انسان گرایی پاسخی ناتمام در برابر ناپاسخگویی اندیشه های فلسفی…

نویسنده: مهرالدین مشید  انسان گرایی به مثابه ی داعیه ی برگشت…

گنجینۀ الهام

رسول پویان 2/5/2023 روزباخورشیدوشب سیل شباهنگم خوش است زیــر نـور خلـوت مهـتـاب آهنگـم…

در ارتباط به جفنگ گویی ها ی " نیاز نیاز"

حبیب میهنیار دوستان گرامی شما بهتر میدانید که یکی از ویژه…

ادبیات مبتذل،- سرگرم کننده و کم ارزش؟

Trivialliteratur:   آرام بختیاری نیاز انسان از خود بیگانه به ادبیات سرگرم کننده.  ادبیات…

پیام شادباش به مناسبت روز جهانی کارگر

ا. م. شیری روز اتحاد و همبستگی انترناسیونالیستی کارگران و زحمکشان…

دستار پوشان اسلام ستیز و پاچه بلند های حرمت شکن

نویسنده: مهرالدین مشید گروه ی طالبان از نظر حسن عباس نویسنده…

برگردان شعرهایی از سبزه برزنجی

خانم "سبزه برزنجی" (به کُردی: سۆزە بەرزنجی) شاعر کُرد زبان،…

به پیشواز اول می، روز جهانی همبسته‌گی کارگران

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان اول ماه می، روز تجدید پیمان…

ناپاسخگویی به چالش های جهانی؛ نشانه های زوال تمدن غربی!؟

نویسنده: مهرالدین مشید بحران های جهانی پدیده ی تمدنی یانتیجه ی…

عشق و محبت

رسول پویان در دل اگـر عـشق و محبت باشد نجـوای دل آهـنـگ…

جهان در یک قدمی فاجعه و ناخویشتن داری رهبران سیاسی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در حاشیه ی حوادث؛ اما در اصل…

چند شعر از کریم دافعی (ک.د.آزاد) 

[برای پدر خوبم کە دیگر نیست]  ترک این مهلكه با خون…

مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

«
»

بشار اسد چگونه ابتکار جنگ را به دست گرفت؟

دو سال پیش سرنگونی رئیس جمهوری سوریه تقریبا اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسید و علی رغم مقاومت دولت، مخالفان همچنان به اعتراضات خیابانی و شورش‌های خود ادامه می‌دادند و حتی کار به جایی کشید که انفجار یک بمب در یک نشست امنیتی سطح بالا باعث شد تعدادی از مقامات ارشد دولت سوریه کشته شوند.


خبرگزاری آسوشتید پرس در گزارشی به بررسی چگونگی مدیریت جنگ توسط بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه پرداخته و می‌نویسد: رهبران کشورهای غربی پیش‌بینی می‌کردند که اسد طی چند ماه از قدرت برکنار خواهد شد و تقریبا هیچ‌کسی فکر نمی‌کرد که او بتواند سمت خود را حفظ کند. اکنون بشار اسد در حال آماده‌سازی خود برای رقابت‌های انتخاباتی است و می‌تواند ۷ سال دیگر رئیس جمهور سوریه بماند.

در این جا نگاهی می‌اندازیم به نحوه مدیریت جنگ با مخالفان و تروریست‌های خارجی توسط اسد:

اتحاد ارتش سوریه

هر چند در آغاز درگیری‌های سوریه، نیروهای زیادی به صف مخالفان پیوستند اما ارتش سوریه همچنان یک نیروی قدرتمند باقی ماند. با گذشت سه سال از درگیری‌های داخلی هنوز هیچ آثاری از عقب‌نشینی یا شکست در چرخه داخلی اسد و همچنین فرماندهان نظامیش به چشم نمی‌خورد و همه متحد هستند. علاوه بر این بشار اسد با تشکیل نیروهای شبه نظامی موسوم به نیروهای دفاع ملی از اقلیت‌های سوریه، توان نظامی خود را تقویت کرده است.

ورود حزب الله به درگیری

حزب الله لبنان از میانه‌های سال ۲۰۱۳ به درگیری‌های سوریه وارد شد. این اقدام باعث شد که هزاران چریک و نیروی متخصص لبنانی به اسد در حفظ دمشق و شهرها و روستاهای راهبردی این کشور در مجاورت لبنان کمک کنند.

جنگ نابرابر

دولت سوریه بدون اینکه خطری هواپیماهای آن را تهدید کند به نواحی که تحت کنترل اپوزیسیون و تروریست‌هاست حمله می‌کند. هر چند اپوزیسیون بیش از دو سال است که خواستار دریافت تسلیحات ضد هوایی از جامعه جهانی است تا توانایی سرنگونی هواپیماهای دولت سوریه را به دست آورد اما نگرانی غرب از اینکه چنین تسلیحاتی به دست افراطیون در سوریه برسد باعث شده است که از این اقدام خودداری کند. توانایی سوریه در به کارگیری نیروی هوایی قدرت ارتش را در مقابله با نیروهای مخالف به مراتب افزایش داده است.

توافق برای امحای تسلیحات شیمیایی

روسیه به عنوان متحد کلیدی سوریه در اوت ۲۰۱۳ برای جلوگیری از حمله موشکی احتمالی آمریکا به سوریه پیشنهاد داد تا دمشق تسلیحات شیمیایی خود را برای نابودی به جامعه جهانی تحویل دهد. این امر در حالی رخ داد که یک حمله شیمیایی در حومه دمشق صورت گرفت و صدها تن نیز کشته شدند.

انفعال و عدم واکنش باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا که استفاده از چنین تسلیحاتی را خط قرمز واشنگتن خوانده بود، خشم اپوزیسیون سوریه را برانگیخت و از سوی دیگر باعث شد وجهه بشار اسد تقویت شود.

جنگ افراطیون با میانه‌روها

ارتش آزاد سوریه به عنوان جناحی که از بین شورشیان این کشور مورد حمایت غرب است با ورود جناح‌های افراطی مرتبط با القاعده به صحنه درگیری‌های سوریه با مشکلات زیادی مواجه شد. این دو گروه پس از مدتی با یکدیگر درگیر شده و جنگ آن‌ها تاکنون به مرگ هزاران نفر از دو طرف منجر شده است.

علاوه بر این پس از اینکه گروه‌های تروریستی یک محموله تسلیحاتی را از ارتش آزاد سوریه گرفتند، آمریکا و متحدانش نیز اعتماد خود را به آن‌ها از دست دادند و روند اعطای تسلیحات نظامی به مخالفان اسد را متوقف کردند.

محاصره و مصالحه

خروج صدها شورشی از بخش قدیمی شهر حمص که به تازگی محقق شده به دولت اسد از نظر جغرافیایی این توانایی را می‌دهد تا از مرکز سوریه حملاتی علیه نواحی تحت کنترل شورشی‌ها در شمال صورت دهد. این توافق آتش‌بس یکی از تکنیک‌های دولت سوریه در مقابله با مخالفان را برجسته می‌کند و آن تکنیک محاصره و مذاکره است.

چنین توافق‌هایی باعث می‌شوند که شورشیان به دلیل محاصره ارتش سوریه، اسلحه‌های خود را به نیروهای دولتی تحویل داده و ناحیه تحت کنترلشان را ترک کنند. این موضوع همچنین نشان می‌دهد که دولت سوریه به دنبال انجام فعالیت‌هایی برای ایجاد صلح در این کشور نیز هست.

حامیان شورشیان

حامیان عرب شورشیان سوریه مدت‌هاست که بر سر میزان و نوع کمک خود به شورشیان این کشور اختلاف دارند. دلیل اصلی اختلاف مشهود بین کشورهای عربی، تنش‌ بین عربستان و قطر است. عربستان و متحدانش، قطر را به ارسال تسلیحات برای شبه نظامیان افراطی که در حال مبارزه با جناح میانه‌روتر شورشیان هستند، متهم می‌کنند.

همه این مسائلی که ذکر شد در کنار توانایی دمشق و همپیمانانش در مدیریت بحران باعث شده پس از سه سال از آغاز جنگ داخلی در سوریه، اسد خود را برای انتخابات ریاست جمهوری آماده کند و به آینده کشورش کاملا امیدوار باشد.