اعلامیۀ به‌مناسبت اول ماه می – روز همبسته‌گی جهانی طبقۀ…

جهانی دیگر ممکن است، اگر کارگران متشکل و متحد شوند! در…

زورگویی او قلدری 

نور محمد غفوری (د یوه ګران دوست د پوښتنې په ځواب…

از برج «عاج ایده ئولوژی انگاری» تا « فرودگاۀ اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید در جهان معاصر، دین نه‌تنها بحیث یک مسأله…

طرح قانون اساسی فدرال برای افغانستان

هرشخص یا هر گروه حق دارد در مورد کشورش طرح…

   یا پیراهن و تنبان یا مکتب  

     نوشته ی : اسماعیل فروغی        درحالی‌که اختلافات و تنش های درونی…

سناریو های احتمالی در برابر حکومت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان پسا طالبان را چگونه فروپاشی ای تمثیل…

مزاحمت

نوشته نذير ظفر تورنتو كانادا   ١٣ اپريل٢٠٢٥ نماندند.   تا   بهاران   را ببينم حرير    سبزه    زاران   را ببينم نماندند در  فضاى…

آیا انترناسیونالیسم مرده یا در شُُرُف مرگ است؟

نوشته: گریگ گودلز برگردان: آمادور نویدی انترناسیونالیسم: آیا مرده یا در حال مرگ است؟ سخت است…

ای داد خواهان!

امین الله مفکر امینی                       2025-17-04! زنـــــوای بیکسانِ میهـــــــن دلی آسمان گشته است…

سکولاریسم در تکریم و حرمت به تقدس دین...!

در نخست سکولاریسم مارکسیستی کمونیستی را٬ با سکولاریسم سیاسی که نهاد…

مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟

- karl marx (1818-1883) مارکس؛ پیامبر، دانشمند، مصلح اجتماعی ؟ آرام بختیاری مارکس،…

بجزعشق نبینی!

امین الله مفکر امینی       2025-31-03! عشق نـــدارد دین ومــذهب وطریقی دیگــــــــــربــــه هرطرف…

چشم انداز روابط آینده آمریکا وپاکستان وسرنوشت افغانستان

عارف عرفان     بر اساس گزارش ها اختلاف در درون دولت پنهان…

نظریه لنینی حق ملتها برای تعیین سرنوشت خود و توسعه…

ترجمه. رحیم کاکایی موتاگیروف جمال زینوتدینوویچ دکترای علوم فلسفه، استاد دانشگاه دولتی…

 دهل جدیدی بر گردن داودزی دهل‌نواز سابق انداختند

اتن اول را یونس قانونی اجرا می‌کند تا به‌جایی برسد محمدعثمان…

شعار های قومی دشنه های آخته بر پیکر زخمی مردم…

نویستده: مهرالدین نویسنده تراژیدی های بی پایان افغانستان و دورنمای صلح…

    دولتها چگونه ایجاد واداره میشوند 

هرکه آنرا نیست ایستادن بپای خود توان  میشود  بیچاره و محتاج …

بایسته های عدالت قضائی وتأثیرآن برامنیت جامعه وعدالت اجتماعی 

نگارشی از سخی صمیم  از اثر اخیرم  بنام (ناگفته های از…

دلسوز محمد

خانم " #دلسوز_عبدالرحمان_محمد " (به کُردی: #دڵسۆز_عەبدولڕەحمان_حەمە)، مشهور " #دلسوز_محمد…

آمریکا و متحدانش باید غرامت به مردم و کشور ما…

مشورت من برای حقوق‌دانان گرامی کشور! از آمریکا و‌ متحدانش غرامت…

«
»

اقرار مقام ارشد نظامی آمریکا به شکست در افغانستان

«جوزف دانفورد» رئیس ستاد ارتش آمریکا اقرار کرد که طالبان در افغانستان در حال شکست نیست و هیچ راه حل نظامی برای پایان دادن به جنگ در این کشور وجود ندارد. برخی تحلیلگران این موضع جدید واشنگتن را شکست در افغانستان و بعضی هم بازی با مهره طالبان عنوان می کنند.

به گزارش  شبکه سی ان ان، سخنان دانفورد هم زمان با تلاش‌های دولت افغانستان و آمریکا برای پیگیری ادامه مذاکرات صلح با طالبان عنوان می شود که کنترل نیمی از کشور افغانستان به دست نیروهای شبه نظامی طالبان قرار دارد.
رئیس ستاد ارتش آمریکا در نشست امنیتی هالیفاکس کانادا گفت، ما باید اعتراف کنیم که طالبان هم اکنون در موضع شکست قرار نگرفته است.
جوزف دانفورد افزود، آمریکا و ناتو تلاش می‌کنند تا از اهرم‌های نظامی، سیاسی و اقتصادی برای متقاعد کردن طالبان برای پیوستن به روند صلح و پایان دادن به جنگ افغانستان استفاده کنند.
به گفته فرمانده ارتش آمریکا، کلید موفقیت برای متقاعد کردن طالبان برای صلح در افغانستان، ترکیب همه فشارها برای تحریک طالبان است.
ا مظاهر گروه طالبان در پی حمله سال 2001 میلادی آمریکا و همپیمانانش به افغانستان طی چند ماه از پهنه این کشور محو شد اما پس از سال 2009 تاکنون ورق برگشته و طالبان خودنمایی می کند ؛ برخی این را شکست آمریکا و برخی این وضع را ناشی از بازی آمریکا با مهره طالبان می دانند.
نماینده ویژه آمریکا در افغانستان زلمی خلیل زاد نیز اخیراً برای آغاز دور جدید مذاکرات صلح با طالبان منصوب شد. وی در تاریخ 10 نوامبر (19 آبان) با اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان دیدار کرد و پیش از آن نیز در ماه اکتبر با تیم نمایندگان طالبان در دوحه دیدار و گفت گو کرد.
خبرگزاری «جمهور» افغانستان نیز اعلام کرد که آمریکا و گروه طالبان در روند مذاکراتشان برای صلح، با تشکیل دولت موقت در این کشور به توافق رسیده اند و تا شش ماه آینده صلح آمریکا و طالبان نیز نهایی می شود.
این خبرگزاری روز یکشنبه در مطلبی با عنوان « توافق آمریکا و طالبان، حکومت موقت تشکیل می شود» نوشته است که «زلمای خلیل ‌زاد» نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان با شماری از نمایندگان گروه طالبان بتازگی در قطر دیدار و به این توافق دست یافته است.
در این گزارش آمده است: در جریان این دیدار «ملا یعقوب» پسر ملا عمر رهبر پیشین گروه طالبان ، «ملا فضلی» و «ملا نورالله نوری» و شمار دیگر از چهره‌های سرشناس گروه طالبان حضور داشتند.
بر اساس این گزارش خروج نظامیان خارجی از افغانستان، رهایی زندانیان طالبان و حذف نام رهبران طالبان از فهرست تروریست ها در آمریکا از دیگر مسائلی بود که در قطر مورد بحث قرار گرفت و هر دو طرف از نتیجه این دیدارها ابراز رضایت کرده اند.
این مطلب افزوده است : «عزیزالله دین محمد» معاون شورای عالی صلح افغانستان گفته که احتمال دارد خلیل زاد و نمایندگان طالبان بر سر مسئله خروج نظامیان خارجی از افغانستان به توافقاتی رسیده باشند.
وی اعتراف کرده است که شورای عالی صلح افغانستان از جزئیات دیدارهای خلیل زاد با طالبان اطلاع ندارد و این موضوعات با آنها به اشتراک گذاشته نمی شود.
«حبیبه سرابی» معاون دیگر شورای عالی صلح افغانستان هم اعتراف کرده است که روند صلح افغانستان از دست شورای عالی صلح خارج شده است.
«وحید مژده » آگاه مسائل سیاسی افغانستان هم به جمهور گفته است که خلیل ‌زاد، پیشنهاد ایجاد اداره موقت در افغانستان را به نمایندگان طالبان داده است.
مژده گفت که خلیل‌ زاد از طالبان خواسته تا فهرست نمایندگانشان را برای شرکت در اداره موقت به آمریکا تحویل دهند تا پس از اداره موقت و حضور نمایندگان طالبان در آن تصمیم برای انتخابات گرفته شود.
این آگاه مسایل سیاسی گفته است که تعیین زمان مشخص برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، تنها مسئله ایست که آمریکایی ها و نمایندگان طالبان بر سر آن اختلاف نظر دارند.
مژده افزوده است که طالبان خواهان تعیین زمان مشخص برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان با تضمین بین ‌المللی است ، چون طالبان استدلال می ‌کند که آمریکایی‌ها به قول و قرار خویش صادق نیستند که مصداق اصلی آن نیز بیرون شدن از توافق برجام با ایران است.
«جوزف دنفورد» یکی از مقامات بلند پایه پنتاگون هم بتازگی گفته است که طالبان از راه نظامی شکست نخواهند خورد و تنها راه پایان جنگ تشویق طالبان به گفت و گوهای صلح است.
آمریکا درصدد است دولت افغانستان را متقاعد سازد تا زمان امضای قرارداد صلح میان دولت و طالبان، انتخابات ریاست جمهوری آن کشور را به تعویق بیاندازد درخواستی که با مخالفت احزاب و دولت وحدت ملی این کشور مواجه شده است.
روزنامه‌ آمریکایی وال‌ستریت ژورنال دیروز در مقاله‌ ای به نقل از مقامات امریکایی نوشته بود، که زلمای خلیل زاد، نماینده‌ ویژه‌ ایالات متحده در امور افغانستان طی دیدار با مقامات افغان،‌ تعویق انتخابات ریاست جمهوری در این کشور را پیشنهاد کرده بود.