یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

«
»

آیا زوال اسرائیل اغاز شده است؟

نوشته: شارل ابی نادر ، سرگرد بازنشسته واستاد دانشگاه لبنان 

مترجم : احمد مزارعی ، ۲۴ ، اردیبهشت ۱۴۰۰ 

این سوال براساس فرض ویا تبلیغات ویا روانی، نیست که پس از حوادثی که در فلسطین اتفاق افتاده وهم اکنون در فلسطین اشغالی ازحوادث دراماتیک گوناگونی یومیه درحال انجام است، به وجود امده باشد؛ همچنین این سئوال از تعبیری موقت درنتیجه واقعیت موجودی که پیش امده وطولی نخواهد کشید که متلاشی شود واثراتش از میان برود هم نیست. درعین حال این سئوال درنتیجه یک تحلیل عجولانه، اولیه وسریعی نیست که به مجرد پایان یافتن حوادث توفانی موجود درقدس اشغالی ویا داخل مسجد اقصی ویا درغزه وشهرکهای اطرافش وتا رسیدن به عسقلان وتل ابیب وغیرازانها پایان یابد: 

ایا زوال رژیم اسرائیل اغاز شده است؟ 

این سئوالی منطقی است که هرفرد اصولی که فعل وانفعالات موجود را بطور جدی دنبال میکند ، مطرح مینماید . زیرا همه نتایج مرتبط به انچه که هم اکنون بشکل خاصی درمیدانهای شهر قدس وحومه ان ویا در همه مناطقی ومیدانهای فلسطین اشغالی میگذرد ویا به ان اوضاعی که مبارزه  و درگیری مردم با رژیم صهیونیستی علی العموم به ان دچار شده اند، زمینه منطقی چنین سئوال و استنتاجی را فراهم میکند، استنتاجات را میتوان درشکل زیر مشخص نمود: 

درمورد وضعیت کیان رژیم اسرائیل 

شکست فاحش وغیر قابل انکارنیرو های اسرائیل دراین درگیریها از قبل مقدر وقابل حصول بود، نیروهائی که بر دروازه های مسجد اقصی ومیدانها و رواقهای اطراف ان به مبارزه مشغول بودند جای شکی باقی نمیگذاشت که شکست فاحش و رسواکننده ای برای فرماندهان دشمن تدارک دیده اند، زیرا فرزندان قدس اشغالی همچون صاعقه عمل میکردند، بویژه فرزندان محله شیخ جراح که با بیشترین توان خود وارد میدان شده بودند. واین درهنگامی بود که مانور نیرو های مقاوم ونماز گزار خود را برای رو در رویی سختی اماده کرده بودند، زیرا دشمن قصد داشت که از ورود انها به مسجد از دروازه های مشخصی که برای برگزاری نمازمعین شده بود ، جلوگیری کند. این منطقه برای نمازگزاری از نظر دینی و تاریخی با صحن اصلی مسجد اقصی فرقی نداشت. 

عکس العمل فرماندهی سیاسی ویا نظامی و امنیتی دشمن اسرائیل از اتخاذ هرگونه تصمیمی که بتواند مانع از اعمال اراده نیرو های مقاومت فلسطینی شده، همچون اینکه انهاهمیشه خود شان تصمیم میگرفتند وعمل میکردند، کاملا عاجز مانده بودند؛ نیروها ی مقاومت به اینگونه عمل کردن عادت کرده بودند و این علیرغم این بود که چه اقداماتی باید اتخاذ میشد و‌ یا دراینده باید اتخاذ شود، صرف نظر از این بود که به چه فداکاری ها دراین راه نیاز می افتاد. 

صهیونیستها دراینمورد که یهودی کردن سرزمینهای فلسطینیها را میتوان بوسیله اقدامات گام به گام به انجام رسانید، اشتباه کردند؛ زیرا فلسطینی ها علیرغم اینکه در زیر سلطه وفشار صهیونیست ها بسر میبردند، ولی موفق شدند این طرح صهیونیست ها را با شکست روبرو سازند. دراین زمینه نشان داده شد که همه ارکان وسازمانهای گوناگون اسرائیل از فهم و اصرار ثابت فلسطینی ها درمقابله با تجهیزات و امکانات نظامی و امنیتی که هر چقدر خشونت بکارببرد، عاجز است. 

درادامه این اقدامات اسرائیلی‌ ها به مرحله ای از خشونت ، تجاوز و تعذیب رسید که از گلوله زنده ویا نوع پلاستیکی که عملکردش کمتر از گلوله زنده نبود، استفاده کردند. 

فرماندهی دشمن برای اتخاذ هر تصمیم مناسبی درمقابله با مقاومتی که می دانستند با چه توانائیهای وجود دارد، عاجز ماندند. انها به درجه ای از عجز رسیدند که مجبور شدند مانور نظامی گسترده ای که برای مقابله با دشمن ، استراتژیک واساسی بود و از زمانی طولانی برایش برنامه ریزی کرده بودند تا درصورت وقوع جنگ بر ضد لبنان ویا سوریه امادگی کامل داشته باشند، لغو نمودند. دشمن ابتدا کوشید از لغو این مانور منصرف شود، اما برای اماده شدن دربرابر حوادث نظامی وامنیتی تازه ای که پیش امده بود مجبور به لغو ان گردید؛ درحقیقت موشک های مقاومت فلسطین و مانور های ضربتی ان، شرایط تازه ای را بر دشمن تحمیل نمود. 

تا هم اکنون با همه تجاوزات جنایتکارانه ای که برضد شهروندان درغزه وشهرهای غرب رود اردن که درانتفاضه شرکت کرده اند، انجام گرفته، این نتیجه را بدست میدهد که حاکمان اسرائیل و فرماندهان نظامی وامنیتی ان با عجز گسترده ای روبرو شده اند. عجز در میدانهای شهر قدس و همچنین بر دروازه های مسجد مبارک اقصی؛ عجز در محله شیخ جراح ومحیط ان و‌ درمقابله با مبارزه فلسطینیها در میدانهای گسترده درگیری. از طرفی دیگر سیستمهای دفاع ضد هوائی و یا سیستم ضد هوائی قبه اهنین دشمن نیز تاحد زیادی از مقابله با موشکهای غزه عاجز مانده است، میتوان گفت که موشک های غزه چه درجنگ های دیروز وماقبلش وامروز، این نتیجه بدست میدهد که ادامه درگیری ها در این جنگ، به نفع مقاومت فلسطین ادامه پیدا خواهد کرد. 

درمورد وضعیت مقاومت فلسطین 

وحدت فلسطینی ها از نظر دشمن، اسلحه ای کیفی واستراتژیک بود که میتوانست برایشان فاجعه بیافریند. دشمن وهمه نیروهای سازشکار عرب منطقه، مستقیم ویا غیر مستقیم کوشش زیادی بکار بردند تا این نیرو بیطرف بماند وتفرقه میان انها حفظ شود واجازه ندهند تا انها با یکدیگر متحد شوند؛ وهر امکانی که دراین مسیر باشد از میان بردارند.اما ملت فلسطین دراین درگیریهای اخیرثابت کردکه انان در رو درروئی با دشمن ویا در هرجنگی سرنوشت ساز، تبدیل به جسمی واحد وموضعگیری واحدی میشوند. درجریان حرکت توفانی اخیرماه رمضان که امادگی قبلی هم وجود نداشت، بیکباره ملت فلسطین بطور ناخودآگاه، همه مسیری را که سیاست عادی سازی رابطه با اسرائیل درگذشته طی کرده واتفاقیه هائی هم با کشور های عربی دراین مورد امضا شده بود لغو نمود ه وانهارا تبدیل به موضوعی بی معنی وبی تاثیر در مبارزه تبدیل کرد. 

امروز اگر چه نامعلوم است که رو درروئی موجود گسترش بیشتری پیدا کند ویا اینکه به ارامش تبدیل شود ، اما امور ثابتی پدید امده که به هیچوجه نمیتوان از مرز انها تجاوز کرد. این ثوابت عبارت اند از معادلات جدیدی که از خونهای شهدا ی واحد های موشکی فلسطینی و از خونهای شهدای شهروندان بیگناه ومسالمت جو، پدید امده و یا از پایگاههای موشکی و اماکن انفجاری حساسی که درعمق مواضع دشمن ، شهرهایش و ساکنان ان؛ این معادلات را میتوان با دوعنوان رئیسی و‌ اساسی خلاصه کرد که عبارتند از : 

یکم  – مقاومت فلسطین با قدرت ، معادله تازه ای را درعرصه نظامی وامنیتی بر مناطق و شهر های اسرائیل در مقابله با هر نجاوز دشمن بر شهر ها و مناطق فلسطینی درغزه وغیر غزه بر قرارکرده است. 

دوم – نیروهای مقاومت فلسطینی ثابت کردند که انها تحت نام عملیات «سیف القدس»، مقاومتی هستند برای همه فلسطین اشغالی و برای همه فرزندان آن. و انها، یعنی نیروی های مقاومت، بمثابه سنگر و مامنی قوی و ثابت برای کل قضیه فلسطین میباشند. 

مقاومت فلسطینی امروز با خط و بیانی روشن که دران هیچگونه شک وشبهه ویا امر پنهانی وجود ندارد، اعلام میدارد که وجود رژیم اسرائیل درمنطقه بویژه در فلسطین اشغالی، رو به زوال است و منطق امور و همچنین طبیعت تاریخ  و جغرافیا و معادله میان حق و باطل سماوی، نیز بجز این حکم دیگری را ندارد.    

پایان