از همین خاک جهان دگری باید ساخت !

با شروع زمزمه های کم شدن موسسات خارجی و خروج…

چرا شطحیات! ترامپ را درک نه‌می‌کنیم؟

اولویت مردم ما اسقاط طالبان است، نه تعامل. ✍️ محمدعثماننجیب در جهان…

پاکستان د افغانستان په خاوره کې د TTP د غړو

د ویشتلو حق نه لري د افغانستان او پاکستان اړیکې له تاریخي…

اپلاتون

د ده اصلي نوم «اریستوکلس» دی، د یونان یو نوموتی…

نقض حاکمیت ملی از سوی طالبان؛ از سلطه ایدئولوژیک تا…

نویسنده: مهرالدین مشید اجندا های قومی و اختلاف برانگیز منافی حاکمیت…

توماس مور؛ را هم اعدام کردند؛ بی وجدانا!

Thomas More ( 1477-1536 ) آرام بختیاری نخستین تئوریسین سوسیالیسم تخیلی در…

پاییز 

باد خزان وزید چمن بی نقاب شد  از برگ زرد صحن…

توافق طالبان و پاکستان

محمد عثمان نجیب پیش‌نوشت: با توجه به اهمیت این یادداشت که چند…

بازی های تروریستی پاکستان و ادامه جنایات آن در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ طالبان و پاکستان سناریوی استخباراتی با راستی…

سقراط

نوموړی د لرغوني یونان ستر فیلسوف او عالم او…

   جنگ پاکستان با طالبان

       نوشته ی : اسماعیل فروغی        جنگ کنونی میان گروه طالبان وپاکستان…

 با درد بساز که خون بهای تو منم

شوخی و مزاح جزء جدایی‌ناپذیر از زندگی اجتماعی انسان‌ها هستند…

ترامپ چرابگرام رامی خواهد؟

بخش دوم طوریکه می دانیم در15 آگست سال 2021امریکائی هاظاهراًازروی اجباردربرابرمقاومت…

پاکستان حق نه لري چې د افغانستان په خاوره تعرض…

نور محمد غفوری  د نړيوالو اړيکو او دولتونو ترمنځ د متقابل…

آنانیکه طور مستقیم یا تلویحی در دفاع از پاکستان قرار…

۱-- انهدام حکومت‌ها ؛ -- پیش انداختن شهزاده آمین جان در…

درگیری نظامی میان طالبان-پاکستان

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و…

قراردادهای اجتماعی: پیمانی برای زندگی مشترک !

قرارداد اجتماعی یک مفهوم فلسفی است که تلاش می‌کند توضیح…

جنگ پاکستان و طالب، بازی‌ اوپراتیفی است، حتا اگر ارگ…

محمدعثمان نجیب یکی از مزیت‌!؟ های پیدایش و‌ ابداع شبکه‌های بی‌شمار…

بازگشت افغانستان به بازی‌های جدید ژیوپولیتیک و ناکارآمدی طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان لقمه خونینی؛ بزرگتر از دهن طالبان بازگشت طالبان…

محکومیت گستاخی و تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان، بر مبنای…

«
»

   روسیه به انزوا نرفت ، منفجر نشد

 

     نوشته ی : اسماعیل فروغی

      حقایق میدانی نشان می دهد که تمام کوشش‌های غرب برای درهم شکستن و یا به انزوا کشاندن روسیه ، منجربه شکست شده است . این واقعیت که درگیری و تنش در اوکراین فقط به دلیل گسترش ناتو و به محاصره کشیدن روسیه ( و اگر ممکن می شد ) حتا تجزیه روسیه بود ، حالا به یک حقیقت انکار ناپذیر مبدل شده است . غربی ها با براه انداختن جنگ اوکراین در اروپا ، از تمام ظرفیت های سیاسی ، رسانه ای ، اقتصادی و نظامی شان استفاده کردند تا به این اهداف دست بیابند ؛ اما نتیجه برعکس شد . روسیه نه منزوی شد و نه از درون منفجر . اقتصاد آن کشورمتوازن ترازپیش رشد کرد و هم اکنون ازنظرنظامی قدرتمند تراز پیش دربرابر تمام ناتو ايستاده و می جنگد .

     درین میان ، دونالد ترامپ رییس جمهورایالات متحده ی امریکا با درک این حقیقت که ماشین جنگی روسیه درهم شکستنی نبوده و روسیه ی زیر قیادت ولادیمیر پوتین به انزوا رفتنی نیست ، دراولین هفته های قدرت ، باب مذاکره با روسیه را گشود تا شاید با معامله ای راهی برای ختم جنگ دراوکراین پیدا شده و به دشمنی با روسیه نقطه ی پایان گذاشته شود . 

      ارچند اوکراین واروپاییان که ازمذاکرات میان روسیه و امریکا کنار گذاشته شده اند ، تا هنوزآماده ی پذیرش حقیقت ضرورت پایان جنگ دراوکراین نشده وهنوز برطبل جنگ می کوبند ؛ اما آن زمان دور نیست که اروپاييان هم بدانند که ادامه ی جنگ با روسیه ثمره ای به جز تیره روزی برای اوکراین و اروپا به بار نخواهد آورد . 

       شاید امضای موافقتنامه ی تصرف و دسترسی کامل امریکا بر منابع طبیعی پرقیمت اوکراین دربدل کمک هایش ، سبب بیداری اروپاییان گردد. شاید حالا اروپاییان از خود بپرسند که وقتی امریکا در بدل کمکهای نظامی اش به اوکراین ، منابع قیمتی زیرزمینی اوکراین را بدست آورده است ، سهم ما ازجنگ اوکراین چه خواهد بود ؟ به باورمن  اروپاییان که به دنباله روی بی چون و چرا ازامریکا عادت کرده وهنوزازامریکا ترس دارند ، در شرایط حاضرتوان طرح چنین پرسش مستقلانه را نخواهند داشت .

       به هرحال ، ادامه ی کمک های نظامی امریکا و اروپا به اوکراین ، مذا‌کرات میان روسیه و امریکا را اخلال خواهد کرد . و کشورهای اروپایی که خود به چالش ها و دشواری های بزرگ اقتصادی روبرو استند ، با ادامه ی جنگ دراوکراین با چالش ها و دشواری های بیشتری روبرو خواهند شد و ایالات متحده ی امریکا و جمهوری فدراتیف روسیه درمیدان رقابت ، بازهم با معامله ی دیگری ازمیانه ی آتش جنگ ، الماس های درخشانی برای خود بیرون خواهند آورد .

                                                    فروغی ( مارچ 2025 )