گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

بدیده ای مهر بنگرید!

امین الله مفکر امینی                         2024-01-07! بـــه دیده ای مهربنگرید بـــــه…

«
»

G۷ با حمایت نظامی‌ بیشتر از کیف، به درگیری دامن می‌زند

اما پایداری چنین کمک‌هایی جای سئوال دارد نویسنده: خبرنگاران گلوبال تایمزمترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : گلوبال تایمز، ۱۱ اکتبر ۲۰۲۲ *

سناریوهای احتمالی آینده شامل مستقل شدن اروپا از آمریکا است که نشان می‌دهد روسیه و اروپا ممکن است گفت‌وگو کنند و اروپا با برخی از کشورهایی که خود را به ارابه آمریکا بسته‌اند و برخی دیگر تصمیم به برقراری ارتباط با روسیه دارند، از هم جدا شود.
 

رهبران گروه هفت (G۷) روز سه‌شنبه، پس از تشدید درگیری‌های روسیه و اوکراین، نشستی مجازی برای حمایت از اوکراین تشکیل دادند. ناظران چینی بر این باورند که غرب، با چشم دوختن به یک جنگ نیابتی طولانی‌مدت برای از بین بردن روسیه، همچنان با ارائه تسلیحات بیشتر به اوکراین آتش جنگ را گرم نگه خواهد داشت و باید به‌خاطر تنش‌های فزاینده کنونی مقصر شناخته شود. 

ناظران همچنین می‌گویند که مسأله مهم برای تشدید درگیری‌ها در آینده، موضع اروپاست و از اروپا خواستند خود را به یک دست‌نشانده کامل ایالات متحده تبدیل نکند تا مبادا بدینوسیله در خطر از دست دادن استقلال و تضعیف منافع خود برآید. 

به گفته کاخ سفید، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و رهبران گروه ۷ قرار بود روز سه‌شنبه یک نشست مجازی برگزار کنند تا در مورد تعهد خود به حمایت از اوکراین و محکوم ساختن روسیه به دلیل «تجاوز»، از‌جمله «حملات موشکی اخیر در سراسر اوکراین» صحبت کنند. کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در این نشست سخنرانی خواهد کرد. 

نشست گروه ۷ پس از آن برگزار شد که روسیه روز دوشنبه «در تلافی» انفجار مرگبار در پل کریمه، یک حمله تمام عیار به اهداف اوکراینی را آغاز کرد. این حمله در بحبوحه یک بحران انرژی در اروپا در حال وقوع است که وحدت آن را متزلزل کرده است. 

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس مطبوعاتی معمول روز سه‌شنبه در خصوص تشدید تنش‌ها در درگیری روسیه و اوکراین گفت: تحولات جاری نگران‌کننده است. او گفت که چین از طرف‌های مربوطه می‌خواهد راه‌های مناسبی برای رسیدگی به اختلافات از طریق گفت‌وگو و مشورت بیابند و چین آماده همکاری با جامعه بین‌المللی و ادامه نقش سازنده در تلاش‌ برای کاهش تنش است. 

یک کارشناس مستقر در پکن در مطالعات روسیه، اروپای شرقی و آسیای مرکزی روز سه‌شنبه به شرط ناشناس ماندن به گلوبال تایمز گفت که نشست G۷ تا حدی برای کمک به ایالات متحده برای متحد کردن متحدانش در بحبوحه شکاف در حال ظهور بین ایالات متحده و اروپا و در داخل اروپا تشدید درگیری روسیه و اوکراین و همچنین تشدید بحران انرژی است. 

این کارشناس گفت، در همین حال، نشست گروه ۷ همچنین با ادامه حمایت نظامی ‌از اوکراین هدف تضعیف روسیه را دنبال می‌کند. این کارشناس گفت که حمایت نظامی‌ بیشتر از اوکراین همچنین پاسخی می‌باشداز سوی غرب به حمله روسیه به کیف. 

ناظران چینی گفتند در حالی که وظیفه فوری فراخواندن همه طرف‌ها برای آتش‌بس از طریق گفت‌وگو و مذاکره است، ایالات متحده و غرب باید به‌خاطر دامن زدن به جنگ و تشدید تنش‌ها سرزنش شوند. 

کوی هنگ، دستیار محقق در مرکز مطالعات روسیه دانشگاه عادی چین شرقی، روز سه‌شنبه به گلوبال تایمز گفت که به‌نظر می‌رسد اروپا توسط ایالات متحده ربوده شده است و قادر به تصمیم‌گیری بر اساس منافع خود نیست. 

در مورد نشست کامل رهبران ناتو در روزهای آینده، کوی گفت که «محکومیت» روسیه به احتمال زیاد دستور کار اصلی خواهد بود، زیرا برای غرب ابزارهای بسیار محدودی برای تحریم روسیه باقی مانده است. کارشناس فوق گفت که غرب به‌طور فعال جنگ نیابتی را سازماندهی و در عین حال ایالات متحده اوکراین را از طریق یک سیستم حکومتی خارجی نیز دستکاری کرده است. 

این کارشناس گفت: «این سیستم به ایالات متحده این امکان را می‌دهد که از ضعف نخبگان اوکراینی علیه آنها استفاده و در عین حال اطلاعات نادرست را در اوکراین منتشر کند.» 

به گزارش دیفنس نیوز، پیش‌بینی می‌شود کنگره آمریکا امسال از طریق چندین بسته کمکی در مجموع بیش از ۶۵ میلیارد دلار به اوکراین کمک کند. 

امواج کمک‌های دولت بایدن به اوکراین در داخل کشور نتیجه معکوس داشته است زیرا جمهوری‌خواهان او را به دلیل بی‌ثبات کردن بازار و دامن زدن به جنگ مورد انتقاد قرار داده‌اند. 

در مورد روند آتی درگیری روسیه و اوکراین، کارشناس فوق گفت که میزان تشدید اوضاع در آینده، به نگرش اروپا بستگی دارد. وی همچنین معتقد است که تحرکات روسیه با هدف وادار کردن غرب ــ عمدتاً اروپا ــ به تغییر نگرش خود در قبال روسیه بود و روسیه با کارت انرژی خود به اروپا فشار آورد تا این کشور به یک دست‌نشانده کامل آمریکا تبدیل نشود. 

او بر این نظر است که: سناریوهای احتمالی آینده شامل مستقل شدن اروپا از آمریکا است که نشان می‌دهد روسیه و اروپا ممکن است گفت‌وگو کنند و اروپا با برخی از کشورهایی که خود را به ارابه آمریکا بسته‌اند و برخی دیگر تصمیم به برقراری ارتباط با روسیه دارند، از هم جدا شود. بر اساس بیانیه کاخ سفید در روز دوشنبه، بایدن پیش از نشست گروه ۷ با زلنسکی صحبت کرد و طی آن بایدن متعهد شد که به اوکراین برای دفاع از خود، از‌جمله سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، ادامه دهد.  

آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده، اعلام کرد که اظهارات اخیر واشنگتن در مورد آمادگی برای ارائه تجهیزات نظامی ‌اضافی به اوکراین نشان می‌دهد که ایالات متحده بخشی از مناقشه است. 

در حالی که کاخ سفید مشخص نکرد که بایدن درباره کدام سیستم‌های دفاع هوایی با زلنسکی صحبت کرده است، سی‌ان‌ان از سامانه موشکی پیشرفته سطح به هوای ملی (NASAMS) به‌عنوان نامزد احتمالی نام برد که ظاهراً قادر به درگیری با موشک‌های کروز روسی است. 

یک کارشناس دفاعی معتقد است، از نقطه‌نظر فنی، سامانه‌های دفاع هوایی تحویلی به  اوکراین که در گزارش‌های رسانه‌ها ذکر شده است، در واقع پتانسیل دفاع در برابر موشک‌های کروز روسیه را دارند، زیرا موشک‌های کروز به‌طور کلی با سرعت‌های پایین‌تر و در ارتفاع‌های پایین‌تر پرواز می‌کنند و زمانیکه شناسایی شوند، به اهداف آسیب‌پذیر تبدیل می‌شوند. 

وی می‌گوید: اکنون که ناتو مصمم است با استفاده از اوکراین با روسیه مقابله کند، ایالات متحده و متحدانش احتمالاً این سامانه‌ها را در سریع‌ترین زمان ممکن تحویل خواهند داد. کارشناسان معتقدند که ایالات متحده و ناتو سلاح‌های بیشتری را برای تشدید تنش‌ها به اوکراین ارسال خواهند کرد، اما بعید است که آنها سلاح‌های کشتار‌جمعی ارسال کنند. در همین حال، طبق گزارش رسانه‌ها، ذخایر نظامی ‌اعضای ناتو به دلیل کمک به اوکراین به نسبت بالایی در حال کاهش است.

https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۲۱۰/۱۲۷۶۹۳۹.shtml