کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

«
»

خطر کودتای دست راستی امپریالیستی در اکوادور 

12.03.2021

ارسالی حسین تلاش

نهاد های بین‌المللی درباره خطر کودتای انتخاباتی در اکوادور هشدار دادند

به گزارش شبکه تله سور آمریکای لاتین، درحالیکه اکوادور برای دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در حدود یک ماه دیگر آماده می شود، برخی اقدامات جناحی از احتمال وقوع کودتا درجریان دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در این کشور حکایت دارد.

«یاکو پرز» یکی از نامزد های دور پیشین انتخابات اکوادور که در پی باز شماری مجدد آراء از راهیابی به دور دوم انتخابات بازماند، با ادعای تقلب، از کمیسیون مبارزه با فساد این کشور خواسته تا نیروهای نظامی نیز در پای صندوق های رأی حضور یابند.

در همین رابطه، «دیوید آدلر» هماهنگ کنندهٔ سازمان بین المللی پروگرسیست (ترقی خواهان) در صفحه شخصی خود در توئیتر ضمن هشدار دربارهٔ این اقدام یاکو پرز، تاکید کرد: خطر یک کودتای انتخاباتی در اکوادور وجود دارد.

رهبر این نهاد بین المللی همچنین گفت: یاکو پرز از فراخوان نیروهای مسلح برای مداخله در امور صندوق آراء و جلوگیری از بازگشت کورّئیسم حمایت کرده است.

کورّئیسم به حزب طرفداران «رافائل کورّه آ» رئیس جمهور پیشین اکوادور گفته می شود که محبوبیت زیادی در میان مردم این کشور دارد.

پس از اعلام نتایج دور نخست انتخابات که در هفتم فبروری (۱۹ بهمن) برگزار شد، به دلیل اختلاف بسیار اندک نسبت آراء میان دو کاندیدای دوم و سوم «گیلرمولاسو» و «یاکو پرز»، شورای انتخابات اقدام به بازشماری مجدد آرا کرد و به این ترتیب برخلاف اعلام نتایج قبلی، این بار لاسو به عنوان برنده دوم دور نخست و رقیب «آندرس آرائوز»، به دور دوم انتخابات راه یافت و همین موضوع جنجال بسیاری در کشور به راه انداخت. زیرا «پرز و لاسو» به پیشنهاد گروه اپوزیسیون، حاضر به ائتلاف نشده و به این ترتیب کشور را با خطر مخالفت ‌های طرفداران دو نامزد با نتایج اعلام شده مواجه کردند.

«یاکو پرز» همچنین درخواست کرده که دور اول انتخابات باطل اعلام شود و روند بازشماری آراء، در حضور نهادهای ملی و بین المللی و همچنین با ممیزی سیستم های رایانه ای تکرار شود تا تضمین لازم برای اجرای صحیح فرایند انتخابات ارائه شود.

اما خواسته های پرز از سوی بخش های مردمی و کارشناسان به دلیل غیرقانونی دانستن این نوع اقدامات، رد شده است.

در همین رابطه دبیرخانه بین المللی «پودموس» تصریح کرد: فراخوان های مداخله نیروهای نظامی در انتخابات برای ممانعت از بازگشت کورّئیسم در اکوادور قاطعانه محکوم می کنیم.

یک رسانه محلی نیز اطلاعیه ائتلاف چپ پارلمان اروپا و ناظران انتخابات ۲۰۲۱ اکوادرو را منتشر کرد که در آن خواستار احترام به استقلال شورای ملی انتخابات و اراده رأی دهندگان در دور نخست انتخابات (هفتم فبروری) شدند.

مقامات اکوادور نیز درباره خطر وقوع کودتا هشدار دادند

«رافائل کورّه آ» رئیس جمهوری سابق و مردمی اکوادور و همچنین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، نیز پیش ‌تر، در پی اقدام داد ستانی کل این کشور مبنی بر در اختیار گرفتن رایانه های شورای ملی انتخابات برای «تجزیه و تحلیل داده های الکترونیکی آن» دربارهٔ احتمال وقوع کودتا هشدار داده بودند.

«آندرس آرائوز» نامزد حزب چپ «اتحادیهٔ امید» و مورد حمایت «رافائل کورّه آ» نیز که به عنوان پیشتاز دور اول انتخابات به مرحله دوم راه یافته، در یک گفت ‌وگوی رسانه‌ای با اشاره به احتمال کودتا گفت: مداخله نهادهای رسمی در روند انتخابات پیش ‌بینی‌شده برای ۱۱ آپریل (۲۲ فروردین- حمل)، اجرای دور دوم انتخابات را با خطرات بسیاری روبرو خواهد کرد.

همچنین «گیلرمو لاسو»، به عنوان دیگر نامزد انتخابات راه یافته به دور دوم، اقدام این نهاد رسمی را به شدت مورد انتقاد قرار داد.

آمریکای لاتین متاثر از کودتا های بسیار در پی انتخابات سال های گذشته، که اغلب با مداخلات برخی دولت های خارجی از جمله آمریکا روی داده است، به طور معمول در پی برگزاری انتخابات، در حالت هشدار از وقوع مجدد کودتا به سر می برد؛ چرا که طبق تجربهٔ تاریخی، طرح کودتا ها اغلب پس از برگزاری انتخابات و اعلام نتایج، با ادعای تقلب در انتخابات از سوی گروه مخالف و به تحریک بیگانگان در این کشورها اجرا شده است.

۱۳میلیون شهروند اکوادورهفتم فبروری (۱۹بهمن) برای انتخاب رئیس ‌جمهوری، معاون ریاست جمهوری و ۱۳۷عضو مجلس این کشور آمریکای لاتین برای یک دورهٔ پنج ساله (۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵) در شرایط شیوع ویروس کرونا در مراکز رای ‌گیری حاضر شدند.

تقویم انتخاباتی آمریکای لاتین در سال ۲۰۲۱ در حالی با اکوادور آغاز شد که این کشور با مشکلات اقتصادی بی شمار، شیوع جدی بیماری همه‌ گیر کرونا، نابرابری و فساد دست و پنجه نرم می ‌کند. لغو یارانه ‌های سوخت و گران شدن بهای بنزین و گازوئیل از جمله اقدامات لنین مورنو رئیس ‌جمهوری اکوادور (۲۰۱۹) بود که موجب روشن شدن آتش اعتراض‌ ها و به دنبال آن افزایش سطح نارضایتی‌ ها و انتقاد ها از وی شد.

دور دوم انتخابات اکوادور که برای ۱۱ اپریل آینده (۲۲ فروردین – حمل) پیش بینی شده، صحنه رقابت «آندرس آرائوز» نمایندهٔ چپگرای «اتحادیهٔ امید» در برابر «گیلرمو لاسو» نامزد حزب راست میانه (CREO) خواهد بود.

به این ترتیب «لنین مورنو» رئیس جمهوری فعلی اکوادور که با حمایت «رافائل کوره‌آ» به قدرت رسید و سپس به چپگرایان خیانت کرد و به جریان هواداران امپریالیسم پیوست با سقوط شدید میزان محبوبیت از ماه‌ های نخست (از ۷۷ درصد به هفت درصد) جایگاهش را به رئیس دولت بعدی تحویل خواهد داد.

«اوو مورالس» رهبر جنبش به سوی سوسیالیسم و رئیس جمهوری پیشین بولیوی، پیشتر درباره تاثیر پیروزی «لوئیس آرس» در انتخابات ریاست جمهوری بولیوی و «آندرس آرائوس» کاندیدای انتخابات ۲۰۲۱ اکوادور، ابراز امیدواری کرد که دوران انسجام و همبستگی کامل گذشته (با همزمانی ریاست چاوز در ونزوئلا، کریشنر در آرژانتین و لولا داسیلوا و رافائل کورئا به ترتیب در برزیل و اکوادور) به آمریکای لاتین بازخواهد گشت.