دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

«
»

تروریسم کدام طرف؟

سرمقاله گاردین – ارگان حزب کمونیست استرالیا/ آمادور نویدی

 آمریکا و متحدانش در بیش از دو دهه از حملات وحشیانه و جنایتکارانه، از افغانستان گرفته تا جنگ کنونی در سوریه، جنایات بیشماری علیه خلق های خاورمیانه مرتکب شده اند. قربانیان جنگهای مستقیم و نیابتی آمریکا را پس از جنگ جهانی دوم درنظر بگیرید؛ کشورهای کره، ویتنام، کامبوج، نیکارگوئه، جمهوری دومینیکن، فیلیپین، لیبریا، کوبا، گواتمالا، گرانادا، فلسطین، لبنان، ایران، سومالی، سودان، هائیتی، السالوادو، هندوراس، آنگولا، یوگسلاوی … و این لیست همچنان ادامه دارد. این ست چهره تروریسم امپریالیستی…در مناقشه بین اسرائیل و فلسطین، اسرائیلی ها بطور مرتب به فلسطینی ها برچسب تروریست میزنند. ولی فلسطینی ها به آن ترور نظامی پاسخ میگویند که نزدیک به هفتاد سال توسط مقامات اسرائیلی علیه تمام فلسطینی ها به راه افتاده است. فلسطینی ها به امتناع اسرائیلی ها در قبول خواسته برحق خود برای ایجاد یک دولت فلسطینی مستقل پاسخ می گویند. اقدامات دولت اسرائیلی مثالی از تروریسم دولتی مدرن علیه خلقی است که برای رهایی ملی خود مبارزه می کند… جنگ های بی پایان و مداخلات نظامی امپریالیسم آمریکا در بسیاری از کشورها انجام میگیرد و هر مداخله و جنگ با استقرار دولتهایی همراه است که مطیع اوامر اربابان آمریکایی خود هستند. هدف اصلی مداخلات کنونی تخریب شماری از کشورها در خاور میانه توسط آمریکا و ناتو آن ست، که چین را با نیروهای نظامی و ایجاد پایگاه های آمریکایی محاصره کنند.

usa,terror

تروریسم کدام طرف؟

cpa flags

سرمقاله گاردین – ارگان حزب کمونیست استرالیا

برگردان: آمادور نویدی

سازمان ملل متحد هرگز یک تعریف مورد توافق از تروریسم نداشته است، چونکه «ترریسم»، مانند طرز برخورد یک فرد به بسیاری از مسائل دیگر، با یک موضع طبقاتی مشخص میشود. مانند موضوع استقلال و حاکمیت – که چه کسی در سمت استعمارگران و امپریالیست ها قرار دارد و چه کسی در سمت آنهایی ست که برای آزادی ملی (جنبش آزادیبخش ملی یا جنبش رهایی ملی – م) و استقلال مبارزه می کنند.

آنهایی که دچار فقر و بیکاری هستند، اما بطور مشروع با استفاده از تنها سلاح خود برای یک زندگی بهتر؛ کار و رهایی از مشقت فقر خود مبارزه می کنند، تروریست نیستند.

در مناقشه بین اسرائیل و فلسطین، اسرائیلی ها بطور مرتب به فلسطینی ها برچسب تروریست میزنند. ولی فلسطینی ها به آن ترور نظامی پاسخ میگویند که نزدیک به هفتاد سال توسط مقامات اسرائیلی علیه تمام فلسطینی ها به راه افتاده است.

فلسطینی ها به امتناع اسرائیلی ها در قبول خواسته برحق خود برای ایجاد یک دولت فلسطینی مستقل پاسخ می گویند.

اقدامات دولت اسرائیلی مثالی از تروریسم دولتی مدرن علیه خلقی است که برای رهایی ملی خود مبارزه می کند.

زمانی که در آفریقای جنوبی، ای ان سی (کنگره ملی آفریقا)، بازوی نظامی امخونتو وی سیزوی (نیزه ملت) را ایجاد کرد، و چند حمله نظامی علیه زیرساخت آپارتاید انجام داد، رژیم آپارتاید به آنها برچسب تروریست زد. اما اکنون اغلب مردم از آنها به عنوان مبارزان راه آزادی یاد می کنند.

زیر نام مبارزه با تروریسم، همه قوانین تصویب شده توسط تقریباً تمام دولتهای غربی ماهیت طبقاتی تروریسم را نیز توصیف میکند. این قوانین آنچنان گسترده است که اصطلاح «فاشیسم خزنده» را توجیه می کند، و دولت روز میتواند از این قوانین علیه هرکسی که مایل به سرکوب باشد، استفاده کند – مانند اتحادیه های کارگری، فعالان محیط زیست؛ و حتی به پناهندگانی که از جنگ و سرکوب فرار کرده اند، برچسب تروریست بالقوه زده اند.

به همان گونه که در  تعداد زیادی از کشورهای دیگر دیده شده است، تصویب چنین قوانینی نشاندهنده آماده شدن طبقه حاکم برای زمانی است که در اثر بحران اقتصادی، بیکاری و رشد  فقر و مشقت ناشی از آن، تظاهرات افزایش می یابد.

جهان در حال حاضر شاید با خطرناکترین دوران در تمام تاریخ روبروست که در آن یک سری از جنگ های بی پایان و گسترده، با وحشتناک ترین سلاحها براه افتاده، که منجر به ویرانی های بی نظیر ست.

جنگ های بی پایان و مداخلات نظامی امپریالیسم آمریکا در بسیاری از کشورها انجام میگیرد و هر مداخله و جنگ با استقرار دولتهایی همراه است که مطیع اوامر اربابان آمریکایی خود هستند.

هدف اصلی مداخلات کنونی تخریب شماری از کشورها در خاور میانه توسط آمریکا و ناتو آن ست، که چین را با نیروهای نظامی و ایجاد پایگاه های آمریکایی محاصره کنند.

این استراتژی در پاسخ به کاهش طولانی مدت در کل موقعیت اقتصادی آمریکاست. مرکز اقتصادی جهان به آرامی، اما بطور قطعی از آمریکا و اروپا به آسیا منتقل میشود، و رشد اقتصادی چین مرکز این تغییر ست.

آمریکا و متحدانش در بیش از دو دهه از حملات وحشیانه و جنایتکارانه، از افغانستان گرفته تا جنگ کنونی در سوریه، جنایات بیشماری علیه خلق های خاورمیانه مرتکب شده اند. قربانیان جنگهای مستقیم و نیابتی آمریکا را پس از جنگ جهانی دوم درنظر بگیرید؛ کشورهای کره، ویتنام، کامبوج، نیکارگوئه، جمهوری دومینیکن، فیلیپین، لیبریا، کوبا، گواتمالا، گرانادا، فلسطین، لبنان، ایران، سومالی، سودان، هائیتی، السالوادو، هندوراس، آنگولا، یوگسلاوی … و این لیست همچنان ادامه دارد.

این ست چهره تروریسم امپریالیستی.

برگردانده شده از:

http://www.cpa.org.au/guardian/2016/1744/02-editorial.html