برای چهارمین بار از سپردن کرسی افغانستان در ملل متحد…

افغانستان بحیث یک کشور ، عضو دائمی سازمان ملل متحد…

سیاست‌های شیطنت امیز پاکستان علیه افغانستان

از گذشته هاکه بگذریم ،همین حالا کارزار تبلیغی و تحرکات…

بمناسبت روز بین المللی حمایت از حقوق اطفال 

نوشته  و گردآوری معلوماتی از بصیر دهزاد    امروز  ۲۰ نوامبر زور بین…

شیردروازه و آسمایی خصم افگن و هندوکش عقاب پرور! ما…

نویسنده: مهرالدین مشید ما هنوز خیلی قرضدار مردم مظلوم افغانستان هستیم چند…

څنگه یی

 شعر ملمع - شیر و شکر از دکتور ایماق شعر ملمع (…

ذهن ستم گستر 

رسول پویان  زمیـــن در آتـش خـودکامگان آز می سوزد  سـرا و مـزرع…

شناخت با 13 نوع سوگیری در داوری در عرفان

دکتر بیژن باران شناخت کارکرد مغز است که سوگیری در آن…

نتیجه انتخابات امریکا در ترازوی منافع ملی افغانستان

ا میرعبدالواحد سادات  متاسفانه در منجلاب پر جنجال کنونی که :اساس تراژیدی…

دین وسیاست

نوشته دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها دیدگاه های…

موسم پیری

این نقد جای اگر نپذیری، کجا برم ؟  وین هدیه ام…

معاهده ی افتضاح بار دوحه؛ پروندۀ ناتمام افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افزایش فشار سیاسی بر طالبان، یگانه گزینه برای…

ماردین ابراهیم

آقای "ماردین ابراهیم" (به کُردی: ماردین ئیبڕاهیم)، شاعر معاصر کُرد،…

وجدان ودادگاه آن 

***   داد گاه وجدان بامعراج عدالت اصدار حکم میکند ـ وتصمیم…

افتخار برکارمل واعضای حزبم!

امین الله مفکر امینی          2024-12-11! فــــــخر به پــــرچمدارانی رهی عدل وانصـــاف کـــــه نیست…

بازگشت به خوییشتن؛ گفتمان رسیدن به پویایی های فکر و…

نویسنده: مهرالدین مشید هر بازگشت آغازی برای برگشت به ارزش های…

اسرار عشق 

رسول پویان  شدم تا همدم نـور آشیان در کهکشان دارم  از این…

کابل زیبا

سیمین بارکزی فرزند عبدالکبیر خان بارکزی 1953 میلادی در یک…

خالە بکر

استاد "بکر محمد امین" (به کُردی: به‌کر محه‌ممه‌د ئەمین) متخلص…

احتمال تحولات بعد از انتخابات در آمریکا و صدای تکانه…

نویسنده: مهرالدین مشید آیا با پیروزی ترامپ آمریکا به افغانستان باز…

«
»

Monthly Archives: November 2023

چرا بخش مهم معاهده دوحه یعنی گفتگوی بین الافغانی انجام نشد؟

چون چهره های متضاد طالبان فاقد خرد سیاسی یا متراکم بودن روی هدف٬ از هم گسسته و با گفتار های تُهی معنی و با عقیم های سیاسی٬ که در حقیقت: سرکوب در حال جریان معلولیست که علت آن: این چهره متضاد طالبان است. بیان مسئله:  در آغازین حکومت دارای طالبان پسا ۲۰۲۱ و سیاست نسبتاً…

بیشتر بخوانید

امید لطف

مرا ز دولت عشقی دلی جوان باقیست به باغ خاطره گرچ آفت خزان باقیست اگرچه از شرر شمع سوخت پروانه خود آب گشت و کجا غیر دود آن باقیست فدای غیرت فرهاد اگر شویم سزاست ز عشق او به جهان طرفه دادستان باقیست نشان ز صلح به گیتی نمی رسد به نظر ولیک جنگ به…

بیشتر بخوانید

اسلام گرا ها در فرازی از گزینه ی اسلام حکومتی و فرودی از حکومت اسلامی

نویسنده: مهرالدین مشید اسلام گرا ها و نبود اجماع آنان  در دراز راۀ حکومت سازی رخداد ها و تحولات و سده ی اخیر حکایت از شکست های پیهم اسلام گرا ها در سراسر جهان از جنوب تا غرب آسیا، آسیای میانه، خاور میانه و افریقا دارد. این شکست ها سرنوشت ناپیدای اسلام گرا ها را…

بیشتر بخوانید

منتشر شد 

کتاب “ناله‌های امپراطور” منتخب اشعار “شیرکو بیکس”، با ترجمه‌ی “سعید فلاحی” (زانا کوردستانی) چاپ و منتشر شد.  این کتاب که آذر ماه ۱۴۰۲، منتشر شده، شامل ۱۳۲ شعر از شیرکو بیکس شاعر فقید کُرد است، که به همت جناب آقای “شهرام فروغی‌مهر” مدیر انتشارات هرمز و ویراستاری خانم “لیلا طیبی” در هزار نسخه و ۱۹۰…

بیشتر بخوانید

افزایش سن بازنشستگی، نتیجه «سال‌ها غارت صندوق‌های بازنشستگی»!

بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  در ۴۴ سال حاکمیت جمهوری اسلامی در ایران، کارگران شاغل، بیکاران و بازنشستگان تاوان فساد، دزدی و حرص و ولع غارت‌گران را می‌پردازند. رفاه و آسایش و آزادی کارگران و بازنشستگان و سایر اقشار جامعه در گرو دخالت مستقیم جنبش‌های اجتماعی و در پیشاپیش همه طبقه کارگر در تعیین سرنوشت خود است…

بیشتر بخوانید

تاریخ ماتریالیسم،- از الحاد وعلم و انقلاب، تا انسان روشنگر

materialismus. آرام بختیاری سه هزارسال اندیشه ماتریالیستی در 12 شاخه. بحث ماتریالیسم حدود 3 هزارسال است که آغاز شد و از مراحل گوناگونی مانند ماتریالیسم: مکانیکی  ،پانته ایستی طبیعت خدایی، دیالکتیکی کهن، اسطوره ای، باستانی، متافیزیکی، آنتروپولوگی انسان شناسانه، عامیانه، علمی طبیعتگرا، پیشامارکسیستی، تاریخی، و مارکسیستی، گذشته. ماتریالیسم واژه ایست لاتین و بینشی است که…

بیشتر بخوانید

آیا خیابان فلسطین را نجات خواهد داد؟

النا پوستاوُیتووا (ELENA PUSTOVOYTOVA) ا. م. شیری  روزنامه‌نگاری غرب در تلاش‌های خود برای پیوند یک دستور کار و مظاهر عینی، عصبی رفتار می‌کند در رابطه با فاجعه‌ای که در غزه رخ می‌دهد، مهم نیست که گزارش‌های «پیروزی» تل‌آویو از ویرانه‌های خونین چقدر شجاعانه به نظر می‌رسد، لابی‌های طرفدار اسراییل از هم‌اکنون در حال پهن کردن…

بیشتر بخوانید

طوفان الاقصی از پروژه تا واقعیت

ا. م. شیری ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر-میزان ۱۴۰۲)، خبر عملیات گستردۀ رزمندگان حماس با اسم رمز طوفان الاقصی علیه سرزمین‌های اشغالی فلسطین (اسرائیل جعلی)، به جرأت می‌توان گفت تمام جهان را در بهت و حیرت فرو برد، انگشت به دهان گذاشت. بنا به گزارشات رسانه‌های خبری، طی این عملیات، مبارزان فلسطین ۲۹ شهرک صهیونیست‌نشین…

بیشتر بخوانید

توقف درگیری‌ها بمثابه شکست حملۀ برق‌آسای اسرائیل

یوری باریسوف (YURI BORISOV)، کارشناس نظامی ا. م. شیری هجوم بی‌معنی و بی‌رحمانۀ اسرائیل به غزه، چه از نظر نظامی و چه از نظر سیاسی، در واقع یک شکست کامل بود. اعلام شد اسرائیل و حماس بر سر آتش‌بس در نوار غزه به توافق رسیده‌اند. به نظر می‌رسد به دلیل اینکه طرف اسرائیلی ملاحظات و…

بیشتر بخوانید

ارتش پیشروی، اقتصاد عقب‌نشینی می‌کند

والری بورت (VALERY BURT) ا. م. شیری اقتصاد اسرائیل در مواجهه با بحران بزرگ حتی اگر جنگ اسرائیل با حماس با پیروزی به پایان برسد و «تروریست‌ها» شکست بخورند، به گفتۀ تحلیلگران، این کشور خاورمیانه با مشکلات بزرگی روبرو خواهد شد. در این یادداشت ما در مورد اقتصاد و صنعت صحبت می‌کنیم که کاهش قابل…

بیشتر بخوانید

ساکنان غزه اروپایی می‌شوند

والری بورت (VALERY BURT) ا. م. شیری دنیای قدیم منتظر تشدید دور جدید بحران مهاجرت است در ابتدا، اروپایی‌ها به بردباری خود افتخار می‌کردند و از اینکه به بدبختان و محرومان کمک می‌کردند، خوشحال بودند. سپس، در اثر غلبۀ ناامیدی بر آن‌ها خشمگین می‌شدند. چرا که مهاجران به توده‌ها نمی‌پیوندند، بلکه جزیره‌هایی را مطابق شیوۀ…

بیشتر بخوانید

ضدیت با اتحاد شوروی چگونه پدید آمد

راه خروج از تلۀ ایئولوژیک کجاست ژاننا شوئدکایا (Zhanna SHVYDKAYA) ا. م. شیری از سال ۱۹۹۱، روسیه به یک کشور ضد اتحاد جماهیر شوروی تبدیل گردید. همه چیز شوروی تحقیر و نفی شد. در تلاش برای تحقیر تاریخ شوروی، نظام سوسیالیستی و بی‌اعتبار کردن دستاوردهای اتحاد جماهیر شوروی، ارتش عظیمی از پاداش‌خواران پدید آمد. روسیه…

بیشتر بخوانید

ابر سیاه جنگ جهانی سوم بر فراز جهان

عارف عرفان      در تدوین سیاست خارجی آمریکا عنصری از توهم سیاسی و پارانویا وجود دارد. سناریوی “روز قیامت “تقریباً ۷۸ سال است که در تابلوی نقاشی پنتاگون قرار دارد.واکنون این ساعت نشان می‌دهد که بشریت فقط ۹۰ثانیه از فاجعه هسته ای و برپایی روز قیامت فاصله دارند. پیشینه ای تاریخی طرح آمریکا برای تهاجمات هسته…

بیشتر بخوانید

افغانستان میدان یکه تازی طالبان و جنگ بر سر تقسیم عادلانه ی قدرت

نویسنده: مهرالدین مشید بحران مشروعیت و ستمروایی طالبان؛ نارضایتی سراسری مردم افغانستان مردم افغانستان پس از نیم قرن کودتا ها و جنگ های وحشتناک داخلی در زیر موج های سنگین لشکر کشی ها و تجاوز و مداخله های کشور های خارجی، حالا به این نتیجه رسیده اند که جنگ های خونین دیروز و جنگ های…

بیشتر بخوانید

بار غم 

کشور ما کشور درد و غم است  رنج در رنج است و اندوه پی هم است  نیست آرامی نه روز و نی به شب  آنچه میبنی فغان و ماتم است  مردم اش در جستجوی آب و نان  راهشان مسدود و پر پیچ و خم است درد مردم یک دم و یک لحظه نیست  بلکه تکرار…

بیشتر بخوانید