یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

بحران خاموش؛ ناکارآمدی طرف های درگیر و سرنوشت ناپیدای مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید نشانه هایی از فروپاشی خاموش طالبان در متن…

تیر جفا 

نه شاعرم ، نه سرایشگر ترانه منم  یکی زمردم دور از…

«
»

Monthly Archives: October 2023

آمریکا در بین پتک و سندان

ا. م. شیری آمریکا در همه جا آب را گل‌لود می‌کند و حالا به عواقب آن گرفتار شده است. در روزهای اخیر که توجه غرب به درگیری فلسطین و اسرائیل معطوف شده، روسیه به حملات گسترده‌ای در اوکراین دست زده است. مسکو در پی بدتر کردن وضعیت نظامی در خاک دشمن است و قصد دارد…

بیشتر بخوانید

نوار غزّه و تشنج در مرزهای اتحادیۀ اروپا

لاقیدی قدیمی اروپایی‌ها رو به پایان است النا پوستاوُیتووا (ELENA PUSTOVOYTOVA) ا. م. شیری: جنایتکاری ذاتی صهیونیزم و دنیای غرب ادامه دارد. در نظر دارند فلسطینی‌ها و بطور کلی، مهاجران را در کشورهای غیر از اروپا اسکان دهند. «دمل چرکین» ترکیده در غزّه، البته نمی‌تواند فقط بعنوان عرصۀ تقابل بین دو طرف- اعراب فلسطین و…

بیشتر بخوانید

چرا اعراب دوباره شکست خواهند خورد؟

اسرائیل و آمریکا از درگیری‌ها و خصومت‌های بی‌پایان در جهان عرب نهایت استفاده را می‌برند آنتون وسلوف (ANTON VESELOV) ا. م. شیری تشدید درگیری کنونی اعراب و اسرائیل را بسیاری‌ها با جنگ ۱۹۷۳ مقایسه می‌کنند؛ کارشناسان مختلف اکنون به انتشار سناریوهای آخرالزمانی در مورد توسعۀ اوضاع شروع کرده‌اند. «محاسبات» آن‌ها بر این اساس استوار است…

بیشتر بخوانید

خاورمیانه و جهان از هم گسسته

گنادی سیماکوف (GENNADY SIMAKOV) ا. م. شیری رویارویی اسرائیل و فلسطین گروه‌های دولت‌ها را بیشتر به گوشه‌های ژئوپلیتیک تقسیم می‌کند. به این ترتیب، اولویت‌ها تعیین می‌شوند. هیچ شکی در آن وجود نداشت. حاکم «شهر روی تپه»، رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد: «تمام جنایات جنگی که در فلسطین مرتکب شده‌اند، کارخود فلسطینی‌ها بوده است. اما «جامعه…

بیشتر بخوانید

اقتصاد سیاسی سوسیالیسم

لـــو بلیـــــــایف مترجم، ابراهیم شیری اقتصاد سیاسی سوسیالیسم به قلم: لو اسپیریدونوویچ بلیایف (Lev Spiridonovich Belyaev) ۵ مه ۱۹۲۸- ۱۳ فوریۀ ۲۰۲۳، پروفسور، دکتر علوم فنی، دانشمند شایستۀ علوم جمهوری سوسیالیستی فدراسیون روسیه، عضو انجمن دانشمندان با گرایش سوسیالیستی روسیه، یکی از بنیانگذاران دانشکدۀ انرژی سیبری مترجم، ابراهیم شیری __________________________________________ این اثر درک نسبتاً کامل…

بیشتر بخوانید

رویای یک دختر

نویسنده: نیایش رهنورد  فرستنده: محمدعثمان نجیب  شب است و تاریکی بر زمین و زمان چیره گشته است؛ من تند تند قدم برمیدارم میدوم برف گویا بامن رقابت دارد تند تند میبارد، همه جا مثل عروس سفید پوش شده؛ کوه‌ها صخره‌ها، درختان و همه جا  به سختی میتوانم راهم را بیبینم، برف زیاد است و قدم…

بیشتر بخوانید

نویسنده و شاعر به که گفته می‌شود؟

کاندول می‌گوید:« نویسندگان شعر بد را می‌پسندند و شاعران نوشته‌ای خوب را. به این اساس، نویسندگان سراغ فلم‌های هیجانی، پیچیده و پرماجرا می‌گردند و شاعران به‌سوی فلم‌های عاشقانه و احساساتی می‌روند. شاعران از بیرون داستان و فلم لذت می‌برند و نویسنده‌ها از پیچیدگی ماجراها و نامکشوف بودن قصه‌ها و پرده‌ها… ».  کاندول به‌نوع بیان می‌دارد…

بیشتر بخوانید

جنگ غزه آخرین میخ را بر تابوت رژیم اشغالگر و هیمنه آمریکا خواهد زد

عبدالباری عطوان» تحلیلگر معروف جهان عرب در مطلبی در رای الیوم با اشاره به اقدامات ضد صهیونیستی در داغستان، این سئوال را مطرح کرده که آیا این رخداد در کشورهای سازشکار (عرب) هم رخ خواهد داد؟ وی می‌نویسد: آنچه در فرودگاه داغستان روسیه در روز یکشنبه رخ داد و صدها تظاهرکننده مسلمان در حالی که…

بیشتر بخوانید

بدرقه‌ام کن

بدرقه‌ام کن با فنجانی چای و پیاله‌ای توت که مرا در استوانه‌ای سرد  به جنگل می‌برند  گاهی یک تلفن   تمام نسبت‌های خونی را قطع می‌کند  و تو با چاقوی تیزت پشت میز آشپزخانه می‌مانی  راه می‌روی و گل‌های نیاورده‌ات بر سر گورم می‌ریزند  بر سر استوانه‌ای که در تنم آتش گرفت  و هیچوقت به جنگل…

بیشتر بخوانید

وضعیت فاجعه بار کودکان در افغانستان

لزوم احترام به کرامت انسانی ایجاب می‌کند که کودک به عنوان یک انسان دارای حقوق برابر با بزرگسالان انگاشته شود.  برخورداری از حقوق برابر برای کودکان مستلزم حمایت همه جانبه از آنان است. در شماری از کشورها توجه به حقوق انسان‌ها، کرامت انسانی، رشد، تعالی، بالندگی و تلاش در راستای ارتقاء حقوق کودک در قوانین…

بیشتر بخوانید

جنگِ غزه و جامعه بین المللی

شباهنگ راد بیش از 8 هزار کشته، 150 هزار مجروح و 1 میلیون آواره برآیند جنگ چند هفته در غزه است. هرچند ماجرا فعلی، یعنی ستم و زورگویی به میلیونها انسان دردمند فلسطینی از سوهای متفاوت [دولتهای سرکوبگر و دستههای وابسته بدانان] موضوع تازه نیست و قدمت بیش از 7 دهه دارد. بهر حال خارج…

بیشتر بخوانید

گذر وتبصره بر یادداشت آقای محمد« نذیر کلیدی» بر نوشته اینجانب پیرامون جرایم ضد بشری

نوشته از بصیر دهزاد تصادفن نظرم بر تبصره نویسنده بنام نا آشنای «آقای نذیراحمد کلیدی» در سایت وزین افغان – جرمن آنلاین افتاد که آنرا لزومن با دقت گذر کردم و ضروری دانستم تا یک تبصره کوتاهی بر نوشته جناب شان بنمایم و آن هم در چند جمله کوتاه و موجز: اولن برای من جای…

بیشتر بخوانید

اخراج جبری مهاجران افغان مغایرتمام ارزشهای حقوقی وانسانی

مهاجران افغان که درطی چند دهه اخیر بلند ترین رقم را درجهان تشکیل میدهند، بخش از تراژیدی جانکاه ملت افغانستان است که معلول و محصول مداخله و تجاوز خارجی است که متأسفانه روز تا روز ابعاد پرجنجال را بخود کسب مینماید. هموطنان مظلوم ما ، بعدازتقبل مصائب فراوان و دشواری های باورنکردنی ، چندین دهه…

بیشتر بخوانید

ایا فرمانده شکست خورده ؟ میتواند فرمانده عمومی لشکر فروپاش شده گردد 

مقدمه اولین بند مولف کتاب هنر رزم سون تزو کلید فلسفه ای بدست میدهد که جنگ یکی از مسایل جدی وبا آهمیت دولت است ومستلزم مطالعات عمیق است در دیدگاه سون تزو مبارزه مسلحانه یک امر غیر عادی گذرا تلقی نمیشود  بلکه به عنوان عمل آگانه ای که تکرار میشود ودر نتیجه متعد تحلیل عقلانی…

بیشتر بخوانید

حقوق بین‌الملل دفن شد

یوسف مولایی اولین موضوعی که باید تذکر دهم این است که حقوق بین‌الملل درحقیقت دیگر زمین‌گیر شده و هیچکدام از ساختارها، سازه‌ها و نهادهای جامعه بین‌الملل برای جلوگیری از جنگی که برای کل بشریت فاجعه است، درست عمل نمی‌کند.  مردم فلسطین هزینه سنگینی در مقابل رژیمی می‌دهند که واقعا رعایت هیچ چیز را نمی کند…

بیشتر بخوانید