به بهانۀ نگاهی به دیوان اشعار نثار احمد " نثاری"

نویسنده: مهرالدین مشید از طفیل عشقری، شایق جمال و حیدری بوریای فقر…

صبح دلاویز 

رسول پویان  رها ازتار شب ها می کند شوق سحرخیزم  شـفـق بـازی…

مغز عارف

دکتر بیژن باران به من بگو قبل از تولد کجا…

زاده هایی از زن ولی دشمنان جان او

وحشیا، ترسی ز روی و موی و آوازم چرا؟ از زنی…

قانون نو طالبان ، تحقیرانسان است

                      نوشته ی : اسماعیل فروغی     قانون نو امربه…

انسان‌زدایی از جامعه افغانستان محکوم است! 

سیامک بهاری درباره فتوای امربه‌معروف رهبر طالبان وزارت امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر طالبان،…

چرا می‌نویسم؟

آقای "علی نامو" (بە کُردی: عەلی نامۆ) شاعر کُرد زبان،…

ماموریت طالبان؛ به استهزا کشاندن دین و تبدیل کردن اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیماران روانی اند و بر روی اعصاب…

             قوم شیخ محمدی افغانستان

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۳ اگست۲۰۲۴ کالنگ دنمارک قوم شیخ محمدی اولاده شیخ…

آنها گفتند و ما دیدیم

آنها گفتند دموکراسی حلال همه مشکلات و مصائب اجتماعی و…

نیفتید درقیدِ افکارواهی!

امین الله مفکر امینی      2024-18-08! گـرصلح وصفــا،بـــرادری و بــرابــری بخواهید هموطـن پس وطن…

تروریست پروری های پاکستان و ایران؛ درس های آموزنده برای…

نویسنده: مهرالدین مشید         پاکستان و ایران دو…

رهبری طالبان، مرده ی در تخته غسل 

عبدالناصر نورزاد  وزیر دفاع طالبان از اعضای این گروه خواست از…

عقل هستی 

رسول پویان  آرزوی دل را بـر لــوح رویـا می کـشم  شکل فریاد…

لیبرالیسم در مهار امپریالیسم

امروزه قدرت های جهانی چون: آمریکا٬ اتحادیه اورپا٬ چین و…

انجماد اجتماعی

موسی فرکیش     بنابر مصروف‌ بودن و تلاش‌ برای پیشرفت شغلی، بیشتر…

تسلیت نامه به مردم مظلوم کشور

سلیمان کبیر نوری     سه سال پوره، از حاکمیت گروه وحشت و…

نگاهی به امر مهم «سلامتی و بهداشتی و درمانی»!

بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  سلامتی واژه‌ای است با تعابیر مختلف که شامل عوامل…

         آرمان وحدت 

دلم خون گشته بر آرمان وحدت سر و جان  تنم  قربان …

سرآغاز چهارمین سال حرمت شکنی ها، نفاق افگنی ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید مانور های طالبان؛ ناموفقیت های مخالفان و رنج…

«
»

به جواب:(آیا با کله خام می توان سیاست پخته نمود؟)

با تاسف در اواخر عده ی از نویسنده گان ما به عقده کشایی پرداخته و در رسانه ها بجای رقابت مشروع بر پیروزی کاندید مورد نظر شان در انتخابات ریاست جمهوری   به توهین قوم و ملیتها پرداخته و دلهای هزاران هموطن ما را رنجور ساخته است .

(آیا با کله خام می توان سیاست پخته نمود؟)

 سوال فوق نویشته یکی از اراجیف نویسان است که با انتصاب  جنرال عبدالرشید دوستم در پست معاونیت ریاست جمهوری تیم آقای اشرف غنی احمدزی زمین را زیر پای خود آتش احساس و به تپش افتاده  چو مریضان روحی به ناسزا گویی پرداخته اند.

نویسندۀ این چرنده ها خواسته است ،ملتی را به اهانت بگیرد و خاطرات بد در اندیشه ی انسانها بگذارد که به هدایت عقل و منطق هیچ سازگاری ندارد.

آنها خواسته اند اسباب نفاق  و بد بینی اقوام و ملیتهای با هم برادر شوند و نفاق قومی را دامن بزنند و فاز جدید جنگ و خونریز و بد بختی را بر تن رنجور ملت عذاب کشیده ما  رویکار سازند. چنین افراد مورد نفرت هموطنان ما قرار میگیرند.

یکی از این هرزه گو و  یاو نویسان  بنام ( دکتور هارون امیرزاده) بی انصافانه  لجام گسیخته  نوشته است (از قدیم گفته اند که با کله خام نمی توان فکر پخته ریخت.) و دلهای هزاران هموطن ما را رنجاندیده است.بخاطر معلومات این کمدان قسمتی از نویشه (ق ارسلان   ) می آرم که با اسناد معتبر تاریخی برای این اقای سفسطه گوجواب نویشته است:

  ” حکومات پیشین : سلجوقی ها غزنوی ها ، خوارزم شاهیان ، تیموریان ، بابری های هند ، تیموری های هرات ، صفوی ها ، شیبانی ها ، افشاری ها ، قاجاری ها ، اشتر خانیان ، امپراطوری بزرگ عثمانی و غیره مربوط به قوم ترکتبار بوده  به صد ها و هزارها  دانشمند ، شاعر و نویسنده چون: بوعلی ها ، فارابی ها ، مولانا ها ، بیدل ها ، خوارزمی ها ،بیرونی ها، نظامی ها ، صائب ها ، نوایی ها ، الغ بیگ ها ، امیر خسرو ها ، گوهر شاد ها ، پروین ها ، شهریار ها و صد ها و هزاران دیگر از میان این قوم و تبار سر بلند نموده و حکومت داری نموده ، انها در طول صد ها سال حکم روایی خویش در نیم قاره هند ، کشورهای حوزه مدیترانه شرقی ، شبه جزیره عرب آسیای مرکزی ، ایران ، کشورهای شاخ افریقا و اروپای شرقی مصدر خدمات بس بزرگ علمی و فرهنگی به جامعه بشری گردیده است که مردم  سر زمین ما  اعم از پشتون ها ، تاجیک ها ، هزاره ها ، اوزبیک ها ، ترکمن ها ، بلوچ ها ، نورستانی ها ، اهل هنود و غیره در طول سده های گذشته با اشتراکات زبان ، زمین و زندگی با همی رفته رفته خصایل مشترک ملی پیدا نموده و گام های استوار به سوی وحدت و همبستگی ملی که یکی از مؤلفه های اساسی ملت سازی به شمار می آید برداشته اند .”

مگر باتاسف حاکمیت ترکتباران از میان میرود مردمی که سر قدرت آمدند به گذشته تاریخی این ملیت بزرگ که عرصه وسیع ی از جهان را در بر داشت توهین روا داشتند و هنوز لقب (کله خامی) میدهند که دانسته نمی شود کله خود اینها در کدام داش  پخته شده است.

معضله ی زبان و ملیتها در کشور :

در اکثر کشور های که مردم زندگی می نمایند،حرفی از ملیت و قوم سراغ نمی شود و به سطح ملت تکامل نموده و همه در یک ملت رشد یافته اند چون شکر و آب در هم آمیخته اند و به هم طوری جوش خوردند که از یک کاسه آب می نوشند و از یک روزن سر می کشند.

امریکا زمان نچندان دور در همین نزدیکی ها علیه سیاه پوستان چنگ و دندان تیز میکرد و در اماکن با نام و هوتل ها برای سیاه پوستان مجال رفتن نبود و دوکتور لوترکین هدف تیر کین قرار گرفت و جام شهادت را با شهامت نوشید .و اکنون یکی از رجال برجسته ی سیاه پوست سمت رهبری و ریاست جمهوری را کشور بزرگ امریکا را بدوش میبرد.اکنون در کشور هائیکه انسان پرورش می دهند،فقط به انسان ارج می گذارند مثلآ:ما که در کانادا حیات بسر می بریم وقت انسان و کار را به قیمت گزاف می خرند اینکه سیاه است و یا سفید هیچ مباینت و مخالفت دیده نمی شود.

مقررات حاکم در جامعه همه را انسان بحساب می آورند و اگر شخصی طرف اهانت قرار بیگیرد متخلف مجازات میشود و قوانین در جامعه حاکمیت مطلق دارد.همانگونه که آب و هوا در زندگی نقش دارد و قوانین اثر خود را چنین می گذارد.

هشت سال است اقامت گزین کانادا یم ، احساس نمی کنم که مهاجر می باشم هر کانادایی به طرف من به احترام می نگرند و بیشتر از ما دلسوزی دارند و به ما نیز درس انسانی میدهند و ما نا گزیر استیم که به آن احترام قایل شویم.

 محاسبه کنیم که نظام زندگی ما چگونه است؟بر عکس آنچه در بالا گفته آمدیم چون گرگ و پلنگ به جان هم می افتادند و بدون حرفی زور علیه کمزور دندان می ساید و آنچه در توانشان قرار دارد علیه آن بکار می برد.

ملیتهای محروم رنج و عذاب بیشتر میکشند و هنوز افرادی سراغ میشود که می خواهند به سیستم زندگی قرون اسطایی ادامه دهند و از حقوق ملیتها چشم بپوشند.

ملیت اوزبیک بعد از سالها فرد دلسوزی را به رهبری خود برگزیدند و می خواهند حقوق غضب شده ی شانرا به وسیله ی قانون بدست اورند.دسیسه از همین اکنون آغاز یافته و ناجوانمردانه علیه شخصیت آن حرف های پست و بلندی نیشخوار می نمایند.

جنرال عبدالرشید دوستم جنرال مقتدری بود ، از ناموس و شرف میهن د ر برابر دژ استعمار دفاع می نمود و جلو پاکستان منحرف و متجاوز را که در پشت سر ان دشمنان وطن قرار داشت می گرفت .

زمانیکه قدرتمندان از پشتبانی آن نیرو می یافتند ،علیه آن قرار می گرفتند که این جنرال مقتدر دست به مخالفت می زد و از حمایت آن دست می کشید و این عمل باعث سقوط آن رژیم میشد و هر نظامی که در افغانستان می آمد به قدرت و توانایی جنرال دوستم صاحب کرسی و قدرت می شدند و دو باره علیه آن قرار می گرفتند که خود باعث سقوط خود می شدند و در همه تحولات جاری کشور نقش بازی میکرد.در نشستن آقای کرزی در تخت و بخت نقش بلندی نیز داشت. و حالا با نامزد شدن در مقام معاونیت ریاست جمهوری ، دهان های آگنده از تعصب گلون پاره می کنند و حرف های واهی را به میان می کشانند و اصطلاحاتی را به کار می برند که زاده افکار پوچ و پلید خود انهاست .اگر گذشته ی جنرال دوستم را محاسبه کنید در کشور ما جنگ حاکم بود که هنوز هم است ، در جنگ گفته اند که حلوا تقسیم نمی شود.ممکن در میدان جنگ و در مصاف آن دو طرف به زیانهای روبرو شده باشند فتور از جنرال دوستم نیست فتور از جنگ است.

باید زندگی را از نو آغاز کرد و به حقوق ملیتها احترام گذاشت و زندگی نو و برادر وار را شیرازه ی دوباره دهیم از :زی زی، خیل خیل،ایماق،سجانی، و ورطه بلاقی اتنیک های دوران ماقبل تاریخ اند تا چی وقت درین لاک ها دست و پا بزنیم و تلاش نمایم که به سطح ملت رشد کنیم گرچه رشد ملت مراحل تاریخی معیینی را سپری باید نماید و در یک شب و روز این رشد میسر نیست .طفل زمانیکه تولد میشود همان لحظه نمی تواند راه برود و باید روز ها و سالهای سپری شود که طفل مجال راه رفتن را پیدا نماید و در سرعت و رشد ملیتها کار صورت گیرد همزیستی،برادری و حق شناسی …..عوامل اند که دررشد ملت سازی   نقش ارزشمند بارزی ایفا می نماید.                             .
امان معاشر؛ خبرنگار آزاد