تهدیدهای پاکستان برضد افغانستان؛ از سیاست بازدارندگی تا بازی ژئوپولیتیک

نویسنده:  مهرالدین مشید از سیاست بازدارنده گی تا تغییر در رهبری…

بحران مالی سازمان ملل و فاجعه انسانی در افغانستان

آزمونی برای تعهد جهانی به انسان‌دوستی و چندجانبه‌گرایی سازمان ملل متحد…

میراث سکاها در شاهنامه فردوسی: سیستان، سجستان و ایران

- دکتر بیژن باران مقدمه: شاهنامه و جغرافیای هویت ایرانی. شاهنامه…

تروتسکی در تاریخ اندیشه سیاسی چپ

leo Trotzki ( 1879- 1940 )  آرام بختیاری سنت ترور سیاسی با…

پاسخ  ما

میر عبدالواحد سادات پاسخ  ما  : بر مبنای وجدان ملی و ندای…

قهرمانی تیم فوتسال؛ نمادی از وحدت ملی و امیدی برای…

نویسنده: مهرالدین مشید شگفتن گل های لیخنند در سرزمین به تاراج…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش چهارم و آخری)  ۷. ویژگی‌های فرهنگ سیاسی مطلوب برای…

ارسطو

نوموړی د لرغوني یونان او لوېدیځې نړۍ یو له لویو…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش سوم) ۶. چالش‌ها و راهکارهای تحول فرهنگ سیاسی در…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش دوم)  ۴. وضعیت کنونی کلتور سیاسی در افغانستان در پرتو…

بیایید هموطن!

امین الله مفکر امینی       2025-12-10! بیــــا هموطن با هم یکی گردیم تا…

ما با پاکستان مشترکات نداریم !

مدتیست که عده ای نام از مشترکات میان افغانستان و…

تحول فرهنگ سیاسی؛ کلید طلایی وحدت و ثبات ملی در…

نور محمد غفوری (بخش اول) ۱.خلاصه  این مقالهٔ علمی ـ تحلیلی و رهنمودی…

ښاري ژوند، چاپېریال او ډیجیټل پرمختګ

حميدالله بسيا په اوسني عصر کې، ښارونه د بشري ژوند د…

مهندسی قومی یا طرح توازن قومی در ساختار قدرت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید مشروعیت‌ بخشی قومی؛ از توجیه انحصار تا مهندسی…

صرصر ظلم 

از فروغ حسن تو ماه فلک شرمنده شد  مهر لطفت هر…

از همین خاک جهان دگری باید ساخت !

با شروع زمزمه های کم شدن موسسات خارجی و خروج…

چرا شطحیات! ترامپ را درک نه‌می‌کنیم؟

اولویت مردم ما اسقاط طالبان است، نه تعامل. ✍️ محمدعثماننجیب در جهان…

پاکستان د افغانستان په خاوره کې د TTP د غړو

د ویشتلو حق نه لري د افغانستان او پاکستان اړیکې له تاریخي…

اپلاتون

د ده اصلي نوم «اریستوکلس» دی، د یونان یو نوموتی…

«
»

کنفرانس مطبوعاتی ارایه نتایج ارزیابی مساعدتهای حقوقی و نقشه راه

وزارت عدلیۀ جمهوری اسلامی افغانستان

دفتر سخنگو

اعلامیۀ مطبوعاتی

کابل- یک‌شنبه 15 اسد 1396

نتایج ارزیابی مساعدتهای حقوقی و نقشه راه برای ایجاد یک سیستم مساعدتهای حقوقی متداوم، کم هزینه و قابل دسترس در افغانستان از سوی وزارت عدلیه جمهوری اسلامی افغانستان و بنیاد آسیا طی یک نشست خبری توسط محترم جلالتمآب دکترعبدالبصیر “انور”، وزیر عدلیه جمهوری اسلامی افغانستان و خانم وِندی “بارون”سرپرست بنیاد آسیاد در افغانستان درحضور جمعی از مقامات عالی رتبه وزارت عدلیه و بنیاد آسیا برگزار گردید.

دولت جمهوری اسلامی افغانستان بر اساس ماده ۳۱ قانون اساسی افغانستان مکلف است تا برای متهمین بی بضاعت در قضایای جزایی وکیل مدافع تعیین نماید. بنابراین، و بمنظور دستیابی به بهترین و مؤثرترین روش برای فراهم نمودن مساعدتهای حقوقی معنادار، اهداف این ارزیابی شامل بررسی وضعیت کنونی حاکم بر مساعدتهای حقوقی و دفاع از متهمین بی بضاعت در قضایای جزایی در افغانستان و فراهم سازی مجموعه ای از پیشنهاد های لازم برای حکومت افغانستان، نهادهای فراهم کننده مساعدتهای حقوقی و وکالت دفاع، و همچنین کشورها و نهادهای تمویل کننده برنامه مساعدتهای حقوقی در افغانستان می گردد.

به منظور دستیابی به اهداف این ارزیابی و نقشه راه مساعدتهای حقوقی، بنیاد آسیا و “جامعه باز افغانستان” در کابل و هشت ولایت دیگر (بدخشان، ننگرهار، کندز، بلخ، بامیان، پکتیا، هرات و کندهار) از روشهای مختلف تحقیق بشمول راه اندازی یک پروسه مشورتی با نهادها و سازمانهای ارایه کننده مساعدتهای حقوقی، انجام تحقیق و ریسرچ کتابخانه ای پالیسی ها، قوانین، و مقررات افغانستان، معاهدات بین المللی، رهنمود ها و قوانین مودل سازمان ملل متحد، تحلیل های تخصصی و مقالات اکادمیک و علمی، ارزیابی مساعدتهای حقوقی موجود در نظام های حقوقی دیگر استفاده گردید. در مجموع، بیشتر از ۴۰۰ نفر در جریان ارزیابی سروی گردید.  همچنان، در این ارزیابی از تحقیقات کمی و کیفی استفاده گردیده است. بخاطر دریافت طرز دید و رفتار مردم افغانستان نسبت به مساعدتهای حقوقی،بنیاد آسیا از طریق “سروی مردم افغانستان” که هرسال انجام میگردد، در مجموع به تعداد ۸۷۰۰ زن و مرد از سراسر افغانستان در این سروی شرکتنموده اند.

از جمله یافته های کلیدی مثبت این ارزیابی میتوان به حمایت قوانین و پالیسی های دولت افغانستان از مساعدتهای حقوقی؛ درک وسیع افغانها از حق دسترسی به مساعدتهای حقوقی؛ و برخوردار بودن نظام حقوقی افغانستان از یک سیستم خوب مساعدتهای حقوقی اشاره نمود.  علاوتاً این ارزیابی بر کمبود مساعدین حقوقی در هر ولایت؛ فقدان هماهنگی درست و تاثیرات منفی آن بر ارایه خدمات حقوقی؛ و تبدیل نشدن دفاع مشتاقانه از قضایا در نظام مساعدتهای حقوقی به یک عرف، تاکید مینماید.

قابل ذکر است که این ارزیابی و نقشه راهتوسط بنیاد آسیا و با هماهنگی نزدیک وزارت عدلیه جمهوری اسلامی افغانستان در مدت یکسال تکمیل گردید. تمویل کننده این برنامه صندوق وجهی بازسازی افغانستان (ARTF) می باشد که توسط بانک جهانی اداره و رهبری میگردد.

هدف اصلی این ارزیابی دریافت چالش های موجود در این راستا و پیشنهاد راه حل های مناسب است تا با استفاده از آن بتوان سیستم معیاری و مناسب ارائۀ مساعدت های حقوقی را برای مستحقین در سرتاسر افغانستان فراهم نموده یکی از حقوق اساسی متهم را که حق دفاع و دسترسی به وکیل مدافع می باشد، در فرایند جزایی افغانستان تأمین نماییم.

***

نشانی: سرک پانزدهم وزیر محمد اکبر خان، کوچه سوم، دست چپ

نشانی برقی: aman.reazat@gmail.com/aman.riazat@moj.gov.af

نشانی جریان نشست مطبوعاتی به منظور ارایه نتایج ارزیابی مساعدت های حقوقی ونقشه راه : https://www.youtube.com/watch?v=vxuyWEGATtA

شماره تماس: 00 93 783117080