واخان

طی هفته اخیر سال عیسوی توسط شبکه های خبر رسانی…

نانوشته

       پس از دیر باز ، شعرقشنگ و پراُبُهَتی از" حسیب…

ګوندي فعاليتونه او دموکراسي

نور محمد غفوری ټول پوهيږو چې د بريالۍ سياسي مبارزې له…

ساعت "کنزل" نمادی از نوستالوژی؛ اما به روایتی دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید نه یک ساعت؛ بلکه حماسه ای در فضای…

ریبوار طاها

آقای "ریبوار طاها" (به کُردی: ڕێبوار تەها) با نام کامل…

نقارۀ جنگ 

رسول پویان  نـوای ســال نــویــن تـا نقـارۀ جـنگ است  به خون خلق…

عرفان و زبان

– دکتر بیژن باران من در جهان لغات دیگران می…

ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان

      به افتخارسالگرد حزب پر   افتخاردموکراتیک خلق افغانستان ای حزب قهرمان انیس  ستمکشان یادت…

ریباز سالار

آقای "ریباز سالار" (به کُردی: ڕێباز سالار) با نام کامل…

تهاجمی خونین و آغاز مداخله ها و پایان حاکمیت ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجمی که افغانستان را به میدان جنگ های…

میا پیشم!

امین الله مفکرامینی        2024-28-12! میا پیشم تو دلـــدارممزن زخمه دلی زارم رهی دوستی…

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت از چاپ برآمد. پیشکش می…

دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

«
»

۴۸ساعت مقاومت تهاجمی

آخرالزمان صهیونیزم /   ۴۸ساعت مقاومت تهاجمی

گروه بین الملل:روزنامه امریکایی وال‌استریت‌ژورنال با اشاره به تعداد اسرای صهیونیستی که در نوار غزه هستند، نوشت: «اسراییل از مصر برای مذاکره جهت آزادی فوری اسرای خود، درخواست کمک کرد.» وال‌استریت‌ژورنال در ادامه به نقل از برخی مقامات مصری گزارش داد: «اسراییل از مصر در میانجیگری برای آزادسازی صهیونیست‌هایی که جنبش حماس به اسارت درآورده، کمک خواست.»

۴۸ساعت مقاومت تهاجمی

عملیات همه‌جانبه و پیچیده مقاومت فلسطین که از طریق تونل‌ها، روی زمین، دریا و هوا به همراه شلیک هزاران راکت و موشک به سرزمین‌های اشغالی انجام شده، تاکنون موجب هلاکت حداقل ۶۰۰ صهیونیست و زخمی شدن بیش از یکهزارو ۶۰۰ صهیونیست دیگر شده است. اسارت بیش از یکصد نظامی صهیونیست که در میان آنها یک سرلشکر نیز وجود دارد و همچنین تصرف موقت هفت شهرک صهیونیست‌نشین از دیگر دستاوردهای این عملیات بی‌نظیر مقاومت فلسطین به شمار می‌رود. این عملیات همه‌جانبه و پیچیده مقاومت فلسطین در سرزمین‌های اشغالی که از صبح شنبه توسط رزمندگان جنبش حماس از غزه آغاز شد با پیوستن رزمندگان جنبش جهاد اسلامی روز یکشنبه وارد دومین روز خود شده و با شدت تمام ادامه دارد.

تنش در مرز لبنان و اراضی اشغالی

در همین رابطه طبق گزارشی که روز یکشنبه خبرگزاری الجزیره منتشر کرده، الجزیره، حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «گروه‌های شهید سردار حاج عماد مغنیه از مقاومت اسلامی صبح دیروزیکشنبه سه نقطه از مواضع اشغالگران رژیم صهیونیستی در منطقه مزارع شبعای لبنان را هدف قرار دادند.» این حزب افزود: «در راستای آزادسازی مناطق باقیمانده تحت اشغال لبنان و نیز همبستگی با مقاومت و ملت پیروز، مبارز و صبور فلسطین سایت‌های الرادار و زبدین و رویسات العالم را با تعداد زیادی گلوله توپخانه و موشک‌های بالدار هدف قرار دادیم و این حملات به مواضع مورد نظر اصابت کردند.» در راستای تنش به وجود آمده و باز شدن جبهه شمالی خبرنگار النشره در حاصیبا گزارش داد که گلوله باران متقابل مواضع رژیم صهیونیستی در مزارع شبعا و حومه شهرک‌های کفر شوبا، شبعا و مزارع بسطرا متوقف شده زیرا گزارش شده که مقر فرماندهی اشغالگران در مزارع شبعا آتش گرفته است. به گفته خبرنگار النشره، سایت الرادار با شش گلوله توپخانه و سایت رویسات العالم با چهار گلوله خمپاره هدف قرار داده شده است. همچنین شبکه الجزیره گزارش داد که ارتش رژیم اشغالگر چادری را که حزب‌الله لبنان متهم به برپا کردن آن در مزارع شبعاست، بمباران کرد. در عین حال یک هواپیمای جاسوسی رژیم صهیونیستی حریم هوایی لبنان در مزارع شبعا را نقض کرد. ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد: با پهپاد به زیرساخت‌های حزب‌الله در مزارع شبعا حمله کردیم. پیش‌تر پس از حملات توپخانه‌ای از خاک لبنان، فرماندهی ارتش اشغالگر در جبهه شمالی دستور بستن تمام استراحتگاه‌های گردشگری در نزدیکی مرز با لبنان را صادر کرد. رادیو رسمی رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در واکنش به این حملات، ارتش اشغالگر حملات توپخانه‌ای به اهدافی در جنوب لبنان را آغاز کرده است. رسانه‌های عبری در این باره گزارش دادند: جبهه شمالی باز شد و گلوله‌های خمپاره به سمت سایت‌هایی در شمال شلیک شد. خبرنگار المیادین نیز تاکید کرد: ارتش اشغالگر حومه شهرک کفر شوبا در لبنان را با تعدادی گلوله هدف قرار داد و پس از شلیک خمپاره از خاک لبنان، به شهرک‌نشینان نزدیک مرز لبنان دستور داده شد به مناطق مستحکم و پناهگاه‌ها بروند.

فعال شدن بند جنگ در اسراییل

از دیگر تحولاتی که تا عصر روز گذشته به وقوع پیوسته، منابع خبری از تصمیم نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بدون اطلاع دولت و کابینه امنیتی و فعال کردن «بند جنگ» خبر دادند. به گزارش ایسنا، شبکه عبری‌زبان کان اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با اتخاذ تصمیمی جنجالی اعضای دولت و کابینه امنیتی این رژیم را دور زد. کان در این باره اعلام کرد که نتانیاهو بند جنگ را در قانون پایه رژیم صهیونیستی فعال کرده است. در همین راستا دفتر نتانیاهو اعلام کرد: شورای امنیتی اسراییل رسما با فعال کردن بند جنگ علیه نوار غزه موافقت کرد. نتانیاهو همچنین روز گذشته با حضور یوآو گالانت، وزیر جنگ، هرتزی هالوی، رییس ستاد ارتش و تعدادی از وزرا و افسران رژیم صهیونیستی در مقر وزارت جنگ اوضاع امنیتی سرزمین‌های اشغالی را مورد ارزیابی قرار داد.

اسراییل دست به دامن مصر شد

روزنامه امریکایی وال‌استریت‌ژورنال با اشاره به تعداد اسرای صهیونیستی که در نوار غزه هستند، نوشت: «اسراییل از مصر برای مذاکره جهت آزادی فوری اسرای خود، درخواست کمک کرد.» وال‌استریت‌ژورنال در ادامه به نقل از برخی مقامات مصری گزارش داد: «اسراییل از مصر در میانجیگری برای آزادسازی صهیونیست‌هایی که جنبش حماس به اسارت درآورده، کمک خواست.»

همچنین شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه تعداد اسرای صهیونیست که حماس و نیروهای مسلح فلسطینی در غزه بازداشت کردند، مشخص نیست، اعلام کرد که سخنگوی وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به درخواست این شبکه برای گفت‌وگو و ارایه توضیحی در این خصوص پاسخ نداده است. رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند، ارزیابی‌های غیر رسمی حاکی از این است که حدود ۷۵۰ صهیونیست هنوز مفقود هستند. این رسانه‌ها با تاکید بر اینکه درگیری‌ها پس از ۲۴ ساعت هنوز در کفار غزه و بئیری ادامه دارد، گزارش دادند که «کنترل بر مناطق سدیروت، زکیم، رعیم و صوفا محقق نشده است.» برخی رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز گزارش دادند که یک سرباز ارتش رژیم صهیونیستی در شهرک راعیم پس از آغاز عملیات توفان‌الاقصی با اسلحه شخصی خودکشی کرد. لازم به ذکر است تا عصر روز گذشته و تا لحظه تنظیم این گزارش رسانه‌های عبری از افزایش آمار کشته‌شدگان صهیونیست در عملیات توفان‌الاقصی به ۶۰۰ تن و افزایش زخمی‌شدگان به بیش از ۲۰۰۰ تن خبر دادند.

تراژدی شکست اطلاعاتی و نظامی اسرائیل

تحلیل عطاءالله مهاجرانی: تراژدی شکست اطلاعاتی و نظامی اسرائیل چگونه رقم خورد؟ / دلیل برجسته کردن نقش ایران

عطاءالله مهاجرانی در روزنامه هم میهن نوشت:روز شنبه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ برابر با ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲ روزی فراموش‌نشدنی در تاریخ فلسطین و غرب آسیاست. اکنون این دنیاست که ابعاد قضیه هفتم اکتبر ۲۰۲۳ را با ششم اکتبر ۱۹۷۳ و نیز از سویی با یازده سپتامبر ۲۰۰۱ مقایسه می‌کنند. این «روز واقعه» را چگونه می‌توان تفسیر کرد؟

آوی مئیر، روزنامه‌نگار اسرائیلی و سردبیر هفته‌نامه جروزالم‌پست، در روز شنبه (۷ سپتامبر)، مقاله با اهمیتی نوشته است. به تعبیر او:«واقعه صبح شنبه، بزرگترین تراژدی شکست اطلاعاتی و نظامی در تاریخ نیم قرن گذشته اسرائیل، بلکه در تاریخ ۷۵ساله از زمان تاسیس اسرائیل است.»

آوی مئیر به کتاب ایوب از عهد عتیق استناد کرده است. ایوب به یهوه خداوند یهود می‌گوید:«از آنچه از آن هراس داشتم بر سرم آمد.* مطمئن و آرام نبودم* و پریشانی مرا فراگرفت.» (باب ۳ ایات ۲۵ و ۲۶)

از سوی دیگر از بُعد تاثیرگذاری او این روز را با یازدهم سپتامبر در آمریکا و انهدام برج‌های دوقلوی تجارت مقایسه کرده است. همان‌گونه که یازده سپتامبر به تعبیر او فضای سیاسی و اجتماعی آمریکا و غرب آسیا و بلکه نظرگاه دولت‌ها و ملت‌ها را تغییر داد، روز واقعه نیز چنین ظرفیتی دارد، دیگر بعد از روز شنبه هفتم اکتبر اسرائیل مانند سابق نخواهد بود.

چنان که می‌دانیم، اسرائیل همواره از دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی خود، از موساد و شین‌بت به‌عنوان توانایی‌های ممتاز خود یاد کرده است. در واقع بسیاری از نخست‌وزیران و وزیران اسرائیلی از همین سازمان‌ها و نیز سازمان نظامی به دولت آمده‌اند. می‌توان گفت همواره دولت اسرائیل وجه غالبش نظامی-امنیتی بوده است. افزون بر آن، شاهد همکاری نزدیک و بلکه فرماندهی مشترک موساد و سیا بوده‌ایم. شاید بهتر از هرکسی مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا و رئیس سابق سیا در کتاب خاطرات و زندگینامه خود به این موضوع اشاره کرده است. او حتی از روابط خصوصی و نزدیکی دیدگاه خود به عنوان صهیونیست -مسیحی با یوسی کوهن، رئیس موساد یاد کرده است. در واقع سیا و موساد در منطقه غرب آسیا، اتاق فکر و فرماندهی مشترک داشته و دارند.

بدیهی است که دستگاه اطلاعاتی برخی کشورهای عربی منطقه نیز در همین حال و هوا پرواز می‌کنند؛ و سرانجام هزاران مامور خبرچین که در سازمان‌های فلسطینی نیز رخنه کرده‌اند و نهایتاً تجهیزات بسیار مدرن نظارت بر منطقه غزه و همین‌طور شهرک‌های یهودی‌نشین اطراف غزه، حال چگونه مجموعه سازمان‌های اطلاعاتی و امکانات مدرن رصد کردن زمین و هوا و دریا، در خواب بودند و ساعت شش‌ونیم صبح شنبه، فلسطینی‌ها، به روایت اسرائیل بیش از دو هزار راکت به سوی شهرهای عسقلان و سدیروت و حتی تل‌آویو، پرتاب کردند؟ چگونه گردان‌های جهادی توانستند به درون شهرک‌ها نفوذ کنند؟ و عملیات را در ۵۰ نقطه سازمان دهند؟ چگونه این گردان‌ها به پایگاه نظامی «کفّار عزّه» حمله کردند و نظامیان اسرائیلی را به قتل رساندند و یا اسیر کردند؟

نتانیاهو چنانکه روزنامه هاآرتص روایت کرده، با تاکید گفته است: «ما با یک جنگ تمام‌عیار روبه‌رو هستیم. این جنگ است، عملیات نیست.» بسیار خوب اگر حماس و جهاد اسلامی توانسته‌اند یک جنگ تمام‌عیار را سازمان بدهند، این جنگ که کار یکی دو روز و یک هفته و یک ماه نیست. نیاز به ماه‌ها برنامه‌ریزی دارد. شاید به همین دلیل گزارشگر بی‌بی‌سی‌فارسی، از سفر رهبران حماس در مدت یک‌سال‌ونیم گذشته به ایران و بیروت، برای هماهنگی همین جنگ تفسیر می‌کرد!

البته چنین تفسیری که می‌خواهد نقش ایران و یا حزب‌الله را پررنگ نشان دهد در بطن خود دست‌کم گرفتن رهبران و مجاهدان فلسطینی است. مثل همان تحلیلی که به جای اینکه مجاهدان حوثی در یمن را درست بشناسد و راز و دلایل مقاومت و جهاد مردم یمن را بفهمد، به تفسیر آسان پناه می‌برد، که ایران در پس صحنه یمن است!

واقعیت این است که فلسطینی‌ها تغییر کرده‌اند. دیگر فلسطینی‌ها را با مدل سازمان الفتح نمی‌توان سنجید و تفسیر کرد. تغییر دیدگاه فلسطینی‌ها، از الفتح تا حماس و جهاد اسلامی، موجب تغییر در ساحت فلسطین شده است. اعضاء سازمان الفتح، برای بسیاری از آنان، فلسطین یک بهانه برای زندگی مرفه و تجارت بوده است. مجاهدان حماس و جهاد اسلامی برای فداشدن آماده‌اند. زندگی آنان مساوی با آرمان فلسطین است.

نتانیاهو، در روز سخنرانی‌اش در اجلاس عمومی سازمان ملل متحد، باز هم تکه‌مقوایی و ماژیک قرمزی در دست داشت. تا کریدور هند تا اروپا از طریق امارات- عربستان، اسرائیل را از روی نقشه نشان دهد. به نظر می‌رسد اگر تا سال آینده دولتش بماند، که بعید به نظر می‌رسد، می‌بایست بر همان تکه مقوا، موشک‌ها و راکت‌هایی را نقاشی کند و نشان دهد که از غزه به سوی تل‌آویو یرتاب شدند و طرح صلح ابراهیم و نیز کریدور را تحت تاثیر قرار دادند. نتانیاهو در کتابش: «جایی زیر آفتاب»، از خاورمیانه‌ای سخن گفته بود که اسرائیل مرکز آن است. مطابق آرزوی او اسرائیل در خاورمیانه مانند آمریکا در جهان است. به همه کشورهای منطقه علم و صنعت و کشاورزی و سیاست می‌آموزد!

روز واقعه به نتانیاهو و دولت او آموخت که سرکوب و اشغال و تحقیر یک ملت دوام نمی‌یابد. ملت فلسطین مثل چراغ صاعقه می‌درخشد و به تعبیر حافظ: چراغ صاعقه آن سحاب روشن باد!

حملات سنگین موشکی گردان‌های قدس به فرودگاه بن گوریون

سامانه گنبد آهنین ارتش رژیم صهیونیستی نتوانست موشک‌های مقاومت را رهگیری و منهدم کند.

ه نقل از تلویزیون المیادین، گردان‌های قسام با ده‌ها موشک فرودگاه بن گوریون را هدف حملات سنگین قرار دادند.

خبرنگار المیادین گفت سامانه گنبد آهنین ارتش رژیم صهیونیستی نتوانسته است موشک‌های مقاومت را رهگیری و منهدم کند.

تخریب مسجد الغربی در غرب غزه
به گزارش خبرگزاری فلسطینی شهاب، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی مسجد الغربی واقع در اردوگاه الشاطی در غرب غزه را بمباران و تخریب کردند.

ارتش رژیم صهیونیستی: ادامه درگیری در شش شهرک نزدیک نوار غزه
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد: سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی گفت درباره احتمال نفوذ افراد مسلح از تونل‌ها به اسرائیل، تحقیق می‌کنیم. درگیری هم اکنون در شش شهرک نزدیک نوار غزه ادامه دارد.

استفاده رژیم صهیونیستی از بمب‌های ممنوعه در نوار غزه
شبکه اطلاع رسانی فلسطین در حساب کاربری خود در ایکس ضمن انتشار تصاویری اعلام کرد: رژیم اشغالگر صهیونیستی در حملات هوایی خود به اهدافی در نوار غزه از بمب‌های ممنوعه فسفری استفاده می‌کند.

اعلام اسامی ۱۶ نظامی دیگر صهیونیست که در درگیری‌ها به هلاکت رسیده‌اند
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد: ارتش اسرائیل اسامی ۱۶ نفر دیگر از نیرو‌های این رژیم را که در درگیری‌ها کشته شده اند اعلام کرد که پنج نفر از آنان از تیپ گولانی هستند.

گلوله باران مناطق مرزی نوار غزه
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد: توپخانه ارتش اسرائیل به شدت منطقه نزدیک حصار امنیتی در مرز نوار غزه را گلوله باران می‌کند.

حمله یک فلسطینی با بلدوزر به نظامیان رژیم صهیونیستی در شهرک صهیونیستی
شبکه تلویزیونی المسیره در خبر فوری گزارش داد: منابع فلسطینی اعلام کردند یک فلسطینی با بولدوزر به نظامیان اسرائیلی در شهرک کریات اربع در شهر الخلیل در کرانه باختری حمله کرد و درگیری‌های شدید در این شهرک ادامه دارد.

کشته شدن چهار آمریکایی در حمله حماس به اسرائیل
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد: شبکه سی ان ان به نقل از منابع مطلع امریکایی اعلام کرد به اعضای کنگره اعلام شد، چهار آمریکایی در حمله حماس به اسرائیل، کشته شده اند.

تعلیق پرواز‌های شرکت‌های هواپیمایی آمریکا و کانادا به فلسطین اشغالی و تخلیه کارکنان آن‌ها
شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر گزارش داد: شبکه آمریکایی‌ ای بی سی نیوز اعلام کرد ۴۲ شرکت هواپیمایی آمریکایی و کانادایی با تعلیق پرواز‌ها به اسرائیل، کارکنان خود را از آنجا خارج کردند.

مقامات آمریکایی: اسرائیل در دو روز آینده عملیات زمینی در غزه را آغاز می‌کند
شبکه تلویزیونی روسیا الیوم گزارش داد: مقامات آمریکایی پیش بینی کردند ارتش اسرائیل در دو روز آینده، عملیات زمینی در نوار غزه را آغاز کند.

لغو پرواز‌های یک شرکت دیگر هواپیمایی به تل آویو
شبکه تلویزیونی العربیه گزارش داد: شرکت هواپیمایی کاتای پاسیفیک، پرواز‌ها بین هنگ کنگ و تل آویو را لغو کرد.

بمباران مسجدی در غزه همزمان با پخش اذان
شبکه تلویزیونی فلسطین الیوم گزارش داد: جنگنده‌های ارتش اسرائیل همزمان با پخش اذان، مسجد شیخ احمد یاسین در غزه را بمباران کردند که در این حمله چند نفر شهید و زخمی شدند.

لغو پرواز‌های یک شرکت دیگر هواپیمایی به تل آویو
شبکه تلویزیونی العربیه گزارش داد: شرکت هواپیمایی کاتای پاسیفیک، پرواز‌ها بین هنگ کنگ و تل آویو را لغو کرد.

حملات راکتی قایق‌های جنگی رژیم صهیونیستی به سواحل غزه
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، قایق‌های جنگی اسرائیل سواحل غزه را هدف حملات راکتی قرار دادند.
جنگنده‌های اسرائیلی همچنین مسجدی را در اردوگاه الشاطئ در غزه هدف قرار دادند.

پیش بینی صهیونیست‌ها درباره افزایش کشته‌های حمله حماس به ۱۰۰۰ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، روزنامه عبری زبان یدیعوت آحار‌ونوت نوشت: برآورد‌ها نشان می‌دهد که تعداد کشته‌های اسرائیلی به هزار نفر و تعداد اسرا به بیش از ۱۵۰ نفر خواهد رسید.

افزایش شمار شهدای رفح و خانیونس در غزه به ۲۳ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، شمار شهدای حمله هوایی رژیم صهیونیستی به رفح در جنوب نوار غزه به ۱۸ نفر و شمار شهدای شرق خانیونس به ۵ نفر افزایش یافت.

افزایش شمار شهدای حمله هوایی رژیم صهیونیستی به بیت حانون به ۱۹ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، در حمله هوایی رژیم اشغالگر اسرائیل به خانه‌ای در “بیت حانون” در شمال نوار غزه ۱۹ فلسطینی شهید شدند.

سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی: روز‌های سخت و جنگ طولانی در پیش داریم
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر، سخنگوی ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل طی سخنانی درباره تحولات نبرد طوفان الاقصی گفت: تقریبا ۴۸ ساعت پس از آغاز جنگ، اوضاع در اسرائیل هولناک است. درگیری در جنوب اسرائیل همچنان ادامه دارد. نیرو‌های ما همچنان در حال جنگ هستند و تروریست‌هایی را که در اسرائیل هستند، تحت پیگرد قرار می‌دهند. این عملیات چندین ساعت طول می‌کشد. ولی در نهایت همه تروریست‌هایی که شمار آن‌ها را یک هزار نفر تخمین می‌زنیم، به سزای اعمال خود می‌رسند.

آن‌ها تا کنون حدود ۷۰۰ نظامی و غیرنظامی را کشته اند و بیش از دو هزار نفر را زخمی کرده اند. حال بسیاری از زخمی‌ها وخیم گزارش شده است. از این رو پیش بینی می‌شود شمار کشته‌ها افزایش یابد. اسرائیل شاهد تاریک‌ترین روز خود بود و تا کنون این شمار از اسرائیلی‌ها که طی یک عملیات کشته شده باشند، بی سابقه بوده است.

اگر آمریکایی‌ها می‌خواهند آنچه در اسرائیل اتفاق افتاد را با حوادث تاریخی خود مقایسه کنند، باید بدانند که ترکیبی از ۱۱ سپتامبر و حمله “پرل هاربر” در اسرائیل اتفاق افتاده است.
(حمله ناگهانی هواپیما‌های جنگنده ژاپن به پایگاه دریایی آمریکا در پرل هاربر در بامداد روز یکشنبه هفتم دسامبرسال ۱۹۴۱ میلادی برابر با ۱۶ آذر ۱۳۲۰ خورشیدی، موجب ورود آمریکا به جنگ جهانی دوم شد).

وی ادامه داد: ما حدد ۹ میلیون یهودی در اسرائیل داریم که ۷۰۰ نفر آن‌ها کشته و ۲۲۰۰ نفر دیگر زخمی شده اند. شمار زیادی از غیرنظامیان و نظامیان اسرائیلی اکنون در غزه گروگان گرفته شده اند. شمار دقیق گروگان‌ها در روز‌های آینده به صورت رسمی اعلام خواهد شد. اسرائیلی‌های زیادی هستند که به زور به غزه منتقل شده اند. من یک زن سالخورده را مشاهده کردم که از هولوکاست نجات یافته بود و نیرو‌های حماس او را به غزه منتقل کردند.

ما حدود ۱۰۰ هزار نفر از نیرو‌های ذخیره ارتش را فراخوانده ایم تا مطمئن شویم پس از این جنگ حماس دیگر از توان نظامی برای تهدید اسرائیلی‌ها برخوردار نخواهد بود.

ما در حال حاضر بر دفن کشته شدگان، بسیج نظامیان، آماده سازی برای عملیات نظامی و اقدام لازم علیه حماس پس از این حملات وحشیانه ضد اسرائیل تمرکز کرده ایم.
مأموریت ما طولانی و سخت خواهد بود، ولی مطمئنم در نهایت پیروز خواهیم شد.

توقف پرواز‌های ۴۲ شرکت آمریکایی و کانادایی به سرزمین‌های اشغالی
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از شبکه ABC نیوز، ۴۲ شرکت هواپیمایی آمریکایی و کانادایی از توقف موقت پرواز‌های خود به اسرائیل خبر داده و کارمندان خود را از آنجا خارج کرده اند.

گفتگوی تلفنی بلینکن با همتایان سعودی و اماراتی
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از وزارت امور خارجه آمریکا، آنتونی بلینکن در تماس تلفنی با فیصل بن فرحان و عبدالله بن زاید، همتایان سعودی و اماراتی خود، بر ضرورت توقف حملات حماس، آزادی گروگان‌ها و حق “اسرائیل” برای دفاع از خود تأکید کرد.

درخواست تل آویو از آمریکا برای انتقال تجهیزات نظامی بیشتر
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث به نقل از سی ان ان، اسرائیل از آمریکا بمب‌های هوشمند و موشک‌های بیشتر برای سامانه گنبدآهنین درخواست کرده است.

رسانه‌های صهیونیستی از برنامه ریزی یک ساله مقاومت برای حملات اخیر خبر دادند
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، رسانه‌های اسرائیلی اعلام کردند یکی از اسیران جنبش حماس که در حملات اخیر به شهرک‌های صهیونیست نشین مشارکت داشت، گفت برنامه ریزی برای این حملات از یک سال قبل آغاز شد.

شورای امنیت خشونت‌ها بین اسرائیل و فلسطینی‌ها را محکوم کرد
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، شورای امنیت سازمان ملل در نشست پشت در‌های بسته که بدون حضور نمایندگان فلسطین و اسرائیل برگزار شد، خشونت‌ها بین دو طرف را محکوم کرد.

افزایش شمار شهدای غزه به ۴۶۵ نفر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، مدیر اورژانس سازمان هلال احمر فلسطین اعلام کرد شمار شهدای حمله هوایی رژیم صهیونیستی به غزه به ۴۶۵ نفر رسید که ۷۸ کودک و ۴۶ زن در میان آن‌ها هستند.

انتقال ۲۲۴۳ زخمی صهیونیست به بیمارستان‌ها
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، وزارت بهداشت رژیم اشغالگر اسرائیل اعلام کرد از ابتدای حمله حماس تا کنون ۲۲۴۳ زخمی به بیمارستان‌ها منتقل شده اند که حال ۳۵۰ نفر آن‌ها وخیم است.

واکنش حماس به اعزام ناو هواپیمابر آمریکا به منطقه برای حمایت از اسرائیل
به گزارش شبکه تلویزیونی العالم، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین “حماس” در واکنش به اقدام آمریکا برای اعزام ناو هواپیمابر “جرالد فورد” به منطقه در پی تحولات جاری فلسطین اشغالی، اعلام کرد که اعلامیه آمریکا مبنی‌بر استقرار یک ناو هواپیمابر در منطقه برای حمایت از اسرائیل، «مشارکت واقعی در حمله و تعرض به مردم فلسطین» است.

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» افزود: ما هراسی از اعزام ناو هواپیمابر آمریکا به منطقه نداریم و واشنگتن باید تبعات چنین اقدامی را درک کند.

وزارت دفاع آمریکا روز یکشنبه یک فروند ناو هواپیمابر را در راستای تشویق صهیونیست‌ها به ادامه جنایاتشان علیه فلسطینیان، به منطقه اعزام کرده است.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، یکشنبه اعلام کرد که این کشور مجموعه‌ای از کشتی‌های جنگی از جمله ناو هواپیمابر “جرالد فورد”، حامل انواع جنگنده را با هدف حمایت از “اسرائیل” به آب‌های اطراف آن اعزام کرده است.

آستین تاکید کرد که آمریکا از امروز کمک‌های نظامی و امنیتی از جمله ارسال مهمات مورد نیاز را به اسرائیل آغاز کرد.

او افزود که پنتاگون جنگنده‌های جدیدی به منطقه اعزام خواهد کرد.

همچنین یکشنبه شب اولین هواپیمای آمریکایی حامل کمک‌های نظامی این کشور برای رژیم اشغالگر صهیونیستی، از پایگاه هوایی حسن در اردن وارد فلسطین اشغالی شد.

تعلیق پرواز‌های شرکت هواپیمایی آمریکن ایرلاینز از تل آویو و به این شهر
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از خبرگزاری رویترز، شرکت هواپیمایی آمریکن ایرلاینز از تعلیق موقتی پرواز‌های خود از تل آویو و به این شهر خبر داد و اعلام کرد اوضاع را از نزدیک پیگیری می‌کند.

زخمی شدن چهار نظامی صهیونیست در مرز لبنان بر اثر تیراندازی خودی
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، روزنامه عبری معاریو اعلام کرد چهار نظامی رژیم صهیونیستی در تیراندازی خودی به خودرو آن‌ها در نزدیک مرز لبنان زخمی شدند.

آژیر خطر در مرکز، جنوب و سواحل سرزمین‌های اشغالی
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، رسانه‌های رژیم صهیونیستی از به صدا درآمدن آژیر خطر در مناطق مرکزی، جنوبی و سواحل سرزمین‌های اشغالی خبر دادند.

زخمی شدن فرمانده پایگاه نظامی شهر اشغالی سدیروت

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، رادیو ارتش اسرائیل از زخمی شدن فرمانده پایگاه نظامی “تسلئیم” در درگیری با رزمندگان مقاومت در شهرک اشغالی سدیروت خبر داد.

ویران شدن یک مسجد در نوار غزه در حمله هوایی رژیم صهیونیستی
به گزارش شبکه تلویزیونی المنار، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی مسجد الیرموک در نوار غزه را هدف حملات موشکی قرار داده و ویران کردند.

شلیک حدود ۳۳۰۰ موشک حماس از غزه به شهرک‌های صهیونیست نشین
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث، ارتش اسرائیل اعلام کرد جنبش حماس از زمان آغاز حملات خود به شهرک‌های مجاور غزه تا کنون ۳۲۸۴ موشک شلیک کرده است.

آمار سنگین تلفات صهیونیست ها اعلام شد

فارس : رژیم صهیونیستی تلفات حملات اخیر گروه‌های مقاومت به صهیونیست‌ها را ۷۰۰ کشته و تعداد زیادی مجروح اعلام کرد.

آمار سنگین تلفات صهیونیست ها اعلام شد

رژیم صهیونیستی اعلام کرد که تلفات حملات اخیر گروه‌های مقاومت به صهیونیست‌ها به ۷۰۰ کشته رسیده است.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی همچنین گزارش دادند که تعداد مجروحان بیش از ۲۱۰۰ نفر بوده و هنوز بیش از ۲۰۰ صهیونیست مفقود هستند. وضعیت بیش از ۳۰۰ مجروح صهیونیست نیز وخیم و خطرناک گزارش شده است.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی پیشتر خبر داده بود هنوز کار جمع آوری اجساد از منطقه جشن که دیروز در مجاورت غزه بر پا بود، ادامه دارد. و همچنین در دیگر مناطق. شمار کشته‌ها بسیار زیاد و به‌زودی این آمار افزایش می‌یابد.

۴۸ساعت مقاومت تهاجمی

دنیای‌اقتصاد : با وجود گذشت ۴۸ساعت از حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل (روز شنبه ۱۵مهرماه)، درگیری‌های شدیدی میان نیروهای مقاومت و اسرائیل همچنان جریان دارد. از یکسو تا دیروز برآیند گزارش‌ها چنین بود که هنوز تعدادی از شهرک‌های اسرائیلی در دست حماس است و حتی در شهرک‌های اشدود و سدیروت نبردهای تن به تن و سنگینی جریان دارد. افزون بر این، پهپادهای انتحاری مقاومت هم به پرواز درآمده و مناطقی از اسرائیل از جمله تل‌آویو را مورد حمله قرار دادند.

48ساعت مقاومت تهاجمی

«باب رینولدز» در گزارش ۸اکتبر برای الجزیره نوشت که در منطقه اشکلون هم «درگیری‌های سختی» جریان دارد. کشته‌های  اسرائیل به بیش از ۷۵۰ نفر رسید و مجروحان این رژیم هم به بیش از ۲۰۰۰نفر افزایش یافت.ارتش اسرائیل از تخلیه چندین منطقه یهودی‌نشین نزدیک مرز با غزه خبر داد که گویا در شعاع ۴کیلومتری مرز غزه است. سخنگوی ارتش اسرائیل همچنین تعداد شهدای فلسطینی در جنوب اسرائیل و نوار غزه را نزدیک به ۶۰۰ نفر اعلام کرد و گفت ده‌ها نفر هم به اسارت درآمده‌اند. روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» نیز به نقل از ارتش اسرائیل اعلام کرد که کنترل بیشتر مناطق جنوبی را پس گرفته است، اما درگیری‌ها در مناطق نزدیک به مرز غزه از جمله کیبوتص بئری و سدیروت ادامه داشت.

اسرائیل هم که در ساعات اول دچار گیجی و سردرگمی شده بود، دست به‌کار شده است و حملات گسترده‌ای را به غزه آغاز کرد. حملات متقابل دو طرف باعث افزایش تعداد تلفات شده است. با تشدید درگیری‌ها بی‌تردید تلفات هر دو طرف افزایش خواهد یافت.  در این میان، رادیو اسرائیل از کشته‌شدن فرمانده گردان ۴۸۱ ارتباطات اسرائیل در جریان درگیری با نیروهای حماس در پایگاه رعیم خبر داد. همزمان خانه رئیس اداره اطلاعات حماس و منازل برخی رهبران حماس از جمله یحیی السنوار، نزار عوض‌الله و فتحی حماد در نوار غزه هدف قرار داده شد.

این در حالی است که به نظر می‌رسد حملاتی هشدارآمیز هم از سوی حزب‌الله داده شده است. بر همین اساس، حزب‌الله لبنان مسوولیت هدف قرار دادن ۳موضع اسرائیلی در مزارع «شبعا» را به عهده گرفت. گروه «عماد مغنیه» وابسته به حزب‌الله لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد، در راستای همبستگی با مردم فلسطین و «جناح‌های مقاومت» و همچنین آزادسازی بخشی از سرزمین‌های اشغالی لبنان، این گروه اقدام به گلوله‌باران سایت‌های «الرادار»، «زبدین» و «ویسات العلم» اسرائیلی کرد. از سوی دیگر ارتش اسرائیل با بمباران شهرک «کفر شوبا» در خاک لبنان به گلوله باران حزب‌الله پاسخ داد. «کیم مخلوف»، «زهینه راشد» و دیگران در گزارش ۸اکتبر در الجزیره نوشتند، حملات حزب‌الله هشداری است به اسرائیل که دست به حمله زمینی علیه غزه نزند. در حقیقت، نوعی اقدام بازدارنده در برابر حملات اسرائیل است.

به نوشته گزارشگران الجزیره، نتانیاهو تهدید کرده بود که غزه را به «بیابان برهوت» تبدیل می‌کند. او از ساکنان غزه خواست این منطقه را ترک و به کشورهای دیگر مهاجرت کنند. نتانیاهو افزود که «جنگی طولانی و سخت در راه است.» نیروهای حماس اعلام کردند که اسرای اسرائیلی در تونل‌های زیرزمینی امن نگهداری می‌شوند. حماس هشدار داد که اگر حملات زمینی اسرائیل به غزه آغاز شود، اولین تلفات همان اسرای اسرائیلی محبوس در زیرزمین‌ها خواهند بود. در همین راستا، اسرائیل برای آغاز حملات خود علیه غزه در اولین گام برق غزه را قطع و واردات کالا و سوخت به این منطقه را ممنوع کرد. به نوشته گزارشگران الجزیره، شرایط در مصر هم بحرانی است. اسرائیل هیوم کشته شدن ۶گردشگر اسرائیلی در مصر را تایید کرد.

«جاد مِلکی»، مدیر موسسه تحقیقات و آموزش رسانه در دانشگاه آمریکایی در لبنان، نیز به الجزیره گفت یک جنگ اطلاعاتی با انتشار مداوم ویدئوهایی از سوی حماس در حال وقوع است. رزمندگان حماس دوربین‌ها و ابزارهایی دارند که به اندازه تسلیحاتشان مهم است. ملکی افزود: در سطح استراتژیک، اپراتورهای رسانه‌ای در همراهی با مبارزان حماس کار می‌کنند؛ چیزی که به نظر می‌رسد «از قبل آماده شده است». ملکی افزود که این تاکیدی است بر جنگ روایت‌ها؛ روایت‌هایی که عاملان رسانه‌ای از زیر به سطح آورده‌اند. او گفت: «در گذشته روایت به این صورت بود که فلسطینیان قربانی جنگ و ویرانی هستند؛ اما این‌بار روایت بر رویکرد تهاجمی متمرکز شده است و نشان می‌دهد که کنترل و ابتکار عمل به دست نیروهای فلسطینی است.»

به گفته این تحلیلگر، این اقدام «لحنی از مشروعیت و رهبری را برای مقاومت فلسطین به ارمغان می‌آورد.» «زینا خودر» گزارشگر دیگر الجزیره که از لبنان گزارش می‌داد، اعلام کرد که وضعیت در لبنان «بسیار پرتنش» است. او می‌گوید: «با گلوله‌های هشدارآمیز متقابل اسرائیل و حزب‌الله و همزمان پرواز پهپادهای اسرائیل بر فراز مرز با لبنان، حتی ساکنان بیروت هم نگران هستند؛ زیرا جنگ سال ۲۰۰۶ را به خاطر دارند.» این گزارشگر افزود اگر فضا به سمتی برود که حزب‌الله هم وارد جنگ شود، جامعه لبنان چندپاره خواهد شد. او گفت: «همین الان لبنان غرق در بحران سیاسی و اقتصادی است و دوستان معدودی در سطح بین الملل دارد. حزب‌الله هم این را می‌داند و با ظرافت رفتار می‌کند.»

شکست اطلاعاتی و تحقیر اسرائیل

جاشوا برلینگر، گزارشگر سی‌ان‌ان هم در تحلیلی نوشت، حملات حماس و شرایطی که بر اسرائیل حاکم شد به یکی از وحشتناک‌ترین حملاتی که اسرائیل در ۷۵سال عمر خود دیده بود، تبدیل شد. این گزارشگر می‌پرسد چگونه اسرائیل با آن آژانس‌های اطلاعاتی خود غافلگیر شد؟ پرسشی که برای مقام‌های اسرائیلی هم مطرح است این است که چگونه یک گروه مبارزه‌جو از یکی از فقیرترین مناطق تحت محاصره جهان توانست چنین حمله ویرانگری را انجام دهد؟ «جاناتان کنریکوس» یکی از سخنگویان سابق ارتش اسرائیل گفت: «کل سیستم شکست خورد. این فقط به یک جزء مربوط نیست. این کل ساختار دفاعی است که آشکارا نتوانست دفاع لازم را فراهم کند. این یک لحظه از نوع پرل هاربر برای اسرائیل است.»

پیتر برگن، استاد دانشگاه ایالتی آریزونا هم در تحلیلی در سی‌ان‌ان می‌نویسد، حمله غافلگیرکننده حماس این پتانسیل را دارد که یک توافق دیپلماتیک نوظهور را واژگون کند. حماس تعداد قابل توجهی از نظامیان و غیرنظامیان اسرائیلی را اسیر کرده است و قصد مبادله آنها با اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل را دارد. اسرای اسرائیلی که توسط حماس دستگیر شده‌اند، می‌توانند شرایط را برای هرگونه واکنش نظامی «شدید» اسرائیل در غزه پیچیده‌تر کنند؛ زیرا اسرا احتمالا به‌گونه‌ای پراکنده خواهند شد که اسرائیل را از حملات هوایی گسترده در غزه که ممکن است گروگان‌ها را در معرض آسیب قرار دهد، منصرف کند. اما به نظر می‌رسد بازی بزرگ‌تری در جریان باشد: تلاشی برای پایان دادن به نزدیکی بین اسرائیل و کشورهای عربی که به‌طور جدی در دوران دولت ترامپ با توافق ابراهیم آغاز شد.

توافق‌ها با کشورهای عربی به دنبال پیمان ابراهیم یک پیشرفت چشمگیر بود؛ اگرچه فلسطینی‌ها از ترس نادیده گرفتن آرمان خود با این توافق‌ها مخالفت کردند. درواقع پیمان ابراهیم هیچ کمکی به فلسطینی‌ها نکرد. کوشنر گفت که به یافتن ۵۰میلیارد دلار برای پروژه‌های فلسطینی کمک خواهد کرد؛ اما این اتفاق نیفتاد؛ زیرا فلسطینی‌ها کنفرانس سرمایه‌گذاری او را که در سال۲۰۱۹ در بحرین میزبانی کرد، تحریم کردند. دولت ترامپ همچنین سفارت آمریکا را از تل‌آویو به بیت‌المقدس منتقل کرد؛ کاری که دولت‌های قبلی آمریکا انجام نداده بودند و فلسطینی‌ها آن را تحریک‌آمیز دانستند. دولت بایدن تا حد زیادی رویکرد دولت ترامپ را ادامه داد. سفارت ایالات متحده در بیت‌المقدس باقی ماند و تیم بایدن به دنبال میانجی‌گری در توافقی بین عربستان سعودی و اسرائیل است که اگر این اتفاق بیفتد، بیش از پیمان ابراهیم به تغییر شکل خاورمیانه کمک می‌کند.

از سوی دیگر، اسرائیل امروز هم راست‌گراترین اعضا در تاریخ خود را دارد و کمترین همدردی را با اهداف سیاسی فلسطینی‌ها دارد. در عین حال، محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی هم بدش نمی‌آید که روابطش با اسرائیل برقرار شود. دو هفته پیش، وی در مصاحبه‌ای به فاکس‌نیوز گفت: «هر روز به عادی‌سازی روابط با اسرائیل نزدیک‌تر می‌شویم.» همه اینها ممکن است به توضیح اینکه چرا نیروهای حماس دست به حمله غافلگیرانه علیه اسرائیل زدند، کمک کند. با جنگ در داخل اسرائیل و حملات اسرائیل در غزه، توافق عربستان و اسرائیل با میانجی‌گری ایالات متحده ممکن است برای آینده قابل پیش‌بینی خنثی شود.

وزیر دفاع اسبق آمریکا نیز عملیات برق‌آسای حماس علیه رژیم صهیونیستی را یک شکست اطلاعاتی خواند و پیش‌بینی کرد که این اتفاق پیامدهای دامنه‌دار پایداری خواهد داشت. مارک اسپر، وزیر دفاع اسبق آمریکا در مصاحبه‌ با شبکه فاکس نیوز گفت: «این یک اتفاق غافلگیر کننده بود که کاملا اسرائیلی‌ها را غافلگیر ساخت. شما هیچ‌چیز نمی‌توانید بگویید؛ اما این یک شکست اطلاعاتی بود.» مارک اسپر اضافه کرد: «فکر می‌کنم در عرصه میدانی با یک وضعیت تاکتیکی که هم برای اسرائیلی‌ها و هم برای ارتش اسرائیل غم‌انگیز و وحشتناک است، سر و کار داریم. اما چنین شکستی تاثیراتی دامنه‌دار را در چندین جهت خواهد داشت.»

وزیر دفاع اسبق آمریکا همچنین گفت: اینکه رخداد اخیر باعث شود اسرائیلی‌ها به حمایت از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی رو بیاورند یا فروپاشی کابینه او را موجب شود، نامشخص است. واشنگتن‌پست نیز در گزارشی نوشت، حملات مقاومت به سرزمین‌های اشغالی شکستی برای رژیم صهیونیستی بوده و باعث تحقیر این رژیم شده است. به نوشته این روزنامه آمریکایی: «اندازه و گستره موشک‌هایی که مقاومت روز شنبه به سمت اسرائیل شلیک کرد، بی‌سابقه بود.» واشنگتن پست تایید کرد که عملیات «طوفان الاقصی» ارتش رژیم صهیونیستی و سرویس‌های اطلاعاتی این رژیم را غافلگیر کرد و پس از ماه‌ها هشدار مقامات امنیتی درباره بدتر شدن توان بازدارندگی، اتهامات و انتقادات تلخی را به همراه داشت. «یوسی ورتر» در این یادداشت نوشت: «اسرائیل امروز تحقیر شد و شکست خورد.» وی با اشاره به جنگ رژیم صهیونیستی با مصر و سوریه در سال۱۹۷۳ گفت: حتی اگر غزه ویران شود، این مهم‌ترین شکست امنیتی پس از جنگ یوم کیپور را جبران نخواهد کرد.

ورتر در ادامه آورده است: تکان‌دهنده‌ترین اتفاق این است که فلسطینی‌ها توانستند بر ۲۲شهرک در جنوب سرزمین‌های اشغالی مسلط شوند. با این حال، شبکه۱۲ تلویزیون اسرائیل اعلام کرد: ارزیابی‌های غیر رسمی حاکی از این است که حدود ۷۵۰صهیونیست هنوز مفقود هستند.

لابی‌های بین‌المللی

در پی تشدید تنش میان نیروهای مقاومت فلسطین و ارتش رژیم صهیونیستی، کشورهای کوبا، برزیل، ونزوئلا، مکزیک، ایتالیا و چین به‌صورت جداگانه خواستار توقف این تنش شدند. وزارت خارجه چین با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که کشورش نسبت به تنش کنونی و خشونت میان فلسطین و رژیم صهیونیستی عمیقا احساس نگرانی می‌کند. این وزارتخانه در ادامه خواستار خویشتنداری، توقف فوری تنش، حفاظت از غیرنظامیان و ممانعت از وخامت اوضاع شد.

وزارت خارجه چین اعلام کرد، درگیری‌های مکرر میان فلسطین و رژیم صهیونیستی نشأت‌گرفته از رکود طولانی‌مدت روند صلح است و راه اصلی خروج از درگیری فلسطین و رژیم صهیونیستی اجرای راهکار تشکیل دو دولتی و تشکیل کشور مستقل فلسطین است. این وزارتخانه از جامعه جهانی خواست تا مشارکت بیشتری در مسیر حل مساله فلسطین داشته باشند و دو طرف فلسطین و رژیم صهیونیستی را به ازسرگیری مذاکرات صلح ترغیب و برای تحقق صلح همیشگی تلاش کنند. وزارت خارجه چین همچنین تاکید کرد که این کشور به تلاش‌های خود با جامعه جهانی برای تحقق این اهداف ادامه خواهد داد.

از سوی دیگر، عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر و امانوئل مکرون، همتای فرانسوی وی در جریان گفت‌وگوی تلفنی با یکدیگر، بر لزوم توقف تنش و خشونت و همچنین خویشتن‌داری تاکید کردند. دو طرف در جریان این گفت‌وگوی تلفنی با ابراز نگرانی نسبت به وخامت اوضاع و خطرات این رخدادها، درخصوص تلاش‌ها برای توقف تنش کنونی بین دو طرف فلسطین و رژیم صهیونیستی در نوار غزه به بحث و تبادل نظر پرداختند. رئیس جمهوری مصر در جریان این تماس تلفنی نسبت به «دور باطل» تنش در این منطقه هشدار داد. در همین راستا، سامح شکری، وزیر خارجه مصر نیز با شماری از مسوولان بین‌المللی تماس تلفنی برقرار و با آنها درخصوص توقف این تنش گفت‌وگو کرد.

یکی از مسوولانی که وزیر خارجه مصر با او تماس تلفنی برقرار کرده، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه است. سامح شکری با جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز تماس تلفنی برقرار کرد و درباره «تحولات خطرناک تنش» میان فلسطین و رژیم صهیونیستی صحبت کرد. وزیر خارجه مصر همچنین با ایمن الصفدی و عبدالله بن زاید، همتایان اردنی و اماراتی خود نیز گفت‌وگوی تلفنی برقرار کرد. همچنین محمد بن‌عبدالرحمان آل‌ثانی، وزیر خارجه قطر نیز در جریان تماس تلفنی با آنتونی بلینکن، تحولات میان نیروهای مقاومت فلسطین و اشغالگران صهیونیست و همچنین راه‌های کاهش تنش را مورد بررسی قرار داد. بلینکن نیز در جریان این گفت‌وگوی تلفنی خواستار هماهنگی تلاش‌ها برای توقف حملات شد.

وزارت خارجه کوبا هم در بیانیه‌ای خواستار راهکاری فراگیر، عادلانه و همیشگی برای درگیری‌های میان رژیم صهیونیستی و فلسطین، براساس راهکار تشکیل دو دولتی شد که به مردم فلسطین اجازه استفاده از حق تعیین سرنوشت خود و تشکیل یک کشور مستقل دارای حاکمیت در مرزهای قبل از ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی بدهد. وزارت خارجه کوبا با ابراز نگرانی نسبت به افزایش خشونت میان رژیم صهیونیستی و فلسطین اعلام کرد: آنچه در اراضی اشغالی فلسطین رخ داده، نتیجه ۷۵سال نقض دائمی حقوق مردم فلسطین و سیاست خصمانه و توسعه‌طلبانه رژیم صهیونیستی است.

وزارت خارجه مکزیک اعلام کرد که این وزارتخانه حملات علیه رژیم صهیونیستی را محکوم می‌کند و خواستار خاتمه یافتن این‌گونه خشونت و تنش است. دولت برزیل نیز با صدور بیانیه‌ای این حملات را محکوم کرد و خواستار برقراری صلح شد. دولت ونزوئلا نیز ضمن ابراز نگرانی نسبت به تشدید درگیری‌ها میان رژیم صهیونیستی و فلسطین اعلام کرد، این تنش نشأت‌گرفته از نقض حقوق ملت فلسطین است. وزیر خارجه ونزوئلا خاطرنشان کرد که کشورش نسبت به تحولات اخیر نوار غزه عمیقا نگران است و این تنش، نتیجه ناکامی ملت فلسطین در دستیابی به حقوقشان بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل است. آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا نیز تصریح کرد که کشورش با همپیمانان خود برای آرام‌سازی اوضاع میان فلسطین و رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند. وی در ادامه افزود، با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و همپیمانان دیگر از آلمان، فرانسه، انگلیس و اتحادیه اروپا درخصوص این موضوع صحبت کرده‌ است.

2023-10-07T121054Z_798719312_RC2NN3AGLFLV_RTRMADP_3_ISRAEL-PALESTINIANS-1696681526 copy