کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

«
»

میراث ۱۱ سپتامبر جنگ‌های بی‌پایان برای آمریکا بود

نیویورک– یک نویسنده و فعال ضد جنگ آمریکایی در گفت‌وگو با ایرنا گفت: میراث حادثه ۱۱ سپتامبر، جنگ‌های بی‌پایان و پرهزینه‌ای بوده است که دود آن به چشم شهروندان آمریکا و دیگر کشورهای جهان رفته است.

نویسنده آمریکایی: میراث ۱۱ سپتامبر جنگ‌های بی‌پایان برای آمریکا بود

«دیوید سانسن» مدیر تارنمای«جهان ورای جنگ» روز پنج‌شنبه در گفتگوی اختصاصی با ایرنا درباره حملات یازدهم سپتامبر به برج‌های دوقلوی تجارت جهانی در نیویورک، افزود: هزینه‌ای که در تمام این سال‌ها برای جنگ به اصطلاح علیه تروریسم انجام شد، می‌توانست صرف حل مشکلات داخل کشور و کسب خوشنامی برای آمریکا شود.

وی در پاسخ به اینکه چرا با گذشت سال‌های طولانی از حملات ۱۱ سپتامبر و آغاز جنگ آمریکا با تروریسم، شاهد پدیده‌ای به نام داعش بوده‌ایم، اظهار کرد: زیرا که با بمباران، اشغال، یورش به خانه‌های مردم و کشتار هیچ وقت نمی‌توان به تروریسم پاسخ داد. نمی‌توان با کاربرد جنگ افزارهای ممنوعه و شکنجه زندانیان با خشونت مقابله کرد. این کارها خود خشونت‌زا بوده است.

در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ مصادف با ۲۰ شهریور۱۳۸۰ ، ۹ عضو گروه تروریستی القاعده که اتباع سعودی بودند و از پشتیبانی مالی و فکری این رژیم هم برخوردار بودند، با ربایش ۲ فروند هواپیمای مسافربری، به ساختمان‌های بلند و ۲ قلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک کوبیدند که در اثر آن این ۲ ساختمان به طور کامل تخریب و گفته می‌شود هزاران نفر جان باختند.

گروه هواپیماربایان، هواپیمای سوم را به پنتاگون، واقع درارلینگتون در ویرجینیا زدند. هواپیمای چهارم اما در زمینی نزدیک شنکسویل، در ایالت پنسیلوانیا، سرنگون شد.

واکنش ایالات متحده به این حملات، شروع جنگ با تروریسم با حمله به افغانستان و برکنار کردن طالبان از قدرت بود. هرچند که پس از حدود ۲۰ سال بار دیگر مذاکره با این گروه را آغاز کرده است.

این نویسنده آمریکایی تاکید کرد: از ابتدا اساس کار به گونه‌ای گذاشته شد که خشونت‌زا بود و با واکنش بمب‌گذاری و حملات انتحاری روبرو شد. ما همان سال ۲۰۰۴ که با این حملات در عراق روبرو شدیم باید از آن کشور خارج می‌شدیم اما با اقداماتی که آمریکا کرد، شاهد افزایش فعالیت‌های تروریستی بوده‌ایم.

سانسن با تاکید بر اینکه خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان همین امروز هم ممکن است، تصریح کرد: اوباما و خود ترامپ بارها قول خروج داده بودند. این کار پیچیده‌ای نیست و اگر این کار انجام شود، ولو اینکه یک بحران به وجود آید، پس از مدتی افغانستان از پس مشکلاتش بر خواهد آمد. تداوم حضور آمریکاست که چشم‌انداز پس از خروج را می‌تواند تیره‌تر کند.

وی خاطرنشان کرد: اما به دلیل منافع برخی جریان‌ها و سیاست رسانه‌های اصلی آمریکا و همین‌طور مسائل انتخاباتی داخلی از جمله کسب رای گروه‌های نژادپرست و نظامی‌گرا، سیاستمداران برای خارج شدن از افغانستان و عراق بهانه تراشی می‌کنند.

این فعال ضد جنگ افزود: مجموع عوامل ایدئولوژیک، رسانه‌ای، منافع مالی و حماقت سیاسی و تکبر دست به دست هم داده است که آمریکا درگیر جنگ‌های پرهزینه بماند.

سانسن درباره نقش رسانه‌های اصلی آمریکا در آغاز جنگ‌ها و توجیه ادامه حضور در آن چه بوده است، اظهار کرد: آنها بخش جدایی‌ناپذیر این جنگ‌ها بوده و هستند. بدون آنها، توجیه کردن و تبلیغات برای این جنگ‌ها عملی نمی‌شد.

وی یادآور شد: رسانه‌های اصلی آمریکا همچون نیویورک تایمز، واشنگتن پست و شبکه‌های مهم تلویزیونی بودند که این جنگ‌ها را زمینه‌سازی کردند. دروغ‌پردازی‌های این رسانه‌ها برای جنگ‌های آمریکا، در هماهنگی کامل با پنتاگون و  وزارت خارجه صورت می‌گیرد و نقش آنها کلیدی بوده است.

نویسنده چند کتاب درباره جنگ‌افروزی‌های آمریکا ادامه داد: برخی از این رسانه‌ها بعدها عذرخواهی رسمی کردند. از جمله نیویورک تایمز از پشتیبانی خود برای حمله و اشغال عراق عذرخواهی کرد اما دیگر دیر شده بود.

دیوید سانسن به عنوان یک فعال ضد جنگ در جامعه مدنی آمریکا شناخته می‌شود و تاکنون چند کتاب در نقد سیاست‌های جنگ‌افروزانه کاخ سفید منتشر کرده است که از جمله آن “زمانی که جهان جنگ را غیرقانونی کرد” است. وی هم اکنون مدیر تارنمای ضد جنگ «جهان ورای جنگ» است که با هدف افزایش آگاهی شهروندان آمریکایی درباره هزینه‌های انسانی و مالی سیاست‌های پنتاگون و کاخ سفید فعالیت می‌کند.