دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

«
»

کلاف پیچیده برگزیت

ترزا می

گویا قرار نیست پرونده خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به زودی به نتیجه برسد.

 طی روزهای اخیر اخبار ضد و نقیضی در خصوص برگزیت به گوش می رسد. گویا قرار نیست پرونده خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به زودی به نتیجه برسد. حتی به نظر می رسد اراده‌ای پنهانی در این خصوص مبنی بر عدم عملی شدن این موضوع وجود داشته باشد. هشدارهایی که از سوی نهادهای انگلیسی و اروپایی در خصوص عواقب  و آثار برگزیت مخابره می شود، نشان دهنده نقشه هدفمند و هوشمندانه ایست که از سوی هر دو طرف انگلیسی و اروپایی پیگیری می شود.

در این خصوص نکاتی وجود دارد که لازم است نسبت به آنها توجه داشته باشیم:

نخست اینکه افکار عمومی انگلیس در برهه حساس فعلی بیش از پیش در قبال سیاستهای اروپای واحد و دولت ترزا می در قبال مذاکرات برگزیت سردرگم به نظر می رسد. همین مسئله سبب شده است تا میزان ریسک پذیری شهروندان انگلیسی در قبال برگزیت به طور طبیعی کاهش پیدا کند. بدیهی است که نتیجه استمرار این روند، مخالفت افکار عمومی انگلیس با خروج از اتحادیه اروپا خواهد بود. همان گونه که اشاره شد، مقامات انگلیسی و اروپایی در صدد هستند افکار عمومی انگلیس را به سوی مخالفت جمعی با خروج از اروپا هدایت نمایند. در چنین شرایطی برگزاری همه پرسی مجدد در خصوص برگزیت بعید به نظر نمی رسد. اخیرا نخست وزیر مالت که کشورش یکی از اعضای اتحادیه اروپا محسوب می شود، در اظهاراتی جنجال برانگیز اعلام کرده است که برگزیت رخ نخواهد داد! این اظهار نظر و اظهار نظرهای مشابهی که در انگلیس و اروپا به گوش می رسد، موید بازی پیچیده ای است که لندن وبروکسل در این مذاکرات طی می کنند. ایجاد ابهام و سردرگمی در فضای عمومی نسبت به مذاکرات برگزیت و زمینه سازی برای انصراف شهروندان انگلیسی از تصمیمی که سال گذشته میلادی رد خصوص خروج از اروپا اتخاذ کرده اند،مبنای کار سیاستمداران انگلیسی و اروپایی را تشکیل می دهد. افرادی مانند تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس در این خصوص نقش پشت پرده مهمی را ایفا می کنند. چندی پیش تونی بلر اعلام کرد که برای مواجهه با برگزیت ، بار دیگر به عالم سیاست باز می گردد. این جمله تونی بلر در آن زمان توسط برخی رسانه های انگلیسی و اروپایی جدی گرفته نشد اما در حال حاضر، معنای این اظهار نظر بلر بیشتر درک می شود.

نکته دوم، به موقعیت سیاسی  ترزا می نخست وزیر انگلیس و محافظه کاران باز می گردد. نارضایتی عمومی از عملکرد ترزا می در مذاکرات برگزیت طی ماههای اخیر افزایش یافته است. همین مسئله، نخست وزیر انگلیس را نسبت به پاک کردن کل صورت مسئله بیشتر ترغیب می کند. نظرسنجی جدید موسسه “او آر بی” نشان می دهد که بیش از 61 درصد رای دهندگان بریتانیایی از عملکرد ترزا می نخست وزیر در مدیریت مذاکرات مربوط به خروج از اتحادیه اروپا رضایت ندارند. ترزا می به خوبی می داند که مذاکرات برگزیت می تواند به پاشنه آشیل قدرت وی تبدیل شود. اگر ترزا می نتواند در این مذاکرات از اتحادیه اروپا امتیازهای مورد نظر خود را بگیرد( که احتمال آن نیز زیاد می باشد)، با نارضایتی احزاب مخالف و افکار عمومی کشورش مواجه خواهد شد. در چنین شرایطی، ترزا می پس از دیوید کامرون نخست وزیر سابق انگلیس به قربانی دوم برگزیت تبدیل خواهد شد. از این رو ، متوقف شدن کل روند مذاکرات و بازگشت به دوران قبل از برگزاری همه پرسی سال 2016 میلادی، برای ترزا می و همراهانش مطلوب تر خواهد بود. با این حال، سوال اصلی اینجاست که در چنین شرایطی اراده شهروندان انگلیسی در همه پرسی سال گذشته میلادی چگونه تبلور خواهد یافت؟ آیا در چنین شرایطی مقامات انگلیسی و اروپایی می توانند ادعای خود مبنی بر احترام به آرای عمومی را تکرار کنند؟!