نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

سومین نمایشگاه مشترک افغان- ایران در شهر کابل برگزار شد

سومین نمایشگاه مشترک میان افغانستان و ایران در شهر کابل دایر شد. این نمایشگاه توسط شرکت ایرانی “مدیریت پروژه های نمایشگاهی” و به همکاری اتاق تجارت و صنایع افغانستان و سازمان توسعه تجارت ایران از تاریخ ۱۲ حوت ۱۳۹۴
به مدت چهار روز در هوتل اورانوس کابل دایر و روزانه از ساعت ۹ صبح الی ۵ عصر به روی عموم باز است.

در این نمایشگاه ۱۲۲ شرکت ایرانی و افغان از سکتور های مواد غذایی، مواد ساختمانی و تاسیسات، انرژی، لوازم خانگی، آرایشی، بهداشتی، شوینده ها، تجهیزات طبی و دارویی، خودرو و صنایع وابسته، معدن، صنعت، نساجی، فرش و موکت، پتروشیمی، فناوری اطلاعات، مخابرات و کامپیوتر، خدمات شهری، زراعت، دام و طیور، سیاحتی محصولات خودرا به نمایش گذاشته اند

در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه اراکین بلند پایه دو کشور همچون محترم همایون رسا وزیر تجارت و صنایع افغانستان، محترم محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران، محترم داود شاه صباح وزیر معادن و پطرولیم افغانستان، جلالتمآب محمد رضا بهرامی سفیرکبیر جمهوری اسلامی ایران مقیم کابل، هیئت رهبری اتاق تجارت و صنایع افغانستان، تاجران، سرمایه گذاران و اعضای جامعه سکتور خصوصی دو کشور اشتراک ورزیده بودند.

محترم الحاج خانجان الکوزی معاون اول هیئت مدیره اتاق تجارت و صنایع افغانستان، ضمن ابراز خوش آمدید به حاضرین و هیئت تجاری کشور ایران، در باره نمایشگاه های مشترک گذشته میان دو کشور و تاثیرات آن بالای اقتصاد افغانستان و ایران معلومات ارائه نمود.

آقای الکوزی با اشاره به میزان مبادلات تجارتی میان دو کشور گفت:«هم اکنون تجارت ما با کشور ایران از راه بندر چابهار و بندر عباس به گونه خوب جریان دارد و امیدوارم هستم که بااحیای بندر چابهار سطح مبادلات تجارتی میان دو کشور افزایش یافته و راوابط بیشتر از قبل گسترده تر گردد». وی همچنان علاوه نمود که هم اکنون افغانستان به ارزش در حدود ۱ میلیاردو شش صد میلیون دالر امریکایی اجناس مختلف را از کشور ایران وارد نموده و به ارزش در حدود ۵۰ میلیون دالر امریکایی اجناس را به کشور ایران صادر نموده است.

اقای الکوزی با تاکید روی همکاری های همه جانبه میان ادارات اقتصادی خصوصی و دولتی دو کشور، خواهان جلوگیری از عملی شدن سیاست های مغرضانه که تجارت هر دو کشور را صدمه می زند، گردید.
محمد رضا بهرامی سفیر کبیر کشور ایران در افغانستان، افغانستان را مارکیت خوبی برای تولیدات ایرانی عنوان نموده گفت:«شرکت های ایرانی باید تلاش نمایند تا با کیفیت ترین تولیدات خویش را به مارکیت های افغانستان عرضه نمایند و همچنان باید خدمات پس از فروش را نیز در این کشور به شکل گسترده ای رایج سازند».
وی همچنان علاوه نموده که با ورود بانک های دو کشور در معاملات تجارتی منظم، تجارت میان دو کشور باید از شکل سنتی به شکل پیشرفته و مدرن مبدل گردد.

محترم همایون رسا، حین سخنرانی در این کنفرانس افغانستان و ایران را دو کشور همسایه با مشترکات فرهنکی و تاریخی عظیم عنوان نموده افزود: «افغانستان در حدود ۱۶ درصد از امتعه مورد نیاز خویش را از ایران وارد می نماید که این اقلام شامل مواد نفتی، مواد خوراکی، آهن باب و سمنت می باشند».
وی در همین حال عدم توازن در بیلانس تجارت را جمله مشکلات بزرگ فراروی رشد اقتصادی در افغانستان خواند و از دولت جمهوری اسلامی ایران خواست تا با فراهم نمودن سهولت های لازم در بخش های صادرات، ترانسپورت و بازاریابی برای تاجران افغان، افغانستان را در مقابله کسر بیلانس تجارت یاری نماید.

محترم محمد رضا نعمت زاده علاقمندی کشور ایران را برای تبادله تجارب با افغانستان ابراز نموده افزود:« خطوط تولید باید به افغانستان انتقال داده شود تا بتواند به یک کشور بزرگ صادراتی مبدل گردیده و جایگاه خویش را در منطقه تثبت نماید».

افغانستان برای پذیرش سرمایه گذاران و تاجران همسایه بیش از هر زمان دیگر آمادگی دارد و هر دستی را که برای ایجاد رفاه و آسایش اقتصادی مردم این منطقه دراز شود به گرمی می فشارد. ایران در این زمینه می تواند نقش بسیار بارزی را ایفا کند.

برگزاری همچو نمایشگاه های مشترک در حقیقت بیانگر علایق متقابل تاجران و سرمایه گذاران دو کشور برای افزایش میزان تجارت و گسترش روابط اقتصادی میان هم بوده و جهت استحکام این مناسبات ممد واقع خواهد شد.

اتاق تجارت و صنایع افغانستان برگزاری سومین نمایشگاه مشترک افغانستان و ایران را گام مهمی در راستای تقویت همبستگی اقتصادی دو کشور می داند و امیدوار است این روابط با گذشت هر روز وسعت و عمق بیشتر بگیرد.

قابل یادآوریست که اولین نمایشگاه مشترک دو کشور به تاریخ ۸– ۱۰ سنبله ۱۳۹۱ و دومین نمایشگاه مشترک به تاریخ ۲۸ دلو الی اول حوت ۱۳۹۳ در همین مکان برگزار شده بود.

صام پسرلی