صبح دلاویز 

رسول پویان  رها ازتار شب ها می کند شوق سحرخیزم  شـفـق بـازی…

مغز عارف

دکتر بیژن باران به من بگو قبل از تولد کجا…

زاده هایی از زن ولی دشمنان جان او

وحشیا، ترسی ز روی و موی و آوازم چرا؟ از زنی…

قانون نو طالبان ، تحقیرانسان است

                      نوشته ی : اسماعیل فروغی     قانون نو امربه…

انسان‌زدایی از جامعه افغانستان محکوم است! 

سیامک بهاری درباره فتوای امربه‌معروف رهبر طالبان وزارت امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر طالبان،…

چرا می‌نویسم؟

آقای "علی نامو" (بە کُردی: عەلی نامۆ) شاعر کُرد زبان،…

ماموریت طالبان؛ به استهزا کشاندن دین و تبدیل کردن اسلام…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیماران روانی اند و بر روی اعصاب…

             قوم شیخ محمدی افغانستان

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۳ اگست۲۰۲۴ کالنگ دنمارک قوم شیخ محمدی اولاده شیخ…

آنها گفتند و ما دیدیم

آنها گفتند دموکراسی حلال همه مشکلات و مصائب اجتماعی و…

نیفتید درقیدِ افکارواهی!

امین الله مفکر امینی      2024-18-08! گـرصلح وصفــا،بـــرادری و بــرابــری بخواهید هموطـن پس وطن…

تروریست پروری های پاکستان و ایران؛ درس های آموزنده برای…

نویسنده: مهرالدین مشید         پاکستان و ایران دو…

رهبری طالبان، مرده ی در تخته غسل 

عبدالناصر نورزاد  وزیر دفاع طالبان از اعضای این گروه خواست از…

عقل هستی 

رسول پویان  آرزوی دل را بـر لــوح رویـا می کـشم  شکل فریاد…

لیبرالیسم در مهار امپریالیسم

امروزه قدرت های جهانی چون: آمریکا٬ اتحادیه اورپا٬ چین و…

انجماد اجتماعی

موسی فرکیش     بنابر مصروف‌ بودن و تلاش‌ برای پیشرفت شغلی، بیشتر…

تسلیت نامه به مردم مظلوم کشور

سلیمان کبیر نوری     سه سال پوره، از حاکمیت گروه وحشت و…

نگاهی به امر مهم «سلامتی و بهداشتی و درمانی»!

بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  سلامتی واژه‌ای است با تعابیر مختلف که شامل عوامل…

         آرمان وحدت 

دلم خون گشته بر آرمان وحدت سر و جان  تنم  قربان …

سرآغاز چهارمین سال حرمت شکنی ها، نفاق افگنی ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید مانور های طالبان؛ ناموفقیت های مخالفان و رنج…

راه فلاح و رستگاری أفغانستان

انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان در تداوم  تلاش  های خود در…

«
»

اسکای نیوز: ائتلاف سعودی می تواند به درگیری ها دامن بزند

شبکه خبری «اسکای نیوز» انگلیس نوشت که تشکیل به اصطلاح ائتلاف ضدتروریسم به سرکردگی عربستان می تواند در نهایت به درگیری های بیشتری در منطقه منجر شود.

این شبکه خبری در یادداشتی به قلم «سم کایلی» (SAM KILEY) دبیر بخش خارجی ‘اسکای نیوز’ نوشت: در نگاه اول، اعلام پیوستن 34 کشور به ائتلاف اقدام نظامی علیه تروریسم در سراسر جهان… خبر خوبی محسوب می شود. چون کشورهایی که بیش از همه در معرض تهدید افراط گرایی قرار دارند، باید برای مقابله با آن پیشگام باشند. از بعد جغرافیایی این امر یک ضرورت است.
‘در صورتی که گروه تروریستی داعش مرزهای خود را گسترش دهد؛ اردن، عربستان، کویت و ترکیه بیش از هر کشور اروپایی در معرض تهدیدی واقعی قرار خواهند داشت؛ چه برسد به این که آمریکا تهدید شود.’
به نوشته اسکای نیوز، «ملک سلمان» پادشاه جدید عربستان، طلایه دار گروهی از پادشاهان عرب است که بسیاری از آنها تحصیل کرده دانشگاه های نظامی غرب هستند و اکنون با یک حس قوی و اشتیاق رزمی، مشغول شمارش دلارهای نفتی هستند و این در حالی است که وضعیت سیاسی در حال تغییر است.
تحلیلگر شبکه ‘اسکای نیوز’ افزود: در بحبوحه درخواست های غرب از کشورهای خاورمیانه برای به کار بستن اقدام های بیشتر برای نجات خود از خطر تروریست ها، این ائتلاف حس خوبی را القا می کند… اما بسیاری از کارشناسان چنین استدلال می کنند که عربستان در بحث افراط گرایی اسلامی، خود مرکز مشکلات است.
نویسنده به نقل از یک مقام ارشد دولتی در منطقه خاورمیانه، تفسیر عربستان از اسلام و وهابیت را به عنوان تئوری نابود کننده عربستان عنوان کرد و نوشت: «دیوید کامرون» طرح هایی را برای مقابله با دیدگاه های افراط گرایانه ای که در نهایت ممکن است به اقدامات خشونت آمیز منتهی شود، اعلام کرده است که وهابیت می تواند هدف و نقطه آغاز خوبی برای چنین مبارزه ای باشد.
‘اسکای نیوز’ نوشت: سلفی گری به عنوان جریان تندرو و بالقوه خشونت گرای وهابیت، توسط سازمان ها، مدارس مذهبی و مساجد تحت حمایت مالی سعودی ها و قطری ها، در سراسر جهان گسترش می یابد و نشانه ای وجود ندارد که ریاض دیدگاه های مذهبی لیبرال تری را در جهان بروز دهد.
این شبکه خبری افزود: در عین حال، سعودی ها و قطری ها رقبای سرسختی هستند و هر دو کشور به تامین مالی تروریست ها در سوریه متهم هستند. ترکیه متهم به سهل گیری در قبال قاچاق نفت، انسان و سلاح است. دستگاه های اطلاعات امنیتی پاکستان نیز سابقه ای طولانی در حمایت از تروریست ها در افغانستان و پاکستان دارند.
‘یکی از ابعاد فرعی و مثبت چنین ائتلافی می تواند رفع چنین اختلافاتی از طریق پایان دادن به حمایت کشورها از سازمان های تروریستی و درک این مطلب باشد که در حالی که کشورهای ثروتمند ممکن است تروریست ها را به خدمت بگیرند، اما مالکیت آنها خیالی بیش نیست.’
تحلیلگر اسکای نیوز در پایان نوشت: در صورتی که ائتلاف سعودی ها که مقر آن در ریاض است، از سوی تهران به عنوان یک گروه نظامی سنی رسمی قلمداد شود، که به نظرمی رسد این گونه خواهد شد؛ می توان انتظار داشت که ایران نیز ائتلاف مشابهی را از کشورهای عمدتا شیعه مذهب تشکیل دهد. این امر می تواند به درگیری های بیشتر یا حتی شاید در نهایت قوت گرفتن احساسات فرقه ای منتهی شود.

در همین حال تحلیلگران عربی نیز دیدگاه مشابهی مطرح کرده اند که در زیر می خوانید

ائتلاف اسلامی ضد تروریسم” عربستان زمینه‌ساز مداخله زمینی در سوریه، عراق و لیبی

تشکیل ائتلاف اسلامی ضد تروریسم به رهبری عربستان به معنای این است که کشورهای دارای قدرت نظامی بالا در این ائتلاف مثل ترکیه، مصر، عربستان، اردن و حتی مراکش به مداخله نظامی مستقیم و مشترک در کشورهایی مثل سوریه، عراق و لیبی که تروریست‌ها در آنجا حضور دارند، خواهند پرداخت.

 به نوشته روزنامه القدس العربی، محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این کشور در نخستین حضور علنی رسانه‌ای خود ناگهان از تشکیل ائتلاف نظامی اسلامی جدید با مشارکت 34 کشور عربی و اسلامی علیه تروریسم با انواع و اشکال آن خبر داد.

این یعنی کشورهای عضو این ائتلاف در کشورهایی مثل عراق، سوریه و لیبی که تروریست‌ها در آنجا حضور دارند مداخله نظامی مستقیم خواهند داشت و البته این مداخله قطعا با حمایت غرب انجام خواهد شد.

عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در اظهارات خود در پاریس به همین مساله اشاره کرد و گفت: “اعزام نیروی زمینی برای مقابله با داعش بعید نیست و مانعی در این باره وجود ندارد.”

تحلیلگران نظامی غربی در ریاض پیش‌بینی می‌کنند که نخستین مداخله نظامی ائتلاف جدید در سوریه و عراق برای تحت پیگرد قرار دادن داعش از طریق عملیات زمینی و مداخله سریع باشد که در آن ترکیه در شمال و اردن در جنوب بیشترین نقش را داشته باشند. این عملیات با هماهنگی نیروهای غربی ائتلاف به ویژه آمریکا و انگلیس صورت خواهد گرفت.

تحلیلگران معتقدند که مداخله نیروهای نظامی از بین کشورهای ائتلاف اسلامی در جنگ علیه داعش در عراق به ویژه موصل و مناطق سنی نشین نیروهای مردمی شیعه را از سیطره بر این مناطق منع خواهد کرد.

اما مداخله مستقیم ائتلاف جدید در سوریه به مخالفان قدرت بیشتری می‌دهد تا علیه نظام بجنگند. پیش‌بینی می‌شود که این عملیات نظامی برای ایجاد مناطق حائل در مرز سوریه با ترکیه و اردن نیز صورت بگیرد. همکاری در مداخله‌های نظامی مستقیم با نیروهای مخالف سوری و پیشمرگ‌های کرد در شمال عراق خواهد بود.

اگر توافق بین‌المللی به ویژه میان آمریکا و روسیه درباره مداخله‌های نظامی ائتلاف اسلامی و ائتلاف غربی صورت نگیرد پیش‌بینی می‌شود که منطقه به صحنه درگیری‌های شدید با ائتلاف چهارجانبه روسیه، ایران، عراق و سوریه تبدیل شود.

مشارکت تونس و مصر در این ائتلاف نشان می‌دهد که احتمالا نیروهای ائتلاف جدید به مداخله نظامی در لیبی نیز خواهند پرداخت و این مداخله با مشارکت نیروهای اماراتی با هدف مقابله با داعش و گروه‌های تندرو و با مشارکت نظامی هوایی برخی کشورهای عضو ناتو مثل فرانسه و ایتالیا خواهد بود.

بی‌تردید توافق طرف‌های لیبیایی که هفته گذشته در رم صورت گرفت چراغ سبزی را درباره پوشش بین‌المللی ائتلاف جدید برای مداخله در لیبی ایجاد خواهد کرد. مصر نیز قبلا در پی این بود که کشورهای عربی و بین‌المللی چنین موضعی را برای مداخله نظامی مستقیم در لیبی اتخاذ کنند.

اعلام ائتلاف اسلامی جدید در زمانی صورت گرفته که یک ائتلاف عربی به رهبری عربستان و یک ائتلاف غربی به رهبری آمریکا و یک ائتلاف چهارجانبه روسیه، عراق، سوریه و ایران وجود دارند.

مساله‌ای که باید به آن توجه کرد این است که برخی کشورهای عضو ائتلاف جدید عضو ائتلاف‌های نظامی دیگر نیز هستند اما همانطور که محمد بن سلمان اعلام کرد: این ائتلاف جدا از ائتلاف عربی به رهبری عربستان در یمن عمل می‌کند و صفت اسلامی دادن به این ائتلاف نیز آن را با ائتلاف تحت رهبری آمریکا مغایر می‌سازد.

ائتلاف اسلامی جدید شامل بیشتر کشورهای عربی و اسلامی به جز عمان، عراق، ایران، سوریه و الجزایر است.

ظهور سومین مرد قدرتمند خاندان آل سعود یعنی محمد بن سلمان برای نخستین بار در یک کنفرانس مطبوعاتی آن هم برای اعلام تشکیل ائتلاف اسلامی نشان می‌دهد که وی با دستورات پدرش پشت تشکیل این ائتلاف است و وی همان کسی خواهد بود که این ائتلاف را رهبری خواهد کرد.