ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

فرنسوا ولټر

ولټر، یو فرانسوي لیکوال، مورخ او فیلسوف، د ټولنیزو اصلاح…

هانا آرنت؛ توتالیتاریسم ابتذال شر

Arendt, Hanna (1906-1975) آرام بختیاری نقل قول های سیاسی یک زن برای…

فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

«
»

پاکستان ازما چه می خواهد ؟

               صلح با پاکستان یا با طالبان ؟!   

  

Voorbeeld van afbeelding

      نوشته ی : اسماعیل فروغی 

    درحالیکه طالبان تاهنوزحاضربه گفتگوبا دولت افغانستان نشده اند ، عمران خان صدراعظم پاکستان  وارد کابل میشود تا زمینه ی این گفتگورا مساعد ساخته و باردیگربرافغانستان وسازمانهای بین المللی منت بگذارد .

    حقایق و شواهد نشان می دهد که پاکستان با درنظرداشت قدرت نفوذ استخباراتی ـ سیاسی آن کشور برهردو سوی جنگ و با آگاهی ازکیف وکان معامله ی مرموزامریکا ـ طالبان میتواند نقش موثری درمعامله ی جنگ و صلح افغانستان داشته باشد . 

     اساساً پاکستان آرزو دارد با تحقق معامله ی مرموزخلیلزاد ـ طالبان، افغانستان باردیگردر دام سیاه بنیادگرایان اسلامی افتاده و هرگاه میسرشود برمسأله ی خط مرزی دیورندهم نقطه ی پایان گذاشته شود .  

      ازیاد نبریم که پاکستان ، نیت ما درمورد خط دیورند را یک ادعای ارضی تاریخ تیرشده و یک نیت و قصد تجزیه و تجاوز برتمامیت ارضی خود پنداشته ، برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی خود هرچه خواسته است انجام داده است وهرچه بخواهد انجام خواهد داد .

    پاکستان همواره می کوشد تا با شعله ورنگهداشتن آتش جنگ درافغانستان و مساعدکردن زمینه های تسلط دوباره ی هیولای بنیادگرایی اسلامی درافغانستان ، ما را ناتوان تر ، محتاج تر و متفرق تراز پیش نماید .

    پاکستان با درکِ دقیق ازآرای اتباع خود درآنسوی مرز، سعی می نماید تا هرچه زودترپروژه ی اعمار دیوارمرزی دوهزاروچهارسد کیلومتری میان دوکشوررا به پایان رسانده ، افغانستان را ازاراده ی قاطع خود دراعماراین دیوارسیمی آگاه نموده و رهبران افغانستان را مجبوربه رعایت حق حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود نماید .

        متکی به این حقایق ، هرگاه دولتمردان افغانستان ، نیت پایان بخشیدن به جنگ چهل ساله را داشته باشند ، قبل ازهمه باید تابوی بحث روی خط دیورند را شکستانده ، باب مذاکرات صریح و مستقیم با کشورهمسایه رادرین زمینه بازنموده ، با پاکستان کناربیایند تا با گروهی که دونالد ترامپ آنان را سربازان کرایی امریکا وپاکستان خوانده است .

      مذاکرات صریح و مستقیم با پاکستان جاده ی اصلی ایست که به ختم جنگ می انجامد نه مذاکرات نمایشی با طالبان این مزدوران مزدبگیر پاکستان وامریکا .

    تا چنین نشود دور باطل بی ثباتی و جنگ درافغانستان همچنان ادامه یافته و ازملت مظلوم ما قربانی های بیشتری خواهد گرفت .