آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

«
»

اختلافات فاحش میان آمریکا و روسیه علی‌رغم ابزار محبت‌های ترامپ و پوتین

علی‌رغم تعریف و تمجید‌های رؤسای‌جمهور آمریکا و روسیه از یکدیگر، واشنگتن و مسکو در زمینه‌های مختلف اختلافات فاحشی با هم دارند. خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت با وجود تعریف و تمجید‌های متقابل، مسائل اوکراین، سوریه و اتهام مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، از جمله اختلاف نظر‌های موجود میان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، پیش از برگزاری نشست دو جانبه شانزدهم ژوئیه در هلسینکی است.

اختلافات فاحش میان آمریکا و روسیه علی‌رغم ابزار محبت‌های ترامپ و پوتین

پوتین و ترامپ بار‌ها به یکدیگر ابراز محبت کرده و تمایل خود را برای بهبود روابط میان دو کشور به نمایش گذاشته‌اند؛ اما بر خلاف این تعارفات، واشنگتن تحریم‌های بیشتری را علیه مسکو اعمال کرد و ترامپ در موج بی‌سابقه اخراج دیپلمات‌های روسیه از آمریکا نقش داشت.

در ادامه این مطلب آمده است: روابط میان واشنگتن و مسکو از زمان آغاز ریاست جمهوری ترامپ و مطرح شدن اتهام مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آمریکا و همچنین ظن وجود ارتباط میان اعضای ستاد انتخاباتی ترامپ و کرملین رو به وخامت رفته است. روسیه همواره داشتن هر گونه نقش در این امور را که به شدت رئیس جمهور آمریکا را به دردسر انداخته است، تکذیب می‌کند. واشنگتن اطمینان داده است که دونالد ترامپ در دیدار با پوتین در هلسینکی به وضوح به وی خواهد گفت مداخله روسیه در انتخابات آمریکا کاملا غیرقابل قبول است.

از سوی دیگر، آمریکا همانند متحدان اروپایی خود، مسکو را به حمایت نظامی از جدایی‌طلبان حامی روسیه در شرق اوکراین متهم می‌کند. روسیه این مسئله را هم تکذیب می‌کند. واشنگتن که مدت‌ها تلاش می‌کرد از این جنجال‌ها دوری کند سرانجام در ماه مارس تحویل سلاح‌های ضد تانک به اوکراین را تصویب کرد که این اقدام خشم مسکو را برانگیخت. ترامپ در مورد الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه رویکرد مبهمی دارد.

فرانس‌پرس در ادامه نوشت: حملات آمریکا و متحدانش به اهداف نظام بشار اسد در آوریل سال 2017  روسیه را به شدت رنجاند. واشنگتن با تمرکز بر مبارزه با داعش به طور قابل توجهی مداخله در جنگ سوریه را کاهش داده است و عرصه را برای مسکو که از سپتامبر سال 2015 به نفع نظام سوریه در حال جنگ است، خالی گذاشته است. پشتیبانی نیروی هوایی روسیه در روز‌های اخیر به نظام سوریه اجازه داد تا شهر درعا را از افراد مسلح پس بگیرد.

از سوی دیگر، مسکو و واشنگتن همواره یکدیگر را به نقض پیمان کاهش تسلیحات که میان دو کشور امضا شده است، متهم می‌کنند. پوتین در سخنرانی در اوایل ماه مارس از ساخت سلاح‌های جدید شکست‌ناپذیر، مافوق صوت و زیردریایی‌هایی ساخت روسیه سخن گفت. آمریکا هم در ماه فوریه دکترین نظامی جدیدی را تصویب کرد. مسکو رویکرد جنگ‌طلبانه و خصمانه آمریکا را محکوم می‌کند.

روسیه هرگونه گسترش فعالیت‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را در مرز‌های خود نشانه تهاجم و تلاش برای محاصره کردن این کشور می‌داند. مسکو همچنین در مورد طرح دفاع ضد موشکی که از سال 2010 از سوی آمریکا راه‌اندازی شد، نگران است. این طرح قرار است از سال 2020 در رومانی و لهستان عملیاتی شود.

در ادامه این مطلب آمده است: پرونده هسته‌ای ایران یکی دیگر از عوامل اختلاف میان آمریکا و روسیه است. تصمیم یک جانبه دونالد ترامپ به خروج از توافق هسته‌ای ایران که در سال 2015 پس از مذاکرات طولانی تصویب شده بود و اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران، روسیه را نیز مانند اروپا متحیر کرد.  روسیه که متحد ایران در سوریه است، از اروپایی‌ها خواست از منافع مشترک در این پرونده در برابر آمریکا دفاع کنند.

روسیه دیدگاه مثبتی به نشست دوازدهم ژوئن میان دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در سنگاپور دارد که به امضای بیانیه مشترک منجر شد، اما هیچ نتیجه عمده‌ای در خصوص تسلیحات هسته‌ای پیونگ‌یانگ نداشت. پوتین، کیم جونگ اون را برای شرکت در نشستی اقتصادی که قرار است ماه سپتامبر در شرق روسیه برگزار شود، دعوت کرده است.

شایان ذکر است پوتین و ترامپ قرار است امروز یکشنبه در نخستین دیدار رسمی خود، در پایتخت فنلاند درباره مسائل مختلف و اختلافات میان مسکو و واشنگتن گفتگو کنند.