ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

از قهرمان‌سازی تا نقد تاریخی؛ بازخوانی کارنامه رهبران در شش…

 نویسنده: مهرالدین مشید بزرگ‌نمایی رهبران؛ ناسپاسی به آرزو های مردم افغانستان رخدادهای…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

پیام هستی

رسول پویان ز قلب هستی پیامی بـه گوش دل گفتند چه خوش…

افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

«
»

چرا آمریکا از رقابت ابرقدرتی می ترسد؟

به گزارش “وال استریت ژورنال”، ایالات متحده برای دوره جدید رقابت قدرت های بزرگ آماده نیست. آمريكا پس از چند دهه‌ مبارزه با شورشیان در خاورميانه و آسياي مركزي براي دوره جديد رقابت بین قدرت‌هاي بزرگ آمادگی ندارد.به نوشته نشریه نامبرده، از سال 2018، پس از دهها سال مبارزه با شورشیان، توجه ارتش آمریکا به چین و روسیه معطوف شده است. اما نظامیان و ارتش آمریکا همچنان در رابطه با تولید سلاح و جستجوی راه‌ها و روش های جدید برای جنگیدن دچار مشکل می شوند.علیرغم اینکه بودجه دفاعی سالانه ایالات متحده به بیش از 800 میلیارد دلار رسیده است، مقدار زیادی از آن صرف درگیری های عراق و افغانستان شده است. علاوه بر این، اختلافات در دولت آمریکا بر سر بودجه و بروز اختلافات بر سر میزان فوریت تهدید پکن مانع توسعه این عرصه می شود. اکنون ترس از خاورمیانه، به ویژه ایران، و درگیری در اوکراین کل توجه دولت و منابع بودجه را می بلعد.

بدنه کشتی یخ شکن اتمی طرح   22220یاکوتیا در حین به آب انداخته شدن - اسپوتنیک ایران  , 1920, 23.11.2022

علاوه بر این، به دلیل ادغام شرکت های تولیدی در صنعت دفاعی آمریکا، تولیدکنندگان اسلحه کمتری تولید می کنند. در ساخت زیردریایی هم مشکلاتی وجود دارد که نیروی دریایی برای مقابله با نیروی دریایی بزرگتر چین به آن نیاز دارد. ایالات متحده در توسعه موشک های هایپرسونیک با سرعت فوق العاده از چین و روسیه عقب مانده است.در سال گذشته، مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی آمریکا میزبان یک بازی جنگی شبیه‌سازی حمله چین به تایوان بود که طی آن مشخص شد که در صورت بروز درگیری، موشک های کروز ضد کشتی دوربرد آمریکا در عرض یک هفته تمام خواهند شد.یکی دیگر از مشکلاتی که ایالات متحده با آن مواجه است، عدم تحقق طرح استخدام است که ممکن است منجر به کمبود پرسنل نظامی در واحدهای داوطلب شود.همچنین اجرایی شدن سناریویی ممکن خواهد بود که در آن آمریکا و متحدانش مجبور به جنگ در دو جبهه شوند: چین و روسیه. در این صورت، درگیری‌ می تواند به قطب شمال گسترش یابد که واشنگتن از نظر تعداد یخ شکن ها از مسکو عقب می ماند.

در حال حاضر، نیروهای مسلح ارتش ایالات متحده هنوز برتر از حریفان اصلی در توانایی رزمی است. علاوه بر این، بودجه سالانه پنتاگون برای تحقیق و توسعه به 140 میلیارد دلار افزایش یافته است.فقط تا سال 2030 ایالات متحده قادر خواهد بود از طریق ایجاد انواع جدید تسلیحات، برتری تکنولوژیکی نسبت به چین و روسیه را به دست آورد که این امر می تواند خطر آن را افزایش بدهد که چین قبل از آن تاریخ تلاش ورزد درگیری بر سر تایوان آغاز شود.