نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

مثلث خبیثه ی استخباراتی ایکه افغانستان را به کام آتش…

نویسنده: مهرالدین مشید اقنوم سه گانه ی شرارت در نمادی از…

اعلام دشمنی با زنان؛ زیر پرسش بردن اسلام و یا…

نویسنده: مهرالدین مشید رهبر طالبان از غیبت تا حضور و اعلان…

ګوند، ائتلاف او خوځښت

نور محمد غفوری  په ټولنیزو فعالیتونو کې د ګډون وسیلې   د سیاسي…

از روزی می‌ترسم 

از روزی می‌ترسم  که سرم را بر روی سینه‌ات بگذارم و تپش…

چرا نجیب بارور را شماتت و تقبیح نماییم ؟

                 نوشته ی : اسماعیل فروغی           به…

کهن افسانه ها

رسول پویان برآمد آفـتاب از مشـرق دل در سحـرگاهان شب یلـدای تار…

«
»

هزینه تحریم‌های روسیه را چه کسی پرداخت می‌کند؟

در مقاله ای که در روزنامه چینی «گلوبال تایمز» منتشر شده است، تحریم‌های اقتصادی بی‌پروا علیه روسیه یکی دیگر از ماجراجویی های ژئوپلیتیکی آمریکا است که تمام جهان باید هزینه آن را پرداخت کنند.

هزینه تحریم‌های روسیه را چه کسی پرداخت می‌کند؟

ه گزارش روزپلاس، اسپوتنیک موندو با اشاره به اینکه «عوامل متعددی و یکی از اصلی‌ترین آن‌ها همه‌گیری کووید-۱۹، موجب تورم بالا در سراسر جهان شده است» تاکید کرد نرخ تورم فعلی جهانی به وضوح به دلیل درگیری در اوکراین و تحریم‌های اقتصادی کشورهای غربی علیه روسیه است.
در ادامه گزارش آمده است، شکی نیست که این وضعیت به دلیل افزایش قیمت انرژی و مواد خام که به دلیل بحران اوکراین و «تحریم های نادرست اقتصادی سازماندهی شده آمریکا علیه روسیه»، تشدید شده است.
به نوشته این رسانه، اگرچه واشنگتن دیگر کشورها را به بروز تورم متهم می‌کند، اما این مسئله چیزی مگر تلاشی ناموفق برای سرزنش کشورها و پنهان کردن اشتباهات خود در مدیریت همه‌گیری و مشکلات ناشی از تحریم‌ها علیه مسکو نیست.
اسپوتنیک موندو نوشت: «در حالی که زنجیره‌های عرضه جهانی هنوز به طور کامل از این همه‌گیری بهبود نیافته‌اند، وضعیت اوکراین و تحریم‌های ضد روسیه اختلالات عرضه را تشدید می‌کند. ما شاهد کمبود انرژی، مواد خام و غذا هستیم و کشورهای سراسر جهان بیشترین بار را از ماجراجویی‌های ژئوپلیتیک ایالات متحده متحمل می‌شوند».
بر اساس گزارش، تحریم‌های غرب همچنین به منافع کشورهای در حال توسعه که در واردات مواد غذایی و سایر کالاهای ضروری با تورم بالا مواجهند، آسیب جدی می‌زند. بسیاری از این کشورها پیشتر با مشکلات جدی اقتصادی مواجه شده‌اند و افزایش قیمت‌ها ناشی از اقدامات علیه روسیه وضعیت را بدتر می‌کند.
در ادامه این رسانه می نویسد در چنین شرایطی، تنها می‌توان امیدوار بود که غرب دیگران را مقصر نشناسد بلکه تلاش‌های خود را بر حل‌وفصل مشکلات اقتصادی متمرکز کند که می‌تواند به پیامدهای جدی جهانی منجر شود.
اسپوتنیک موندو اینطور نتیجه می‌گیرد که کشورهای در حال توسعه باید نیروهای خود را برای حمایت مشترک از تجارت آزاد و جهانی شدن اقتصادی هماهنگ کنند.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در ساعات اولیه ۲۴ فوریه (پنج اسفند) آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین را اعلام کرد. یکی از اهداف اساسی این عملیات، به گفته پوتین، غیرنظامی کردن اوکراین است.
بسیاری از کشورها، به استثنای چین، عملیات نظامی روسیه در اوکراین را به شدت محکوم کردند و مجموعه‌های مختلفی از تحریم‌ها علیه مسکو اعمال کردند.
در عصر جهانی شدن، اعمال تحریم‌های اقتصادی و تجاری بر روسیه می‌تواند منجربه یک بحران جهانی شود که پیامدهای آن در حال حاضر نیز در بسیاری از نقاط جهان احساس می‌شود.
«اوسکار روخاس» اقتصاددان دانشگاه ملی خودمختار مکزیک نیز می‌گوید: شما می‌خواهید یک کشور را تحریم کنید اما در واقع، کل بازار را تحریم می‌کنید. او معتقد است که افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی، ترکیبی عالی برای تشدید تورم جهانی است.
به این ترتیب، پیامدهای مجازات کشوری که توسط ولادیمیر پوتین اداره می‌شود، پیشتر در مقیاس جهانی منعکس شده است. «کو دونگیو» رئیس سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) پیشتر (هشت آوریل/ ۱۹ فروردین) هشدار داد که قیمت مواد غذایی به بالاترین میزان خود رسیده است؛ واقعیتی که بیشترین ضربه را به فقیرترین طبقات وارد می‌کند.  
این آژانس هشدار داد: قیمت‌های بین‌المللی گندم، ذرت و روغن‌های گیاهی به دلیل درگیری‌ها در منطقه دریای سیاه افزایش یافته است که باعث ایجاد ناآرامی در بازارهای تجارت این محصولات اساسی شده است.
در ایالات متحده، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا تلاش‌های زیادی برای کاهش قیمت سوخت و در نتیجه کاهش تورم انجام داده است. با این حال، نتایج آنطور که انتظار می‌رفت، پیش نرفته است و حتی بسیاری از شهروندان آمریکایی از جنوب این کشور و از مرز مکزیک عبور کرده‌اند تا مخازن بنزین خود را پر کنند. در برخی از شهرهای جنوب ایالات متحده، یک گالن بنزین (۳.۷۸ لیتر) تا ۷ دلار قیمت دارد.