مرز بندی تخصصی: سیاست٬ ایمان و دولتداری...!

·      سیاست: اراده کردن همانا انسان موجودی در اراده یا حیوان سیاسی…

             پلان شهری یا مهندسی قدرت؟ واکاوی اهداف پنهان طالبان در…

نویسنده: مهرالدین مشید نگاهی به پروژه‌های عمرانی در شهر کابل با…

شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

«
»

سومین نمایشگاه مشترک افغان- ایران در شهر کابل برگزار شد

سومین نمایشگاه مشترک میان افغانستان و ایران در شهر کابل دایر شد. این نمایشگاه توسط شرکت ایرانی “مدیریت پروژه های نمایشگاهی” و به همکاری اتاق تجارت و صنایع افغانستان و سازمان توسعه تجارت ایران از تاریخ ۱۲ حوت ۱۳۹۴
به مدت چهار روز در هوتل اورانوس کابل دایر و روزانه از ساعت ۹ صبح الی ۵ عصر به روی عموم باز است.

در این نمایشگاه ۱۲۲ شرکت ایرانی و افغان از سکتور های مواد غذایی، مواد ساختمانی و تاسیسات، انرژی، لوازم خانگی، آرایشی، بهداشتی، شوینده ها، تجهیزات طبی و دارویی، خودرو و صنایع وابسته، معدن، صنعت، نساجی، فرش و موکت، پتروشیمی، فناوری اطلاعات، مخابرات و کامپیوتر، خدمات شهری، زراعت، دام و طیور، سیاحتی محصولات خودرا به نمایش گذاشته اند

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه اراکین بلند پایه دو کشور همچون محترم همایون رسا وزیر تجارت و صنایع افغانستان، محترم محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، محترم داود شاه صباح وزیر معادن و پطرولیم افغانستان، جلالتمآب محمد رضا بهرامی سفیرکبیر جمهوری اسلامی ایران مقیم کابل، هیئت رهبری اتاق تجارت و صنایع افغانستان، تاجران، سرمایه گذاران و اعضای جامعه سکتور خصوصی دو کشور اشتراک ورزیده بودند.

محترم الحاج خانجان الکوزی معاون اول هیئت مدیره اتاق تجارت و صنایع افغانستان، ضمن ابراز خوش آمدید به حاضرین و هیئت تجاری کشور ایران، در باره نمایشگاه های مشترک گذشته میان دو کشور و تاثیرات آن بالای اقتصاد افغانستان و ایران معلومات ارائه نمود.

آقای الکوزی با اشاره به میزان مبادلات تجارتی میان دو کشور گفت:«هم اکنون تجارت ما با کشور ایران از راه بندر چابهار و بندر عباس به گونه خوب جریان دارد و امیدوارم هستم که بااحیای بندر چابهار سطح مبادلات تجارتی میان دو کشور افزایش یافته و راوابط بیشتر از قبل گسترده تر گردد». وی همچنان علاوه نمود که هم اکنون افغانستان به ارزش در حدود ۱ میلیاردو شش صد میلیون دالر امریکایی اجناس مختلف را از کشور ایران وارد نموده و به ارزش در حدود ۵۰ میلیون دالر امریکایی اجناس را به کشور ایران صادر نموده است.

اقای الکوزی با تاکید روی همکاری های همه جانبه میان ادارات اقتصادی خصوصی و دولتی دو کشور، خواهان جلوگیری از عملی شدن سیاست های مغرضانه که تجارت هر دو کشور را صدمه می زند، گردید.
محمد رضا بهرامی سفیر کبیر کشور ایران در افغانستان، افغانستان را مارکیت خوبی برای تولیدات ایرانی عنوان نموده گفت:«شرکت های ایرانی باید تلاش نمایند تا با کیفیت ترین تولیدات خویش را به مارکیت های افغانستان عرضه نمایند و همچنان باید خدمات پس از فروش را نیز در این کشور به شکل گسترده ای رایج سازند».
وی همچنان علاوه نموده که با ورود بانک های دو کشور در معاملات تجارتی منظم، تجارت میان دو کشور باید از شکل سنتی به شکل پیشرفته و مدرن مبدل گردد.

محترم همایون رسا، حین سخنرانی در این کنفرانس افغانستان و ایران را دو کشور همسایه با مشترکات فرهنکی و تاریخی عظیم عنوان نموده افزود: «افغانستان در حدود ۱۶ درصد از امتعه مورد نیاز خویش را از ایران وارد می نماید که این اقلام شامل مواد نفتی، مواد خوراکی، آهن باب و سمنت می باشند».
وی در همین حال عدم توازن در بیلانس تجارت را جمله مشکلات بزرگ فراروی رشد اقتصادی در افغانستان خواند و از دولت جمهوری اسلامی ایران خواست تا با فراهم نمودن سهولت های لازم در بخش های صادرات، ترانسپورت و بازاریابی برای تاجران افغان، افغانستان را در مقابله کسر بیلانس تجارت یاری نماید.

محترم محمد رضا نعمت زاده علاقمندی کشور ایران را برای تبادله تجارب با افغانستان ابراز نموده افزود:« خطوط تولید باید به افغانستان انتقال داده شود تا بتواند به یک کشور بزرگ صادراتی مبدل گردیده و جایگاه خویش را در منطقه تثبت نماید».

افغانستان برای پذیرش سرمایه گذاران و تاجران همسایه بیش از هر زمان دیگر آمادگی دارد و هر دستی را که برای ایجاد رفاه و آسایش اقتصادی مردم این منطقه دراز شود به گرمی می فشارد. ایران در این زمینه می تواند نقش بسیار بارزی را ایفا کند.

برگزاری همچو نمایشگاه های مشترک در حقیقت بیانگر علایق متقابل تاجران و سرمایه گذاران دو کشور برای افزایش میزان تجارت و گسترش روابط اقتصادی میان هم بوده و جهت استحکام این مناسبات ممد واقع خواهد شد.

اتاق تجارت و صنایع افغانستان برگزاری سومین نمایشگاه مشترک افغانستان و ایران را گام مهمی در راستای تقویت همبستگی اقتصادی دو کشور می داند و امیدوار است این روابط با گذشت هر روز وسعت و عمق بیشتر بگیرد.

قابل یادآوریست که اولین نمایشگاه مشترک دو کشور به تاریخ ۸– ۱۰ سنبله ۱۳۹۱ و دومین نمایشگاه مشترک به تاریخ ۲۸ دلو الی اول حوت ۱۳۹۳ در همین مکان برگزار شده بود.

صام پسرلی