدیریت منابع مادی و انسانی خود در سمت‌ و‌سوی اصلی، آنها را محقق ساخت. حق کار و استراحت، تحصیل و بهداشت، تأمین شایسته دوره پیری، معالجه و مراقبت‌های پزشکی معلولان و سالمندان بخشی از آن حقوق‌ها بود. براستی هم میهن کثیرالمله سوسیالیستی ما به ایجاد بهترین نظام آموزشی، بهداشتی، علمی و فرهنگی، به اعزام اولین انسان به فضای کیهانی و شکافتن اتم موفق گردید.

اتحاد شوروی به برکت این سیاست، سال‌های طولانی به الگویی برای تقلید بدل شد. متحدان با خرسندی تجارب آن را به کار می‌بستند، دشمنان هم مجبور به پیروی از آن بودند. اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی ضامن صلح و شکوفایی در کره زمین بود.

اکتبر کبیر جهشی بود بسوی آینده، برای ایجاد جامعه عادلانه زحمتکشان بر اساس توسعه اقتصادی، ترقی علمی- صنعتی، رشد بهره‌وری کار، توسعه همآهنگ شخصیت. این است تفاوت بنیادی آن با امپریالیسم، با جهانی‌سازی امروزی توأم با عطش سیری‌ناپذیر برای کسب سود از راه استثمار غارتگرانه، نابرابری‌های طبقاتی، استعمار و جنگ‌های اشغالگرانه. آموزه اصلی کشور سوسیالیستی مولود اکتبر کبیر: «هر که کار نکند، نخورد»، نمی‌توانست پیروان تفکر بورژوازی را چه داخل کشور و چه در خارج از آن، به اعمال خشونت، به رویارویی خونین با حاکمیت شوراها وادار نکند.

اما در اوضاع و احوال غیرعادی نیز اتحاد شوروی موفق شد بر مشکلات و چالش‌های پدیده آمده در راه  ایجاد سوسیالیسم فائق آید. در جنگ امپریالیستی اول جهانی به «فرمان صلح» پاسخ دادیم: به اشغالگران خارجی توسط یگان‌های ارتش سرخ؛ به ترورهای سفید ضد انقلاب، بواسطه واحدهای ویژه و کمیته اضطراری؛ به فقر و ویرانی، با «صدور فرمان زمین»، با سیاست اقتصادی جدید و کمیته دولتی الکتریفیکاسیون روسیه؛ به تورم بالا، بکمک ده روبل طلایی شوروی؛ به تهاجم فاشیستی، با جنگ کبیر میهنی، با دهها ضربه استالینی و برافراشتن پرچم سرخ در برلین- درست در قلب اروپا. موفقیت در ایجاد مولود اصلی اکتبر سرخ، بعبارت صریح‌تر، در تشکیل کشور مقتدر اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی بدون وجود لنین و حزب او، بدون خرد و اراده استالین، بدون کار و زحمت خلاق میلیون‌ها نفر از مردم قهرمان اتحاد شوروی قابل تصور نبود.

موفقیت‌های دولت مقتدر اتحاد شوروی سیمای جهان را بهبود بخشید. تخریب اتحاد شوروی به بهای گزافی برای کشور ما و همه جهان تمام شد. آنچه که در اوکراین، در عراق، سوریه، لیبی، در مرزهای جمهوری دموکراتیک خلق کره روی می‌دهد، پدیده تازه‌ای نیست. پیش از تشکیل اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی چنین بود و امروز نیز چنین است. الیگارشی جهانی هنگامی در راه جنگ جهانی جدید متوقف شد، که با اقتدار خلق‌های اتحاد شوروی مواجه گردید. بنا بر این، احیای اتحاد خلق‌های برادر ما و همه علاقه‌مندان به اتحاد بر مبنای سوسیالیسم، تنها راه ممانعت از افتادن دنیای امروز به دامن جنگ عالمگیر جدید است. در این امر خطیر و مسئولانه نقش اصلی را باید اتحاد کمونیست‌ها و نیروهای ملی- میهن‌پرست ایفا نماید.

برقراری عدالت بعنوان هدف انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر، رویدادی که سیمای جهان را بهبود بخشید، باید در مبنای ترقی بشریت قرار گیرد.

کمیته برگزاری جشن‌های صدمین سالگشت انقلاب کبیر سوسیالیستی اکتبر در مراحل نهایی تدارک جشن‌ها همه نیروهای سالم جامعه ما را به برگزاری شایسته جشن‌های انقلاب فرامی‌خواند.

فقط با تکیه بر بهترین دستاوردهای دورۀ اتحاد شوروی می‌توان روسیه را نجات داد!

فقط از این طریق می‌توان به ایجاد دنیای نوین موفق شد!

گنادی زیوگانوف (Gennadiy Zyuganov)

صدر کمیته مرکزی حزب کمونیست روسیه

سووتسکایا راسیا

مترجم: ا. م. شیری