“گوایدو” از کلمبیا اخراج شد
منبع: نشریه ی هفته
“خوان گوایدو” سیاستمدار مخالف دولت ونزوئلا و رئیسجمهوری خودخوانده سابق این کشور، پس از ترک ونزوئلا و ورود غیرقانونی به کلمبیا، از این کشور اخراج و راهی آمریکا شد.
به گزارش تارنمای ال اسپانیول، خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا گفت ساعاتی پس از عبور از مرز و ورود به کلمبیا برای دیدار با برخی شرکتکنندگان کنفرانس بینالمللی که با حضور ۲۰ کشور به میزبانی بوگوتا امروز (۲۵ آوریل) برگزار خواهد شد، از کلمبیا اخراج شده است.
این در حالی است که وزارت امور خارجه کلمبیا، حضور گوایدو در فهرست مدعوین این نشست را رد کرد و اعلام کرد او به صورت غیرقانونی وارد این کشور شد. این نهاد کلمبیایی با صدور بیانیهای از خروج گوایدو از این کشور و سفر به میامی ایالات متحده از طریق یک خط هوایی تجاری خبر داد.
گوایدو پس از اخراج خود در ویدئویی از شبکههای مجازی مدعی شد که دیکتاتوری ونزوئلا به کشور آند سرایت کرده است و خود را قربانی آزار و اذیت دو دولت خواند.
براساس این گزارش، دولت کلمبیا اعلام کرد شخص گوایدو برای سفر به آمریکا بلیط خریداری کرده و با تاکید بر اینکه دولت بوگوتا قصد دارد به عنوان میانجی میان دولت ونزوئلا و مخالفان عمل کند، تصریح کرد هواپیمایی برای انتقال گوایدو ترتیب نداده است.
دیوسدادو کابِیو (Diosdado Cabello) مرد شماره دو حزب سوسیالیست متحد ونزوئلا (PSUV) در واکنش به این خبر، خروج گوایدو از این کشور را اقدامی بزدلانه توصیف و اعلام کرد: واقعیت این است که این اتفاق در شرایطی رخ داده که او از هیچ حمایتی برخوردار نیست و باید راهی برای فرار پیدا کند.
مخالفان دولت ونزوئلا پیشتر حذف دولت موقت خودخواندهای را که گوایدو از سال ۲۰۱۹ رهبری میکرد، تصویب کردند. حزب اپوزیسیون اراده مردمی (Voluntad Popular) سپس گوایدو را به عنوان نامزد خود برای انتخابات مقدماتی که توسط مخالفان در ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) و پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ برگزار میشود، معرفی کرد.
کنفرانس بینالمللی امروز سه شنبه که توسط گوستاوو پترو رئیسجمهوری کلمبیا برنامهریزی شده، قرار است گفتگوهای رسمی بین دولت نیکلاس مادورو رئیسجمهوری ونزوئلا و مخالفان را آغاز کند. مذاکرات رسمی بین دو طرف با هدایت دیپلمات های نروژی و میزبانی مکزیک در پایان سال گذشته متوقف شد.
گوایدو از سال ۲۰۲۰ تاکنون از ونزوئلا خارج نشده بود.
وی به طور مداوم از سیاستهای پترو در قبال مادورو، از جمله این کنفرانس برنامهریزی شده، که با حضور نمایندگان آمریکا، ۱۵ کشور آمریکای لاتین و اروپا برگزار میشود، انتقاد کرده است. طبق اعلام دولتهای کلمبیا و ونزوئلا، این گردهمایی همچنین به دنبال پایان دادن به تحریمهای اقتصادی علیه کاراکاس خواهد بود.
آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۸ ونزوئلا، با حمایت از خوان گوایدو رهبر حزب مخالفان این کشور نفت خیز حوزه آمریکای لاتین و ایجاد اختلاف و مداخله در امور داخلی این کشور، همواره در پی سرنگونی دولت مادورو بود. گوایدو با هدایت یک دولت موازی، تحت حمایت آمریکا قرار گرفت و آمریکا نیز کنترل داراییهای ونزوئلا را که در خارج از این کشور به دلیل تحریمها مسدود شده بود، به او واگذار کرد.
گوایدو در ابتدا از حمایت گستردهای برخوردار بود، اما بسیاری را ناامید کرد که فکر میکردند او میتواند مادورو را سرنگون کند و محبوبیت او در داخل و خارج از ونزوئلا کاهش یافت.
در اواخر دوران دونالد ترامپ رئیسجمهوری پیشین آمریکا نیز میان بیشتر مقامهای آمریکایی نسبت به عملکرد گوایدو ناامیدیهای زیادی ایجاد شد به طوریکه بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که آمریکا همچون گذشته قصدی برای حمایت از گوایدو و اقداماتش ندارد و عملا طرح دولت ترامپ برای حمایت از گوایدو در راستای براندازی دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا شکست خورده است.
دولت جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا نیز اگر چه از زمان روی کارآمدن بر تداوم به رسمیت شناختن گوایدو همواره تاکید کرده است اما به نظر میرسد که این حمایت بیشتر ادعایی لفظی بوده و گوایدو عملا به مهره سوخته آمریکا در این کشور تبدیل شده است.
پایان خبر