نو کانتی ها،- مخالف سوسیالیسم و ماتریالیسم دیالکتیکی

neukantism.نو افلاتونی آرام بختیاری نو کانتی ها؛ نیم قرن میان مارکسیسم و…

غم دوشینه و سرنوشت نافرجام و دردناک مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کشتی شکستگانیم ای بادشرطه برخیز  باشد که باز بینیم …

برگردان شعرهایی از ژنرال پاییز

زنده‌یاد “محمدعمر عثمان” ملقب به “ژنرال پاییز” در سال ۱۹۵۷…

خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

«
»

گسترش تهدید داعش برای چین

 در ماههای گذشته رسانه های  بسیاری در جهان به حضور نیروهایی از چین در بدنه داعش اشاره کرده اند. پیوستن گروهی از چینی های دارای عقاید افراطی به گروه تروریستی داعش که پیشتر در رسانه های مختلف منتشر شده است سبب شده است تا چینی‌ها به عنوان تازه‌ترین دسته جهادیون تندرو دست به تحرکاتی بزنند.

در همین راستا به اذعان مقامات بلندپایه چینی شماری از مسلمانان چینی منطقه اویغور همراه با نیروهای داعش در درگیری‌های سوریه و عراق می‌جنگند. پیشتر نیز ابوبکر البغدادیسرکرده داعش طی اظهاراتی اعلام کرده بود اعضای این گروه از دهها کشور جهان از جمله چین برای مبارزه برای ایجاد حکومت به اصطلاح اسلامی به منطقه آمده اند. در همین راستا هر چند گمان می رود دولت چین هنوز اطلاعات کافی در این خصوص ندارد، امری که خطر بازگشت بلامانع و فعالیت این تروریست ها در داخل کشور را دو چندان می کند اما وزیر کشور مالزی، خروج بیش از ٣٠٠ تبعه چینی از خاک مالزی برای پیوستن به عناصر داعش در سوریه و عراق را تأیید کرده است.

در کنار  این نیز باید توجه داشت که برخی از بازیگران منطقه ای چون آمریکا و ترکیه در یک سال گذشته صدها معارض چینی را به شمال شرق سوریه منتقل کرده‌اند و این افراد اکثرا از اویغور سنی‌مذهب اهل جمهوری خلق چین هستند . در گذشته نیز دستگیر شدن شهروندان چینی در عملیات ارتش عراق علیه داعش، حضور چینی ها در بین تروریست های داعش را نشان می داد. در واقع  در ماه های گذشته بیشتر  تندروهای داعشی چینی تبار از طریق شبکه های اجتماعی پیام هایی به دختران و پسران اویغور ارسال و از آن ها دعوت به ˈجهاد نکاحˈ کرده و یا می خواهند با سفر به اندونزی عازم عراق شوند و به گروه تروریستی و تکفیری داعش بپیوندند .

آنچه مشخص است حضور شهروندان چینی در بین تروریست های داعش به صورت بالقوه نگرانی مقامات چین را به همراه آورده است. چرا که چین در سال های اخیر از گزند حملات افراط گرایان در امان نبوده و فعالیت گروه های افراطی در این کشور در چند سال اخیر بیش از ٤٠٠ کشته و صدها زخمی به جای گذشته است . در این میان  اینک نیز نفوذ گروه تروریستی – تکفیری داعش در عراق و سوریه و استمرار جذب نیرو از سوی این گروه تروریستی در افغانستان، نگرانی امنیتی فزاینده ای را در چین سبب شده است تا مبادا عوامل این گروه راهی برای نفوذ به پهناورترین کشور آسیایی بیابند . در این راستا باید به یاد  داشت که منطقه خودمختار «سین کیانگ» در غرب چین با آسیای مرکزی همواره در سال های اخیر جولانگاه فعالیت گروه های فعال استقلال طلب به خصوص گروه ترکستان شرقی بوده است و درگیری در منطقه و استان خودمختار سین‌کیانگ چین ( یا اویغورستان و یا ترکستان شرقی) از سالها قبل جریان دارد. در این منطقه که یک ششم کل مساحت چین در غرب این کشور با جمعیتی بیش از٢٠ میلیون نفر را تشکیل می دهد با هشت کشور از روسیه در شمال تا پاکستان در جنوب غربی مرز مشترک دارد. در این بین اکثریت ساکنان غیر چینی سین کیانگ را اویغور ها و مسلمانان اهل سنت تشکیل می دهند. همین امر بستری برای گسترش اندیشه های داعشس در منطقه است.

در واقع اویغورها که با زبان ترکی اویغوری سخن می گویند( خط آنان فارسی و دارای ٣٥ درصد کلمات فارسی است) دارای  نزدیکی هایی با  بسیاری از مسلمانان منطقه  هستند در این حال این تهدید و جود دارد که جنبش اسلامی ترکستان شرقی که قبلا با حضور طالبان والقاعده در افغانستان همکاری هایی داشته است اکنون با توجه به همکاری ها و هماهنگی ها با سایر جنبش های همگرا و بنیادگرا چون داعش اقتدار خود را گسترش دهد و یا بسیاری از  نیروهای آن به داعش بپیوندند. جدا از این باید توجه داشت که پیوستن چینی های افراطی به داعش می تواند در آینده نه چندان دور برای کشوری مثل چین تهدید جدی محسوب شود .چرا که هم  اینک نیز با فعال شدن داعش در افغانستان و نزدیکی جغرافیایی به سین کیانگ دولت چین احساس ناامنی بیشتری کند .

فرزاد رمضانی بونش