آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

«
»

نیلس هورنر گزارش‌گر نامدار سوئدی به ضرب گلوله در کابل کشته شد

ما مراتب همدردی و تسلیت خود را به خانواده و همکاران نلیس هورنر ابلاغ می کنیم. این مرگ غم‌انگیز، حکایت روزمره روزنامه‌نگارانی است که برای مطلع کردن ما از جان خود می‌گذرند.

نیلس هورنر، خبرنگار سوئدی انگلیسی‌تبار، سه‌شنبه ٢٠ حوت ١٣٩٢ در ساعت یازده صبح در کارتیه وزیر اکبر خان به ضرب گلوله دو مرد مسلح به قتل رسید. گزارشگر ٥١ ساله رادیو سوئد، به هنگام انتقال به شفاخانه جان سپرد.

رضا معینی مسئول دفتر افغانستان گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام کرد: «ما مراتب همدردی و تسلیت خود را به خانواده و همکاران نیلس هورنر ابلاغ می کنیم. خشونتی که با آغاز کارزار انتخاباتی در اواسط ماه دلو افزایش یافته است، خطری جدی علیه آزادی اطلاع رسانی است و از ژورنالیستان نیز قربانی می‌گیرد. این مرگ غم‌انگیز، حکایت روزمره روزنامه‌نگارانی است که برای مطلع کردن ما از جان خود می‌گذرند. ما از مقامات مسوول خواهان انجام تحقیقات لازم و جدی برای شناسایی و مجازات عاملان و آمران این قتل هستیم. با آنکه در سال‌های اخیر شاهد رشد رسانه‌ها در افغانستان هستیم. اما افزایش ناامنی و به ویژه مصونیت از مجازاتی که عاملان حمله‌ها از آن بهرمند هستند، می‌تواند در پوشش درست انتخابات و اینگونه بر حیات دمکراتیک را مختل کند.»

مسئولیت این حمله را هنوز کسی به عهده نگرفته است. ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان به خبرگزاری فرانسه اعلام کرده است که « ما با افرادمان بررسی کرده‌ایم و کسی از ما در این حمله دخالت نداشته است». سخنگوی طالبان دو روز پیش با ارسال خبرنامه‌‌ای به رسانه‌ها اعلام کرده بود « آنان به افراد تحت امر شان دستور داده اند تا روند انتخابات را مختل کنند.» در این اطلاعیه طالبان به شکل مستقیم مردم را تهدید کرده بودند « با شرکت در انتخابات جانشان را به خطر نیندازند. » با نزدیک شدن موعد برگزاری انتخابات و از آغاز سال میلادی، حمله‌های دهشت‌آفرین افزایش یافته است و قربانیان بسیاری بر جای گذاشته است.

بنا به گفته حشمت الله ستانکزى سخنگوى قوماندانى امنيه کابل، نیلس هورنر دو روز پیش وارد کابل شده بود و «اين خبرنگارخارجى، پس از بودوباش در یکی از رستورانت‌های شهرکابل، زمانی که با ترجمان و راننده‌اش در نزدیکی سرک پانزدهم وزیر محمد اکبرخان عبور میکرد، مورد حمله افراد نامعلوم قرار گرفت. بخاطر تحقيقات بيشتر ترجمان و راننده او بازداشت شده است.»

افغانستان ‌با وجود رشد قابل ملاحظه در رده‌بندی جهانی آزادی رسانه‌ها در سال ٢٠١٣ اما در سال جاری در میان ١٨٠ کشور در رتبه ١٢٨ قرار گرفته است.