از نیم قرن دست آلودگی بیگانگان

باید درس عبرت گرفت ! افغانستان در جغرافیای موجود جهان از…

به پیشواز شب یلدا

دوباره نوبت دیدار یلداست شب برف است و یخبندان و سرماست دگر…

فیثاغورث

نوموړی د نړۍ تر ټولو لوی فیلسوف او ریاضي پوه…

آنارشیسم؛ نوستالژی اتوپی است

Anarchism.  آرام بختیاری ناکجاآباد مدینه فاضله، شوق دیدار بهشت زمینی بود.   واژه یونانی…

ایستاده گی طالبان در برابر جریان شکست ناپذیری تاریخ

نویسنده: مهرالدین مشید فرهنگ تسامح گرای خراسان تاریخی و ستیزه جویی…

علم او ټکنالوژي؛ د رښتینې خپلواکۍ محور

په اوسني عصر کې د نړۍ بڼه په بشپړه توګه…

تله‌ی «شرِ کوچک‌تر»؛ چرا نباید بد را در برابر بدتر…

هانا آرنت، فیلسوفی که عمر خود را صرف مطالعه ریشه‌های…

هستی، انسان و عدم 

رسول پویان  عمری گذشت در خم و پیچ مدام هیچ  بـودن نـدیده مانـدن کس در دوام هیچ  جاه و جلال و قـدرت آدم فـسـانه بود  ابحـاری در سـراب تخیّـل تمــام هیچ  زور…

            ائتلاف های شکننده و شجره نامۀ سیاه سیاستگران افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید تغییر ناپذیری طالبان و ناتاثیر گذاری مخالفان اعتماد…

             خواب ظلمانی

خفتگا ن رویا ی  یک  آرا مش ا ند  همچوکشتی بسته…

      نسبت ونسبیت 

نسبت بیان منسوب ومربوط ،ربط وتعلق وبا مفاهیم تناسب ،متناسب…

این هم بیاد تاریخ بماند

قومگرایی و ائتلاف ها بر بنیاد قومیت حلال مشکل افغانستان نیست! گرایش…

چرا اخلاق در همه‌ عرصه‌های زنده‌گی میان بیش‌ترین بشرِ قرنِ…

اخلاق‌نگری به سیاست‌مدارانِ بد اخلاق: مورد ترامپ محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب-دینی فلسفی من…

برابری حقوی + استعداد ذاتی = شایسته سالاری...!

انسان ها٬ نظر به توانایی های ذاتی برابر آفریده نشده اند.…

مرغ رویا  

رسول پویان  مسوزان بال پـرواز پرستـوهـای زیبا را   میفگـن در قفسهای طلایی…

تعامل که انزوا؟

نور محمد غفوري په نړیوالو اړیکو کې د هېوادونو برخلیک د…

از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

«
»

هیچ انسانی غیر مجاز نیست!

سیامک بهاری

«اتباع غیر مجاز حق اجاره کردن خانه و ملک ندارند، از تنظیم قرارداد اجاره خانه و هرگونه ملک برای اتباع غیرمجاز جلوگیری می‌شود»

حرمان بی‌پایان زندگی پر محنت میلیونها شهروند افغانستانی پا در گریز که از بد حادثه به دام جمهوری اسلامی افتاده‌‌اند، خشونت سازمان یافته و فاشیسم دولتی عریانی که بیش از چهاردهه است مانند گردابی مهیب زندگی مهاجرین را می‌بلعد و مچاله می‌کند، حکایت مکرر زندگی شهروندان افغانستانی در ایران است. این نژادپرستی عریان، تماماً حاصل کارکرد حکومت اسلامی است. استثمار وحشیانه کارگران مهاجر و تحمیل یک زندگی غیر انسانی، ناایمن و مملو از وحشت با همین سرکوب فاشیستی ممکن گردیده است.

“آهای بد افغانی بیا اینجا ببینم . . . “این کابوس هر روزه میلیونها کارگر مهاجر و خانواده‌ آنها در هراس دائم از دستگیری و رد مرز شدن توسط ماموران حکومت اسلامی است. مجاز و غیر مجاز بهانه‌ای‌ برای رشوه‌گیری، به دام انداختن و آمایش‌های ناتمام و برای برگه‌ای بی‌اعتبار بنام مجوز اقامت است.

برای هر چه سخت‌تر کردن شرایط  به مهاجرین، به همه بنگاه‌های املاک دستور داده شده است که حق داشتن سرپناه و سقفی بر سر خانواده فقط منوط به اجازه اقامت و داشتن آخرین برگه آمایش است.

قوانین و دستورات ضد پناهندگی اداره اتباع و وزارت کشور اقامت در ۳۷ شهر و ۱۷ استان را برای شهروندان افغانستانی ممنوع کرده است. حق معامله، حتی در حد داشتن یک سیم‌کارت تلفن، ناممکن است. حق سفر بدون مجوز ممنوع است.

 وزیر بهداشت حکومت با وقاحتی بی مانند می‌گوید تهیه شیرخشک نوزاد برای اتباع،  فقط با برگه اقامتی معتبر ممکن است!

بی هویت و بی شناسنامه کردن بیش از یک میلیون کودک به جرم پیشینه افعانستانی و بر این اساس که “تابعیت ایرانی بر اساس خون” است! رفتار شنیع و فاشیستی و نژادپرستانه حکومت اسلامی با شهروندان افغانستانی در ایران است.

طبق اسناد منتشر شده از سوی وزارت کشور، نزدیک به نیم میلیون مهاجر طی سال جاری اخراج شده‌‌اند. بسیاری از این عودت داده شدگان پاسپورت و برگه اقامت معتبر هم داشته‌اند و ناچارند مجددا از هر طریق ممکن مجددا به ایران برگردند. جمهوری اسلامی دست در دست طالبان به جان شهروندان افغانستانی افتاده است.

هیچ انسانی نباید غیرمجاز شناخته شود. حق شهروندی، امنیت و داشتن سرپناه، از ابتدایی‌ترین حق پایه‌ای هر انسانی باید باشد. مردم شریف ایران مانند همیشه باید این سیاستهای نژادپرستانه حکومتی را خنثی کنند.