دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

ریحان می شود

قاضی پشتون باسل حرف  نیکو مرکسان را  قوت  جان میشود قوت جسم…

کهن جنگ تمدن 

رسول پویان  نفـس در سـینۀ فـردا گـره افتاده بازش کن  بـرای خــاطــر…

ترجمه‌ی شعرهایی از بانو روژ حلبچه‌ای

هر گاه که باران،  آسمان چشمانم را در بر می‌گیرد. آن، تکه…

سلام محمد

استاد "سلام محمد" (به کُردی: سەلام موحەمەد) شاعر کُرد، زاده‌ی…

«
»

اصلاحات وپول !

به گزارش یورونیوز ، الکسیس سیپراس نخست وزیر یونان طرح کمیسیون اتحادیه اروپا برای حل بحران کشورش را که پول در برابر اصلاحات است ، غیرواقع بینانه و تلویحا بیهوده خواند . نخست وزیر یونان گفت : « ما نیاز به یک راه حل داریم . پنج سال گذشته است و نیازمند یک راه حل قطعی هستیم، هم برای یونان و هم برای اروپا. راه حلی که بتواند به هرگونه بحث مربوط به اینکه یونان اروپا را برای همیشه ترک می کند، پایان دهد و مذاکراتی که به تنهایی بتواند همانند یک راه حل برای این بحران به کار گرفته شود.»


سیملا توچتیدو، خبرنگار یورونیوز در آتن می گوید: «تصمیم دولت یونان برای مهلت خواستن از صندوق بین المللی پول تنها ساعاتی پیش از پایان مهلت پرداخت نه تنها وام دهندگان بلکه شهروندان یونانی را هم متعجب کرد. بیشتر آنها نگرانی های خود را پنهان نمی کنند در حالی که چهار ماه مذاکره به نظر نمی رسد یونان را به توافق نزدیک کرده باشد.»


یکی از شهروندان یونانی می گوید: «مسئولان توسط مردم انتخاب شده اند تا راه حلی پیدا کنند. این کاری است که آنها باید انجام دهند. اگر نمی توانند راه حلی پیدا کنند باید همگی استعفا دهند…»شارالابوس گوتسیس، اقتصاددان گفت: «اینکه دولت یونان به اقدامات تاکتیکی متوصل شده است تا وقت بیشتری برای مذاکره تا هفته آینده داشته باشد امری منفی است . آنها در جستجوی پانصد میلیون یورو قسط آینده شان نیستند و تلاش دارند تا زیر فشار کمتری به توافق دست یابند. روشن است که شرکا باید هر چه زودتر راه حل بهتری نسبت به آنچه دوشنبه گذشته دیدیم پیشنهاد بدهند زیرا راه حل قبلی از نظر اجتماعی بی رحمانه بود و به برنامه رشد اقتصادی که کشور به آن احتیاج دارد کمکی نمی کرد.» دانیل گراس می افزاید: “دولت باید حزب خود را به واقعیت نزدیک کند و ضرورت اصلاحات بیشتر را به آنها بفهماند. زیرا دولت قادر نیست بودجه اش را حداقل برای شش ماه اول امسال حفظ کند. پس باید کاری انجام شود. اگر از این مسئله سر باز زنند ورشکستگی حتمی است.”
یونان سه هفته دیگر مهلت دارد تا بدهی خود را به صندوق بین المللی پول پرداخت کند، مسئولیتی مهم که ماندن در حوزه مالی یورو و سرنوشت آینده کشور را رقم می زند.

هنوز بحران بین یونان واتحادیه اروپا تمام نشده است . بحرانی که مربوط به همه اروپا میشود ولی ظاهرا آنها چشمشان را عمدا بسته اند . خروج یونان از اتحادیه اروپا سرعت مشکل را در تمام اروپا بیشتر میکند. این را اعضای قدرتمند اروپا هم میدانند و تلاش میکنند که این اتفاق نیافتد . اما از طرفی هم نمیخواهند میدانی را باز کنند تا برای بقیه اعضای ضعیف اتحادیه اروپا مثل اسپانیا و پرتغال سرمشقی شود . اتحادیه اروپا میتواند به همین دولت فعلی کمک کند ولی نمیخواهد ! دولت یونان میخواهد تا هم به قولهایش در داخل یونان عمل کند و هم از اتحادیه خارج نشود ، ولی نمیتواند . برای دولت فعلی یونان ماندن بر سر قولهایش به مردم باید به هر موضوع دیگری اولویت داشته باشد .

خروج ازاتحادیه اروپا یا ورشکستگی دولت یونان به نفع کل اروپا نیست . دولت فعلی یونان تا زمانی که بر سر انجام اصلاحات داخلی بماند ، مردم را همراه خود دارد . یونان چیزی برای از دست دادن ندارد به جز میلیارها قرض . پس به نفعش است که از اصلاحات داخلی کوتاه نیاید . نهایتا این اتحادیه اروپا است که باید راهی برای توافق و بخشیدن بدهی ها بیابد . راهی که هم اصلاحات داخلی یونان را رسمییت بدهد و هم یونان در اتحادیه بماند . اتحادیه اروپا بیشتر به ماندن یونان نیاز دارد . ورشکستگی یا استعفای دولت الکسیس سیپراس ، یعنی عمیق شدن عفونتی که برای درمانش درفردا کل اتحادیه اروپا باید قیمتی بیتشر بدهد . راه حل واقعی در روی کار آمدن راست افراطی نیست . آنها هیچوقت راه حل نیستند .

دولت الکسیس سیپراس، تقریبا میتواند مطمئن باشد که اتحادیه اروپا ، خروج یونان از اتحادیه را نمیخواهد و زمین خوردن یونان را نمیتواند تحمل کند . منظورم تبعات بعد از این اتفاق فرضی است ، که به فروپاشی نهایی تمام اتحادیه اروپا خواهد انجامید . پس پافشاری دولت یونان برای اصلاحات داخلی ، تا زمان تحقق آن بهترین گزینه ای است که تمام اتحادیه اروپا و جامعه یونان را به پایان بحران فعلی میرساند ! تنها راه حل واقع بینانه ماندن دولت الکسیس سیپراس برسر اصلاحات داخلی است . به جز اصلاحات واقعی ، هرگونه مانور یا شبه مانوری شبیه مسکنی میماند که عفونت را فقط استتار میکند !

اسماعیل هوشیار

07.06.2015