خلق در دانه لری - مرواریت های ناب

قۉشیق ( دو بیتی )   داکتر فیض الله ایماق باید گفت که،…

آشتی کردن طالبان با مردم افغانستان، راهی برای پایان جنگ…

نویسنده: مهرالدین مشید زهر پاشی های قومی و زبانی و توطیۀ…

 ترجمه‌ی شعرهایی از سردار قادر 

استاد "سردار قادر" (به کُردی: سه‌ردار قادر)، شاعر کُرد زبان،…

خموشی

 نوشته نذیر ظفر شــــــــد مــــدتی که ورد زبانم ترانه نیست آوای مــــن…

چشم براه وحدت

            چشمم براه  وحدت  پیوند وهمد لی جانم فدای وحدت وصد ق…

دوحه سر دوحه، پروسه های پیچیده و آرمانهای خشکیده 

نوشته از بصیر دهزاد  سومین کنفرانس در دوحه  درست سه هفته…

کور و نابینایان خرد

تقدیم به زن ستیز های بدوی و ملا های اجیر، آن…

فضیلت سیاسی و افغانستان

در نخست بدانیم٬ ماکیاولی در شهریار و گفتارها٬ در واقع…

بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

«
»

کنفرانس تواصل تجارتی افغانستان – قزاقستان برگزار شد


اتاق تجارت و صنایع افغانستان به همکاری سفارت جمهوری قزاقستان در کابل، به منظور تقویت هر چه بیشتر همکاری ها میان شرکت ها، سازمانها و تمامی نهاد های مختلف جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری قزاقستان و به منظور توسعه روابط اقتصادی و تجارتی میان دو کشور، کنفرانس تواصل تجارتی افغانستان – قزاقستان را به تاریخ ۱۱ حمل ۱۳۹۵ در شهر کابل برگزار نمود.

محترم اومرتای بیتیموف سفیر قزاقستان در افغانستان، محترم شاکر کارگر نماینده خاص رئيس جمهوری اسلامی افغانستان، محترم ای توغان عمروف معاون اتاق تجارت بین المللی قزاقستان، محترم الحاج خانجان الکوزی معاون اول هیئت مدیره اتاق تجارت و صنایع افغانستان، محترم درخان سلیمانوف رئيس بورد سرمایه گذاری و صنعت (ژرسو)، محترم محمد قربان حقجو رییس عمومی اداره حمایه سرمایه گذاری افغانستان و محترم گلشیر خان رئيس مرکز نمایشگاهی افغانستان در این کنفرانس سخنرانی نمودند.

در نخست محترم اومرتای بیتیموف سفیر قزاقستان مقیم کابل، ایجاد خانه تجارت این کشور را در افغانستان زمینه خوب برای گسترش روابط بازرگانی، حل چالش های تاجران و تشویق سرمایه گزاری از طرف بازرگانان هر دوکشور دانست. بریتموف تأکید ورزید که روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور در 15 سال گذشته افزایش یافته است اما کشورش مایل است تا سطح این روابط را بلندتر ببرد.

محترم شاکر کارگر نماینده ی ویژه‌ رییس جمهور در امور کشور های آسیایی میانه  بر حمایت جدی حکومت افغانستان از بازرگانان و سرمایه گذاران قزاقستانی خبر داده و گفت: ( در حال حاضر تجارت میان دو کشوربسیار اندک است، میزان واردات افغانستان از قزاقستان 500 میلیون دالر و سهم صادرات کشور به قزاقستان به 10 میلیون دالر طی سال میرسد.) او افزود: (در حال حاضر پروژی خط آهن لاجورد بین افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان زیر کار قرار دارد و تا ماه اگست به بهره برداری سپرده خواهد شد.) اقای کارگر افزود که این مسیر میتواند افغانستان را از طریق ترکمنستان به قزاقستان، روسیه و بحیره بالتیک پیوند دهد. او این پروژه ها را بزرگترین پروژه های منطقه یی دانسته و گفت که کشور های منطقه باید در عملی شدن این پروژه ها همکاری بیشتر با حکومت افغانستان نمایند.

محترم ای توغان عمروف معاون اتاق تجارت بین المللی قزاقستان در جریان سخنرانی خویش ګفت: (بازرگانان و سرمایه گذاران قزاقستان آماده هستند تا مسیر های جدید گفتگو های اقتصادی و تجارتی را در افغانستان باز نمایند.) وی تأکید ورزید که افغانستان در سال 2015 میلادی به ارزش 379 میلیون دالر آرد گندم و مواد غذایی را از قزاقستان وارد کرده است ودر برابر آن به ارزش 10 میلیون دالر میوه خشک و قالین از افغانستان به قزاقستان صادر شده است.

محترم خانجان الکوزی معاون اول هیئت مدیره اتاق تجارت و صنایع افغانستان امضا تفاهم نامه را برای ایجاد خانه بازرگانی قزاقستان در افغانستان فصل جدیدی در روابط اقتصادی میان دو کشور دانست و افزود که برای حل چالش ها و منازعات تجارتی و سرمایه گذاری میان این دو کشور باید یک شورای کاری در کابل و قزاقستان ایجاد شود. آقای الکوزی تأکید کرد که قراردادهای چند جانبه بین چندین کشورهای اسیایه میانه به امضا برسد تا تجارت ګسترش یابد و همچنان  کشور های ترکمنستان و قزاقستان از شمار کشور های هستند که تسهیلات زیادی را برای بازرگانان افغان ایجاد کرده اند.

محترم محمد قربان حقجو رییس عمومی اداره حمایه سرمایه گذاری افغانستان نیز در مورد اهمیت ایجاد خانه بازرگانی قزاقستان اشاره کرد و افزود که سطح همکاری های تجارتی و سرمایه گذاری میان دو کشور باید افزایش یابد. آقای حقجو افزود که هم اکنون 44 شرکت قزاقستانی به اندازه 30 میلیون دالر در افغانستان سرمایه گذاری کرده اند.

در حاشیه این کنفرانس، عتیق الله نصرت رئیس هیئت عامل، اتاق تجارت و صنایع افغانستان و محترم ای توغان عمروف معاون  اتاق تجارت بین المللی قزاقستان به منظور گسترش روابط میان دو کشور، یک تفاهمنامه همکاری را به امضا رسانیدند. در همین حال، به منظور ایجاد مرکز تجارتی قزاقستان در کابل، تفاهمنامه ی میان مرکز نمایشگاهی افغانستان و شرکت سرمایه گذاری و صنعت (ژیرسو) کشور قزاقستان نیز به امضا رسید.

اعضای این هیئت قزاقی متشکل از تاجران و سرمایه گذاران برجسته سکتور های مختلف آنکشور همچون زراعت، معدن، مواد خام، مواد نفتی، مرغداری و سکتور تولیدی بودند که در برگیرنده تولیدات و محصولات مانند پروسس حبوبات، آرد، روغن گل آفتاب پرست، غذا های آماده شده از گل آفتاب پرست، آرد گندم، مودل های تولید انرژی افتابی، مرغداری و تولید تخم مرغ، تولید آرد، صنعت تولید مواد غذایی، پترول، دیزل و سایر مواد نفتی و آرد حبوبات می باشد.

افغانستان و قزاقستان دارای روابط دیرینه تجارتی می باشند، کشور قزاقستان بدیل خوبی برای تولیدات مواد غذایی برای افغانستان بوده میتواند. قزاقستان پروژه بازسازی شیرخان بندر را تمویل مالی نموده است. و همچنان در ولسوالی دره سوف ولایت سمنگان یک باب تعمیر را برای مکتب و یک باب شفاخانه را در ولسوالی ورس ولایت بامیان اعمار نموده است.

صیام الدین پسرلی

مسوول روابط عامه اتاق تجارت و صنایع افغانستان