کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

«
»

تغییرات احتمالی در سیاست خارجی آمریکا با وزیر خارجه جدید

ان بی سی گزارش داد:مایک پمپئو به عنوان گزینه پیشنهادی ترامپ برای سمت وزیر امور خارجه جدید آمریکا همواره رویکرد افراطی و جنگ طلبانه در قبال چالشی های سیاست خارجی ایجاد شده توسط کشورهایی همچون روسیه و کره شمالی داشته اما باید دید که وی در این سمت تفکرات قبلیش را در دولت ترامپ در پیش خواهد گرفت؟

 این شبکه آمریکایی افزود: در صورت حضور قطعی مایک پمپئو در سمت وزیر امور خارجه آمریکا، سیاست خارجی واشنگتن در قبال دشمنان آمریکا از جمله کره شمالی و سوریه ممکن است خصمانه تر شود.
پمپئو که در ژانویه 2017 به عنوان رئیس سازمان سیا منصوب شده بود، در 14 ماه حضورش در این سمت موضوع تقابلی علیه ایران در پیش گرفت و حمایت محکمی از اسرائیل داشته است.
به برخی از مواضع و اظهارنظرهای وزیر امور خارجه پیشنهادی ترامپ اشاره می شود:

** کره شمالی
پمپئو در اکتبر 2017  در اظهارنظری گفته بود که کره شمالی بزودی می تواند یک شهر آمریکا را با تسلیحات هسته ای تهدید کند. وی دیدگاههای ترامپ را در انتقاد از ناکامی دولت های گذشته برای متوقف کردن برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی نیز بازگو کرد.
وی همچنین در ژوئیه 2017  گفت: امیدوارم راهی را برای جداکردن کره شمالی از سیستم موجود پیدا کنیم.

** روسیه
پمپئو پیش از این، از اقدامات مسکو علیه غرب و دیگر کشورها به شدت انتقاد کرده و برعکس ترامپ، خواستار موضع قاطعانه در قبال کرملین بوده است. وی در ژانویه  در اظهارنظری گفته بود: من همچنان نه تنها در مورد روس ها بلکه در مورد اقدامات یکسری دیگر نگران هستم. ما دشمنان بسیاری داریم که به دنبال تضعیف دمکراسی غرب هستند. ما بر مداخله روسیه بر امور واشنگتن تمرکز داشته ایم.
آندرس آسلاند یک عضو شورای آتلانتیک معتقد است، گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزیر امور خارجه آتی آمریکا پیش از حضور در سمت ریاست سازمان سیا، دیدگاههای افراطی در مورد مسکو داشت اما به عنوان یک وفادار به ترامپ، دیدگاههایش را در قبال روسیه تلطیف کرده و به نظر می رسد در این رابطه با رئیس جمهوری آمریکا همسو شده باشد.

این شبکه تلویزیونی امروز (چهارشنبه) در گزارشی افزود: در صورت حضور قطعی مایک پمپئو در سمت وزیر امور خارجه آمریکا، ممکن است سیاست خارجی واشنگتن در قبال دشمنان آمریکا از جمله کره شمالی و سوریه خصمانه تر شود.
پمپئو که در ژانویه 2017  به عنوان رئیس سازمان سیا منصوب شده است، در 14 ماه حضورش در این سمت موضع تقابلی علیه ایران در پیش گرفت و حمایت محکمی از اسرائیل داشته است.
به برخی از مواضع و اظهارنظرهای وزیر امور خارجه پیشنهادی ترامپ اشاره می شود:
* کره شمالی
پمپئو در اکتبر 2017  در اظهار نظری گفته بود که پیونگ یانگ بزودی می تواند یک شهر آمریکا را با تسلیحات هسته ای تهدید کند. وی دیدگاههای ترامپ را در انتقاد از ناکامی دولتهای گذشته برای متوقف کردن برنامه تسلیحات هسته ای کره شمالی نیز بازگو کرد. وی همچنین در ژوییه 2017  گفت: امیدوارم که راهی را برای جداکردن کره شمالی از سیستم موجود پیدا کنیم.
* روسیه
پمپئو پیش از این از اقدامات مسکو علیه غرب و دیگر کشورها به شدت انتقاد کرده و برعکس ترامپ وی خواستار موضع قاطعانه در قبال کرملین بوده است. وی در ژانویه  در اظهار نظری گفته بود: من همچنان نه تنها در مورد روس ها بلکه در مورد اقدامات یکسری دیگر نگران هستم. ما دشمنان بسیاری داریم که به دنبال تضعف دمکراسی غرب هستند. ما بر مداخله روسیه بر امور واشنگتن تمرکر داشته ایم. آندرس آسلاند یک عضو شورای آتلانتیک معتقد است، گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزیر خارجه آینده آمریکا پیش از حضور در سمت ریاست سازمان سیا دیدگاههای افراطی در مورد مسکو داشت اما به عنوان یک وفادار به ترامپ وی دیدگاههایش در قبال روسیه را تلطیف کرده و به نظر می رسد در این رابطه با رئیس جمهوری آمریکا همسو شده باشد.
* ماموریت های مخفی سازمان سیا
پمپئو در مصاحبه اخیرش با شبکه سی بی اس عنوان کرد که سازمان ملل مطمئنا در حال گسترش عملیات های مخفیانه و سری در سراسر جهان است. وی اخیرا تصریح کرد: شکی در این راستا نیست. آنچه ما در سازمان سیا انجام دادیم کاری بود که یکسال پیش انجام نشده بود. می خواهم رئیس جمهوری آمریکا بهترین اطلاعات را در مورد امور جهان در اختیار داشته باشد.

** ایران
پمپئو که قبلا نارضایتی خود را از حصول توافق هسته ای غرب با ایران در سال 2015 اعلام کرده بود، در اظهار نظری در نوامبر 2016 در مورد برجام گفت: به دنبال عقب راندن این توافق فاجعه بار با بزرگترین حامی تروریسم در جهان هستم.
موسسه خاورمیانه در مطلبی عنوان کرد: گزینه پیشنهادی ترامپ برای سمت وزیر امور خارجه آمریکا که همواره یک مخالف جان سخت دیرینه جمهوری اسلامی ایران و سالهاست حامی سیاست تغییر حکومت در ایران بوده است. از وی به عنوان فردی یاد شده که تمایل به کمک برای فراهم شدن زمینه مناقشه نظامی میان ایران و آمریکا داشته است.

** ماموریت های مخفی سیا
پمپئو در مصاحبه اخیرش با شبکه سی بی اس عنوان کرد سازمان ملل مطمئنا در حال گسترش عملیات های مخفیانه و سری در سراسر جهان است.
وی اخیرا تصریح کرد: شکی در این راستا نیست. آنچه ما در سازمان سیا انجام دادیم، کاری بود که یکسال پیش انجام نشده بود. می خواهم رئیس جمهوری آمریکا بهترین اطلاعات را در مورد امور جهان در اختیار داشته باشد.

** سوریه
پمپئو بارها از حضور برخی کشورها در سوریه انتقاد و بر اهمیت به چالش کشیدن بشار اسد رئیس جمهوری سوریه تاکید کرده است. بررسی چندین اظهار نظر گزینه پیشنهادی ترامپ برای سمت وزیر خارجه آمریکا نشان می دهد که وی مواضع خصمانه ای علیه دولت سوریه و حامیانش داشته است.

** چین
در گذشته مایک پمپئو از چین به عنوان دومین اقتصاد برتر جهان تمجید کرده بود، اما همچنین در مورد تهدید امنیتی چشمگیر از سوی پکن هشدار داده است. وی چند ماه پیش در اظهارنظری گفته بود: فکر می کنم چین این ظرفیت را برای تبدیل شدن به بزرگترین رقیب آمریکا در کوتاه و دراز مدت دارد.