بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

«
»

هزینه تحریم‌های روسیه را چه کسی پرداخت می‌کند؟

در مقاله ای که در روزنامه چینی «گلوبال تایمز» منتشر شده است، تحریم‌های اقتصادی بی‌پروا علیه روسیه یکی دیگر از ماجراجویی های ژئوپلیتیکی آمریکا است که تمام جهان باید هزینه آن را پرداخت کنند.

هزینه تحریم‌های روسیه را چه کسی پرداخت می‌کند؟

ه گزارش روزپلاس، اسپوتنیک موندو با اشاره به اینکه «عوامل متعددی و یکی از اصلی‌ترین آن‌ها همه‌گیری کووید-۱۹، موجب تورم بالا در سراسر جهان شده است» تاکید کرد نرخ تورم فعلی جهانی به وضوح به دلیل درگیری در اوکراین و تحریم‌های اقتصادی کشورهای غربی علیه روسیه است.
در ادامه گزارش آمده است، شکی نیست که این وضعیت به دلیل افزایش قیمت انرژی و مواد خام که به دلیل بحران اوکراین و «تحریم های نادرست اقتصادی سازماندهی شده آمریکا علیه روسیه»، تشدید شده است.
به نوشته این رسانه، اگرچه واشنگتن دیگر کشورها را به بروز تورم متهم می‌کند، اما این مسئله چیزی مگر تلاشی ناموفق برای سرزنش کشورها و پنهان کردن اشتباهات خود در مدیریت همه‌گیری و مشکلات ناشی از تحریم‌ها علیه مسکو نیست.
اسپوتنیک موندو نوشت: «در حالی که زنجیره‌های عرضه جهانی هنوز به طور کامل از این همه‌گیری بهبود نیافته‌اند، وضعیت اوکراین و تحریم‌های ضد روسیه اختلالات عرضه را تشدید می‌کند. ما شاهد کمبود انرژی، مواد خام و غذا هستیم و کشورهای سراسر جهان بیشترین بار را از ماجراجویی‌های ژئوپلیتیک ایالات متحده متحمل می‌شوند».
بر اساس گزارش، تحریم‌های غرب همچنین به منافع کشورهای در حال توسعه که در واردات مواد غذایی و سایر کالاهای ضروری با تورم بالا مواجهند، آسیب جدی می‌زند. بسیاری از این کشورها پیشتر با مشکلات جدی اقتصادی مواجه شده‌اند و افزایش قیمت‌ها ناشی از اقدامات علیه روسیه وضعیت را بدتر می‌کند.
در ادامه این رسانه می نویسد در چنین شرایطی، تنها می‌توان امیدوار بود که غرب دیگران را مقصر نشناسد بلکه تلاش‌های خود را بر حل‌وفصل مشکلات اقتصادی متمرکز کند که می‌تواند به پیامدهای جدی جهانی منجر شود.
اسپوتنیک موندو اینطور نتیجه می‌گیرد که کشورهای در حال توسعه باید نیروهای خود را برای حمایت مشترک از تجارت آزاد و جهانی شدن اقتصادی هماهنگ کنند.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در ساعات اولیه ۲۴ فوریه (پنج اسفند) آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین را اعلام کرد. یکی از اهداف اساسی این عملیات، به گفته پوتین، غیرنظامی کردن اوکراین است.
بسیاری از کشورها، به استثنای چین، عملیات نظامی روسیه در اوکراین را به شدت محکوم کردند و مجموعه‌های مختلفی از تحریم‌ها علیه مسکو اعمال کردند.
در عصر جهانی شدن، اعمال تحریم‌های اقتصادی و تجاری بر روسیه می‌تواند منجربه یک بحران جهانی شود که پیامدهای آن در حال حاضر نیز در بسیاری از نقاط جهان احساس می‌شود.
«اوسکار روخاس» اقتصاددان دانشگاه ملی خودمختار مکزیک نیز می‌گوید: شما می‌خواهید یک کشور را تحریم کنید اما در واقع، کل بازار را تحریم می‌کنید. او معتقد است که افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی، ترکیبی عالی برای تشدید تورم جهانی است.
به این ترتیب، پیامدهای مجازات کشوری که توسط ولادیمیر پوتین اداره می‌شود، پیشتر در مقیاس جهانی منعکس شده است. «کو دونگیو» رئیس سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) پیشتر (هشت آوریل/ ۱۹ فروردین) هشدار داد که قیمت مواد غذایی به بالاترین میزان خود رسیده است؛ واقعیتی که بیشترین ضربه را به فقیرترین طبقات وارد می‌کند.  
این آژانس هشدار داد: قیمت‌های بین‌المللی گندم، ذرت و روغن‌های گیاهی به دلیل درگیری‌ها در منطقه دریای سیاه افزایش یافته است که باعث ایجاد ناآرامی در بازارهای تجارت این محصولات اساسی شده است.
در ایالات متحده، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا تلاش‌های زیادی برای کاهش قیمت سوخت و در نتیجه کاهش تورم انجام داده است. با این حال، نتایج آنطور که انتظار می‌رفت، پیش نرفته است و حتی بسیاری از شهروندان آمریکایی از جنوب این کشور و از مرز مکزیک عبور کرده‌اند تا مخازن بنزین خود را پر کنند. در برخی از شهرهای جنوب ایالات متحده، یک گالن بنزین (۳.۷۸ لیتر) تا ۷ دلار قیمت دارد.