گنج شایگان 

رسول پویان  همیـشـه ثـروت و کاخ طلا نمی ماند  شــکـوه و دبـدبـه…

همخوابگی های سیاسی نافرجام طالبان افغانستان و آخوند های ایران

نویسنده: مهرالدین مشید افتضاح دیپلوماسی هوتل محور ایران در افغانستان عباس عراقچی، روز…

عالم دگر

نوشته نذیر ظفردیــــــده از امیــــــال دنیا بسته امدر دلـــــــم…

بشدار سامی

آقای "بشدار سامی" (به کُردی: بەشدار سامی)، شاعر و فتوگرافیست…

کابل آبستن یک تحول در موجی از اختلاف های درونی…

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت ملاهبت الله در گرو عصیان همرزمان و…

هم پیوندی

جهان با حفظ،نا همگونی ها یک کل به هم پیوند…

آن لوله های آب پا های ما نه؛ بلکه آرزو…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از به زنجیر کشاندن آفتابه ناوقت های شب…

هنر عشق ورزیدن....! (1)

" زیبایی عشق در این است که نه به چیزی…

آب در هاون کوبیدن یا سراغاز یک بازی جدید

نویسنده: مهرالدین مشید حکم بازداشت ملاهبت الله یک بازی استخباراتی و…

فتوای خرد 

رسول پویان  برون کردم به قتوای خرد تا حلقه از گوشم  بـرای…

خوشروی بؤلسه خاتینینگ

خوشروی بؤلسه خاتینینگ ، کیفیتینگ بوزیلمس چیور بؤلسه خاتینینگ، توگمنگ اصلا…

"سوسیالیسم سلطنتی"،- فیلسوف سرنوشت و زوال

Oswald Spengler(1880- 1936) آرام بختیاری اسوالد اسپنگلر،- فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی. اسپنگلر(1936-1880م)، فیلسوف…

قلم "نی" ایکه "ناسر" ماند

نویسنده: مهرالدین مشید قلم "نی" و نشانه های بی نشانی آن آن…

در مورد ادب شفاهی  اوزبیکان افغانستان

برنامه  اوزبیکی رادیو تاشکند جمهوری اوزبیکستان در باره  کار کرد های…

پاینده باد افغانستان

میر عنایت الله سادات                                                   مدتی است که بعضی حلقات معين از…

هر وسیله‌ برای رسیدن به هدف مجاز نیست!

نور محمد غفوری در تویتر محترم امرالله صالح یک جمله را…

افغانستان و درهم تنیده گی و مد و جزر حوادث…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی کوهستانی و محاط به خشکه است که…

فتنه خوابیده

 قدم هلال شد و مایلم به ابرویش  فتاده مرغ دل من…

شیفته ی ترانه های مردم

 برنامه ی رادیو تلویزیون شهر تاشکند جمهوری اوزبیکستان در مورد کار…

گزیده‌ای از «درسگفتارهای کاپیتال» رفیق فقید جوانشیر در زندان

از نظر مارکس دو نوع بخش خصوصی وجود دارد مارکس ……

«
»

هزینه تحریم‌های روسیه را چه کسی پرداخت می‌کند؟

در مقاله ای که در روزنامه چینی «گلوبال تایمز» منتشر شده است، تحریم‌های اقتصادی بی‌پروا علیه روسیه یکی دیگر از ماجراجویی های ژئوپلیتیکی آمریکا است که تمام جهان باید هزینه آن را پرداخت کنند.

هزینه تحریم‌های روسیه را چه کسی پرداخت می‌کند؟

ه گزارش روزپلاس، اسپوتنیک موندو با اشاره به اینکه «عوامل متعددی و یکی از اصلی‌ترین آن‌ها همه‌گیری کووید-۱۹، موجب تورم بالا در سراسر جهان شده است» تاکید کرد نرخ تورم فعلی جهانی به وضوح به دلیل درگیری در اوکراین و تحریم‌های اقتصادی کشورهای غربی علیه روسیه است.
در ادامه گزارش آمده است، شکی نیست که این وضعیت به دلیل افزایش قیمت انرژی و مواد خام که به دلیل بحران اوکراین و «تحریم های نادرست اقتصادی سازماندهی شده آمریکا علیه روسیه»، تشدید شده است.
به نوشته این رسانه، اگرچه واشنگتن دیگر کشورها را به بروز تورم متهم می‌کند، اما این مسئله چیزی مگر تلاشی ناموفق برای سرزنش کشورها و پنهان کردن اشتباهات خود در مدیریت همه‌گیری و مشکلات ناشی از تحریم‌ها علیه مسکو نیست.
اسپوتنیک موندو نوشت: «در حالی که زنجیره‌های عرضه جهانی هنوز به طور کامل از این همه‌گیری بهبود نیافته‌اند، وضعیت اوکراین و تحریم‌های ضد روسیه اختلالات عرضه را تشدید می‌کند. ما شاهد کمبود انرژی، مواد خام و غذا هستیم و کشورهای سراسر جهان بیشترین بار را از ماجراجویی‌های ژئوپلیتیک ایالات متحده متحمل می‌شوند».
بر اساس گزارش، تحریم‌های غرب همچنین به منافع کشورهای در حال توسعه که در واردات مواد غذایی و سایر کالاهای ضروری با تورم بالا مواجهند، آسیب جدی می‌زند. بسیاری از این کشورها پیشتر با مشکلات جدی اقتصادی مواجه شده‌اند و افزایش قیمت‌ها ناشی از اقدامات علیه روسیه وضعیت را بدتر می‌کند.
در ادامه این رسانه می نویسد در چنین شرایطی، تنها می‌توان امیدوار بود که غرب دیگران را مقصر نشناسد بلکه تلاش‌های خود را بر حل‌وفصل مشکلات اقتصادی متمرکز کند که می‌تواند به پیامدهای جدی جهانی منجر شود.
اسپوتنیک موندو اینطور نتیجه می‌گیرد که کشورهای در حال توسعه باید نیروهای خود را برای حمایت مشترک از تجارت آزاد و جهانی شدن اقتصادی هماهنگ کنند.
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در ساعات اولیه ۲۴ فوریه (پنج اسفند) آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین را اعلام کرد. یکی از اهداف اساسی این عملیات، به گفته پوتین، غیرنظامی کردن اوکراین است.
بسیاری از کشورها، به استثنای چین، عملیات نظامی روسیه در اوکراین را به شدت محکوم کردند و مجموعه‌های مختلفی از تحریم‌ها علیه مسکو اعمال کردند.
در عصر جهانی شدن، اعمال تحریم‌های اقتصادی و تجاری بر روسیه می‌تواند منجربه یک بحران جهانی شود که پیامدهای آن در حال حاضر نیز در بسیاری از نقاط جهان احساس می‌شود.
«اوسکار روخاس» اقتصاددان دانشگاه ملی خودمختار مکزیک نیز می‌گوید: شما می‌خواهید یک کشور را تحریم کنید اما در واقع، کل بازار را تحریم می‌کنید. او معتقد است که افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی، ترکیبی عالی برای تشدید تورم جهانی است.
به این ترتیب، پیامدهای مجازات کشوری که توسط ولادیمیر پوتین اداره می‌شود، پیشتر در مقیاس جهانی منعکس شده است. «کو دونگیو» رئیس سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) پیشتر (هشت آوریل/ ۱۹ فروردین) هشدار داد که قیمت مواد غذایی به بالاترین میزان خود رسیده است؛ واقعیتی که بیشترین ضربه را به فقیرترین طبقات وارد می‌کند.  
این آژانس هشدار داد: قیمت‌های بین‌المللی گندم، ذرت و روغن‌های گیاهی به دلیل درگیری‌ها در منطقه دریای سیاه افزایش یافته است که باعث ایجاد ناآرامی در بازارهای تجارت این محصولات اساسی شده است.
در ایالات متحده، جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا تلاش‌های زیادی برای کاهش قیمت سوخت و در نتیجه کاهش تورم انجام داده است. با این حال، نتایج آنطور که انتظار می‌رفت، پیش نرفته است و حتی بسیاری از شهروندان آمریکایی از جنوب این کشور و از مرز مکزیک عبور کرده‌اند تا مخازن بنزین خود را پر کنند. در برخی از شهرهای جنوب ایالات متحده، یک گالن بنزین (۳.۷۸ لیتر) تا ۷ دلار قیمت دارد.