تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

فرنسوا ولټر

ولټر، یو فرانسوي لیکوال، مورخ او فیلسوف، د ټولنیزو اصلاح…

هانا آرنت؛ توتالیتاریسم ابتذال شر

Arendt, Hanna (1906-1975) آرام بختیاری نقل قول های سیاسی یک زن برای…

فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

«
»

چالش‌های پیش روی آلمان در آستانه انتخابات زود‌هنگام

رای‌دهندگان آلمانی در ۲۳ فوریه (۵ اسفند) تصمیم می‌گیرند که چه کسی دولت بعدی این کشور را اداره می‌کند.

در آستانه این انتخابات، حزب محافظه‌کار دموکرات‌مسیحی به ریاست فردریش مِرز برای تبدیل شدن به بزرگ‎ترین حزب در قدرت مورد توجه قرار گرفته است.

کنترل مهاجرت و احیای بزرگ‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا، مسائل اصلی در این انتخابات زودهنگام است که با فروپاشی ائتلاف اولاف شولتز، صدراعظم چپ‌میانه در اواخر سال گذشته میلادی آغاز شد.

چرا انتخابات پیش رو برای آلمان مهم است؟

اقتصاد آلمان به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا برای دو سال متوالی با بحران‌هایی مواجه شده است که تحت تاثیر قیمت‌های بالای انرژی و رقابت سخت قرار گرفته است و دولت بعدی باید آن را تغییر دهد.

اگرچه هیچ حزب دیگری حاضر نیست حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) را وارد دولت کند، اما اگر آنها در رتبه دوم قرار گیرند و ۲۰ درصد از آرا را به خود اختصاص دهند، می‌توانند تعداد کرسی‌های خود را در بوندستاگ ۲ برابر کنند.

۵ نامزد در این انتخابات با یکدیگر برای کسب کرسی صدر اعظم رقابت می‌کنند و اگر بزرگ‌ترین حزب بتواند با یک یا دو حزب دیگر توافق ائتلافی را تضمین کند، رئیس‌جمهور معمولا رئیس آن حزب را به‌عنوان صدراعظم معرفی می‌کند و سپس پارلمان برای تصمیم‌گیری رای مخفی برگزار می‌کند.

پیشتاز در رقابت برای اداره آلمان فردریش مرز است که حزب دموکرات‌مسیحی (CDU) او در نظرسنجی‌ها تا ۱۰ امتیاز جلوتر است.

چالش‌های پیش روی آلمان در آستانه انتخابات زود‌هنگام

تظاهرات علیه راست افراطی در مونیخ

بیش از ۲۰۰ هزار معترض روز شنبه گذشته در مونیخ علیه راست افراطی پیش از انتخابات سراسری این کشور تظاهرات کردند.

چالش‌های پیش روی آلمان در آستانه انتخابات زود‌هنگام

حزب راست افراطی و ضدمهاجرت آلترناتیو برای آلمان در نظرسنجی‌های اخیر در جایگاه دوم قرار دارد و اعتراض‌های گسترده‌ای را در سراسر این کشور برانگیخته است.

چالش‌های پیش روی آلمان در آستانه انتخابات زود‌هنگام

جمعیتی بیش از حد انتظار در این تظاهرات شرکت کردند و سازمان‌دهندگان تظاهرات شمار افراد حاضر را ۳۲۰ هزار نفر اعلام کردند.

تظاهرات مشابهی در هانوفر، روستوک و مناطق دیگر آلمان، جمعیت زیادی را به خود جلب کرد که بازتاب تظاهرات دیگری است که در هفته‌های اخیر در سراسر این کشور روی داده است.

چالش‌های پیش روی آلمان در آستانه انتخابات زود‌هنگام

تظاهرکنندگان همچنین با فریدریش مرز، نامزد پیشرو در انتخابات آتی و حزب دموکرات‌مسیحی، به دلیل ارسال پیشنهاد‌های ماه گذشته به پارلمان برای قوانین سخت‌گیرانه مهاجرت که مورد حمایت حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان قرار گرفت، مخالفت کردند.