توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

«
»

هشتم مار چ زور زن را گرامی میداریم

انجمن حقوقدانان افغان در ار وپا هشتم مارچ، روز زن و همبستگی بین المللی زنان جهان را به تمام زنان و بخصوص زنان افغان صمیمانه شادباش گفته و این روز پرمیمنت را گرامی میدارد.

بهترین نحوه گرامیداشت از این روز آن است تا قبل از همه به مقام والای انسانی زن صادقانه احترام نمائیم و کرامت انسانی زن ( این بهترین و آخرین تحفه آسمانها) را که نیمی از پیکر بشریت و جامعه ما است، پاس داریم و از زن که مادر ( این پر غروترین عشق آدمی زاد) است و بقول پیغمبر بزرگ اسلام ، جنت در زیر پای آنان است، تبجیل بداریم.

زنان شجاع افغان که در طول تاریخ متحمل مشقات فراوان گردیده، در چند دهه اخیر بار اساسی جنگ و مصائب را متحمل میگردند.

آنان در حالی به استقبال هشتم مارچ میروند که به برکت شجاعت، دلیری و استقامت شان ، در برابر تاریخ استاده اند و حق شان را که به قول معروف ” گرفته میشود” ، بدست میآورند.

با وجود تغیرات در زنده گی زنان ، متاٌسفانه حقوق و آزادی های آنان با چالش های بزرگ مواجه میباشند، جنگ این برگه نامیمون تاریخ، عدم امنیت ، عقب مانده گی فرهنگی، جهل و رسوم ناپسندیده و آلام فراوان را بر زنان تحمیل مینماید. متاٌسفانه افزون بر آن زنان بی شمار قربانی پدیده شوم خشونت میگردند.

بنیاد گرائی برخاسته از دیوبند و قم و دهشت افگنان عرب تهدید اساسی در برابر مجموع جامعه و بخصوص زنان پنداشته میشود. نه تنها طالبان و سائر نیرو های تروریست قرون اوسطائی، بلکه ذهنیت طالبانی و تمام اخلاف ملای لنگ ناقضان حقوق زن میباشند.

در حالیکه افغانستان سال پر آزمون و سرنوشت ساز را سپری مینماید، نمیتوان این حقیقت را نا دیده انگاشت که حقوق زنان هنوز بسیار شکلی و در محدوده شهر های بزرگ مطرح میباشد. حتی در کارزار های جاری انتخاباتی دشمنان آزادی زنان ماسک دین برخ میکشند و از تاٌمین حقوق زنان در قالب ” شرعیت اسلامی”  حرافی مینمایند.

بدین رو بسیار ضرور است تا بخصوص در احوال فعلی بخاطر دستیابی به برابری و تاٌمین حقوق واقعی زنان ، خواستار بلاشرط ارزش های مندرج در قانون اساسی افغانستان ( که اسلامی ترین قانون اساسی در کشور های مماثل است) ، باشیم.

انجمن حقوقدانان افغان در اروپا تاٌمین حاکمیت قانون و کارائی اورگانهای حراست حقوق و قوه قضائیه مستقل را پیش زمینه اساسی  بخاطر اشتراک زنان در حیات اجتماعی ، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی قلمداد مینماید.

انجمن در راستای حقوق زنان یکبار دیگر انفاذ کامل قانون منع خشونت علیه زنان را تقاضا نموده و همچنان طی مراحل نهائی لغو تعدیل قانون اجرآآت جزائی را خواستار میباشد.

انجمن با مراجعه به سازمان ملل متحد و جامعه بین المللی ، متقاضی است تا کمک های شان را به افغانستان مشروط به تاٌمین حقوق زنان و تطبیق کنوانسیون ” محو کلیه اشکال تبعیض و خشونت علیه زنان”  و سائر ارزش های مندرج اعلامیه جهانی حقوق بشر سازند .

انجمن حقوقدانان افغان در اروپا در گرامیداشت از هشتم مارچ لازم میداند تا به زنان بزرگ تاریخ و منجمله آنانکه در صد سال اخیر ، از نهضت امانی تا کنون و از ملکه ثریا ( این سمبول و مبارز آزادی زنان) و سائر رهبران و پیشگامان و مبارزین جسور و پر افتخار کنونی قدر دانی نماید.

با احترام

شورای رهبری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا