برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

سیاست‌های شیطنت امیز پاکستان علیه افغانستان

از گذشته هاکه بگذریم ،همین حالا کارزار تبلیغی و تحرکات…

بمناسبت روز بین المللی حمایت از حقوق اطفال 

نوشته  و گردآوری معلوماتی از بصیر دهزاد    امروز  ۲۰ نوامبر زور بین…

شیردروازه و آسمایی خصم افگن و هندوکش عقاب پرور! ما…

نویسنده: مهرالدین مشید ما هنوز خیلی قرضدار مردم مظلوم افغانستان هستیم چند…

څنگه یی

 شعر ملمع - شیر و شکر از دکتور ایماق شعر ملمع (…

ذهن ستم گستر 

رسول پویان  زمیـــن در آتـش خـودکامگان آز می سوزد  سـرا و مـزرع…

شناخت با 13 نوع سوگیری در داوری در عرفان

دکتر بیژن باران شناخت کارکرد مغز است که سوگیری در آن…

نتیجه انتخابات امریکا در ترازوی منافع ملی افغانستان

ا میرعبدالواحد سادات  متاسفانه در منجلاب پر جنجال کنونی که :اساس تراژیدی…

دین وسیاست

نوشته دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها دیدگاه های…

موسم پیری

این نقد جای اگر نپذیری، کجا برم ؟  وین هدیه ام…

معاهده ی افتضاح بار دوحه؛ پروندۀ ناتمام افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افزایش فشار سیاسی بر طالبان، یگانه گزینه برای…

ماردین ابراهیم

آقای "ماردین ابراهیم" (به کُردی: ماردین ئیبڕاهیم)، شاعر معاصر کُرد،…

وجدان ودادگاه آن 

***   داد گاه وجدان بامعراج عدالت اصدار حکم میکند ـ وتصمیم…

افتخار برکارمل واعضای حزبم!

امین الله مفکر امینی          2024-12-11! فــــــخر به پــــرچمدارانی رهی عدل وانصـــاف کـــــه نیست…

بازگشت به خوییشتن؛ گفتمان رسیدن به پویایی های فکر و…

نویسنده: مهرالدین مشید هر بازگشت آغازی برای برگشت به ارزش های…

اسرار عشق 

رسول پویان  شدم تا همدم نـور آشیان در کهکشان دارم  از این…

کابل زیبا

سیمین بارکزی فرزند عبدالکبیر خان بارکزی 1953 میلادی در یک…

خالە بکر

استاد "بکر محمد امین" (به کُردی: به‌کر محه‌ممه‌د ئەمین) متخلص…

احتمال تحولات بعد از انتخابات در آمریکا و صدای تکانه…

نویسنده: مهرالدین مشید آیا با پیروزی ترامپ آمریکا به افغانستان باز…

«
»

پیشنهادات و توصیه‌هایی به دولت چهاردهم ایران

ا. م. شیری

بالاخره انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری در ایران در پی حادثۀ ناگوار منجر به درگذشت رئیس جمهور فقید، ابراهیم رئیسی و هیأت همراه در دو مرحله، خوشبختانه بدون هیچ حادثۀ ناگوار برگزار گردید. در مرحلۀ نیمه‌نهایی دکتر مسعود پزشکیان با کسب اکثریت آراء برندۀ مرحلۀ نهایی اعلام شد.

اکنون دکتر پزشکیان، چه رأی داده باشیم یا نه، چه مخالف باشیم یا موافق، رئیس جمهور کشور است. به عبارت دیگر، اکنون ملت ایران- موافق، مخالف یا آن بخش از جمعیت واجد شرایط نزدیک به ۶٠ درصد که در انتخابات شرکت نکرد، در مقابل یک عمل انجام شده قرار گرفته است.

در چنین حالتی، مخالفان و اکتریت عظیم جمعیت شرکت نکرده در انتخابات، دو راه بیشتر پیش رو ندارند: 

اول- بی‌اعتنایی به نتیجۀ نهایی آرای عمومی، سازماندهی خیابان برای انجام کودتا، ساقط کردن دولت جدید؛ 

دوم- ارائۀ برنامه‌ها، طرح‌ها، پیشنهادات و توصیه‌ها برای تأمین منافع ملی و ملت ایران و پافشاری بر اجرای آن‌ها. بخصوص اینکه رئیس جمهور منتخب در دورۀ کارزار انتخاباتی بدون اینکه برنامه و طرح خاصی ارائه دهد، وعده داد مطالبات و خواست‌های مردم را اجرا خواهد کرد. 

علاوه بر این، دکتر پزشکیان در روند تشکیل کابینۀ خود، کمیته‌هایی نیز برای تعیین وزرا تشکیل داده  است. البته، بعید نیست که چنین رویۀ انتخاب اعضای کابینه قبلاً نیز به کار بسته می‌شد، اما نه بدین صورت آشکار و علنی!

به این ترتیب، مسعود پزشکیان دو نوآوری بی‌سابقه در سیاست ارائه داد:

١ــ تشکیل کمیته‌هایی برای تعیین و معرفی اعضای کابینۀ خود؛ 

٢ــ بجای ارائۀ برنامه‌ها و طرح‌هایی که در دورۀ مبارزات انتخاباتی معمولاً جنبۀ تبلیغاتی دارند، اجرای مطالبات و خواست‌های مردم را وعده کرد.

بنابراین، من، شخصاً بر این باورم که راه دوم، یعنی ارائۀ برنامه، طرح، پیشنهاد و درخواست اجرای مطالبات مردمی، یک گزینۀ منطقی، معقول و مفید است در جهت تأمین منافع ملی میهن ما و جامعه.

بر این اساس، با استفاده از موقعیت پیش‌آمده و به تأسی از وعدۀ انتخاباتی رئیس جمهور محترم، مواردی را که فکر می‌کنم در چهارچوب مقدورات سیاسی لازم است، بطور خلاصه و فهرست‌وار بیان نموده و از شخص رئیس جمهور پزشکیان و کابینۀ وی انتظار دارم آن‌ها را محقق سازند.

ــ قبل از هر چیز، به رئیس جدید قوۀ مجریه توصیه می‌کنم و مصرانه از وی می‌خواهم آن فشار فیزیکی و روحی- روانی فوق‌العاده و کاملاً مخرب ناشی از حجاب اجباری را که اساساً بر زنان، یعنی، نیمی جمعیت کشور وارد می‌شود و در عین حال، به مشغلۀ فکری و ذهنی اکتریت جمعیت تبدیل گردیده و انرژی و توان فکری و فیزیکی عموم را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد، به فوریت از میان بردارد. این امر، بنظرم، یک کار بسیار ساده است که حتی با صدور یک فرمان یا بخشنامۀ دایر بر الغای کامل حجاب اجباری، انحلال گشت ارشاد، حجاب‌بان و غیره که هزینه‌های هنگفتی نیز به بودجۀ کشور تحمیل می‌کنند، براحتی امکان‌پذیر است؛

ــ دولت چهاردهم باید قانون و قانونیت را مبنای کار خود قرار دهد و اصول معطل ماندۀ قانون اساسی کشور را، از جمله، اصل ۴۴ و دیگر اصول ناظر بر تأمین حقوق ملیت‌ها و اقوام مختلف کشور، آزادی اجتماعات، عقیده، قلم، بیان و تشکیل احزاب و سازمان‌های سیاسی و صنفی را بی‌قید و شرط اجرا کند؛ بساط کالایی شدۀ طب و بهداشت و سلامتی، تحصیل و آموزش و پرورش را بطور کلی و یک بار برای همیشه برچیند؛ 

ــ به دولت جناب دکتر پزشکیان پیشنهاد می‌کنم تمام مساعی خود را برای حل مشکلات معیشتی، کاری و امنیت شغلی کارگران فیزیکی و فکری، این خالقان و آفرینندگان تمام نعم مادی و معنوی، الغای بی‌کاری، بی‌مسکنی و ایجاد اشتغال و تأمین شرایط معیشتی مناسب برای بازنشستگان، زنان سرپرست خانواده و کودکان بی‌‌پناه صرف نمایند؛ در این راستا، قانون کار متضمن حفاظت از منافع کارگران فکری و فیزیکی، نه صاحبان سرمایه‌های بادآورده و کارفرمایان که امروز بسیار زیرکانه به نام جعلی «کارآفرینان» نامیده می‌شوند، تدوین و تنظیم نماید، به تصویب قوۀ مقننه برساند و به اجرای دقیق و درست آن متعهد شود؛

ــ واضح است که فساد، دزدی، اختلاس، رانت‌خواری، رشوه‌خواری، جنگل‌خواری، کوه‌خواری، معدن‌خواری،  باندبازی، «آقازاده‌سالاری» و بطور کلی، تمام مظاهر منفی طی سال‌های بعد از انقلاب ۵٧ در ایران نهادینه شده، ارگان جامعه را فرسوده و متزلزل کرده است. بر دولت دکتر پزشکیان فرض ملی، قانونی و شرعی است که کمترین تزلزلی در مبارزه با تمام این پدید‌ه‌های منفور به خود را ندهد. در این امر می‌تواند حداقل از تجربۀ چین تحت عنوان «شکار روباه» بیاموزد و به کار ببندد؛ 

ــ واگذاری اموال و دارای‌های ملی به افراد خاص (تحت عنوان خصوصی‌سازی یا مولدسازی) را فوراً متوقف سازد؛ مالکیت اموال و دارای‌های ملی واگذار شده در سال‌های گذشته تحت عناوینی مانند خصوصی‌سازی یا مولدسازی اموال دولتی را که بنده در نشانی‌های یاد شده مورد نقد و بررسی قرار داده و در نقطه مقابل، پیشنهاداتی مطرح کرده‌ام، لغو کند؛ 

ــ رشته‌های پیوند اقتصاد کشور به دلارهای بی‌پشتوانۀ بانک فدرال رزرو آمریکا متشکل از ١٢ بانک خصوصی را قطع نماید، سیاست اقتصادی نئولیبرالی و اجرای فرامین بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول را بطور تمام و کمال کنار بگذارد؛

ــ برای دولت جناب پزشکیان واجب ملی و قانونی است که در مسیر حفظ محیط زیست کشور، بویژه، سالم‌سازی هوای کلان شهرها که موجب بیماری‌های مزمن، مرگ و میر زود هنگام  و خسارات عظیم  انسانی می‌شود، گام‌های بسیار جدی بردارد. در این زمینه، من اجرای پلاتفرمی را که ٨ سال قبل تهیه و تنظیم کرده‌ام، پیشنهاد می‌کنم. در این نشانی پلاتفرم پیشنهادی برای حفاظت از محیط‌زیست.

ــ به دولت دکتر پزشکیان توصیه می‌کنم هر گونه فکر لغو تحریم‌های غرب از طریق مذاکره را از مخیله خود بیرون کند؛ به توهم لغو تحریم‌ها در اذهان عمومی نیز دامن نزند. چرا که تحریم یا همان تروریسم اقتصادی، سیاست رسمی و مهمترین ابزار جهان غرب برای اعمال سلطه بر دیگران‌ است. ایران هیچ منافع مشرکی با استیلاگران و  استعمارگران غربی ندارد. دولت جدید باید بداند «گوه را با گوه در می‌آورند»، نه با مذاکرات طولانی مدت و پرهزینه!

ــ در حوزۀ سیاست خارجی نیز همچنانکه دکتر پزشکیان در مقالۀ خود در تهران تایمز به درستی تصریح کرده است: «روسیه و چین دوستان روزهای سخت ما هستند…» و بر حمایت قاطع ایران از محور مقاومت علیه رژیم صهیونیستی تأکید نموده‌اند، لازم به افزودن می‌دانم که جمهوری دمکراتیک خلق کره، کوبا، بلاروس، ونزوئلا، سوریه نیز متحدان بالقوه و طبیعی ایران هستند. بنابراین، دولت آقای پزشکیان باید در مسیر گسترش، تقویت و تحکیم روابط همکاری‌های سیاسی، اقتصادی، علمی- فنی و حتی نظامی دو جانبه و چند جانبه با این کشورها و با سایر کشورهای جنوب جهانی قاطعانه ادامه دهد و با تشدید فعالیت خود در گروه بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیۀ اقتصادی آوراسیا، سهم شایستۀ ایران را به گنجینۀ مبارزه جبهۀ جهانی برای استقرار کامل نظم نوین جهانی- نظام چند قطبی بیافزاید.

با این اوصاف، با اجتناب از هر گونه پیشدواری، علاقه‌مندم اظهار امیدواری کنم که دولت آقای مسعود پزشکیان با عمل به وعدۀ انتخاباتی خود- اجرای مطالبات و خواسته‌‌های مردمی، در مسیر اعتلا و شکوفایی، توسعه و ترقی میهن گام بردارد.

نکتۀ آخر، این که طبیعتاً در مسیر حرکت به پیش، مسائل و مشکلات جدید پیش خواهد آمد و در بارۀ هر مورد خاص، در حد وسع خودم در آینده خواهم گفت.

قید: نکات آبی رنگ زیرخط‌دار پیوند (لینک) هستند.

تصویر از اینجا

https://eb1384.wordpress.com/2024/07/18/

٢٨ تیر- سرطان ١۴٠٣