مارشال دوستم حکومت جلای وطن می خواهد و طالبان حکومت همه شمول
تحرکات تازه ،عمر طالبان را طولانی تر می سازد. نوشته ی : اسماعیل فروغی
در سه ساله گی زمامداری مذهبی ـ قومی طالبان درافغانستان ، تحرکات گونه گونی از طرف ها و جوانب مختلف بشمول کشورهای دخیل درامورافعانستان ، گروههای فراری جهادی وغیرجهادی وگروه هایی دردرون طالبان ، درحال شکل گرفتن است . این تحرکات همزمان با سفر های پیهم راهنمای اصلی طالبان ـ زلمی خلیلزاد درمنطقه و حتا بطورمخفی درافغانستان ، شدت و شتاب بیشتر کسب کرده است – سفرهایی که ثمره ی آن همانند دهها سفر پیهم شان به دوحه ، افغانستان را بیشتردرگودال تیره روزی و حقارت غرق خواهد کرد.
در میان این تحرکات ، اظهارات سمارقی عبدالرشید دوستم ، مارشال فراری افغانستان درباره ی تشکیل وایجاد حکومت جلای وطن توسط گروههای فراری مجاهدین و سایرفراری های دوران جمهوریت ، و سروصدای اعلان حکومت همه شمول از سوی طالبان طی یک مجلس بزرگ که حتا احتمال شرکت اشرف غنی رییس جمهور فراری هم دراین مجلس بزرگ متصوراست ؛ بیشتر ازهمه جالب و خنده دار به نظر می رسد.
در باره ی فرمایش مارشال مآبانه ی حکومتِ جلای وطنِ آقای دوستم که بی تردید به اشاره و حمایت حکومت های خارجی صورت گرفته است ، بحث زیاد درکار نیست . این که آقای دوستم بازمی خواهد با غاصبان زمینهای دولتی و مولتی میلیونران جهادی ، با جنرال بچه های دوران جمهوریت سه نفره ، با حنیف اتمر ، استانکزی ، زاخیل وال وغیره … ؛ حکومتِ درتبعید بسازد . و این که آقای مارشال با ایجاد این حکومت ، فقط آرزوی به چالش کشیدن فرامین هیبت الله و دساتیر امر به معروف و نهی ازمنکر را دارد نه سرنگونی طالبان را ، شما خود می توانید حدیث مفصل این مجمل را بخوبی تعریف نمایید . ( تو خود حدیث مفصل بخوان ازین مجمل )
آقای مارشال که در گذشته ها باربار داوطلبِ سرنگون کردن طالبان درمدت کوتاه چند روزه بوده است ، اکنون یکبارهم که شده ، حتا در لفظ ، سرنگونی طالب را آرزو نمی نماید . دراین سخنرانی ازقیام و رستاخیزعمومی دربرابر طالبان خبری نیست که نیست . فقط می خواهد فرمان های رهبر طالبان و دساتیرافراطی امربه معروف و نهی از منکر طالبان را به چالش بکشد و بس .
آقای مارشال که هنوز ازخواب معاونیت اشرف غنی بیدار نشده است ، اصلاً به این نمی اندیشد که همین اکنون سربازان سر به کف اش و ترک تباران شریفی که جان های شیرین شان را فدای دوستم می کردند ، در چه وضعیت تحقیر آمیز و خفت باری زیرفرامین بدوی مذهبی و سختگیرانه ی طالبان ، نفس می کشند ؟
آقای دوستم باید بدانند که طالبان نه ایشان و نه گروههای جهادی و جمهوریتی فراری را که می خواهد با آنان حکومت در تبعید بسازد ، پشیزی اهمیت نمی دهند . به شما و حکومت در تبعید تان دیگر نه مردم باور دارند و نه همان کشور هایی که حالا پس از سه سال استراحت تام ، بشما اجازه ی قد بلندک داده اند.
مردم عذاب دیده ی افغانستان بخوبی می دانند که همین ایجاد حکومت درتبعید هم دسیسه ی دشمنان مردم افعانستان است که می خواهند به طریقه های مختلف عمرطالب را طولانی تر بسازند.
و اما در مورد آماده گی طالبان برای اعلان حکومت همه شمول طی یک مجلس بزرگ ( نه بنام لویه جرگه چون طالبان به ارزشهایی چون لویه جرگه ، پشتونولی ، سرود ملی وغیره باور ندارند ) احتمالاً با شرکت محمد اشرف غنی ، حامد کرزی وعبدالله عبدالله باید بدانیم که : اگر طالبان به چنین خواستی تن بدهند نه برای تقسیم عادلانه ی قدرت با تمام اقوام ساکن افغانستان است ؛ بلکه برای تحکیم ریشه ای قدرت قومی – مذهبی خودشان خواهد بود . طالبان می خواهند ازحضوررهبران سابق رژیم جمهوریت دراین مجلس بزرگ ، دروازه ی برسمیت شناسی جهان را بسوی خود باز نمایند.
به هرحال آنچه این تحرکات تازه واضح می سازد اینست که هنوزمسأله ی تعامل با طالبان در صدر وظایف حامیان بین المللی و منطقه ای طالبان قرار دارد و هنوز هیچ کشورو قدرت خارجی ازایده و طرح سرنگونی فوری طالبان حمایت نمی نماید . اگر پیشنهاد طرح حکومت جلای وطن است یا شرکت اشرف غنی درمجلس بزرگ طالبان برای ایجاد حکومت همه شمول ؛ همه و همه دهل و سرنای تعامل با طالبان را به صدا در می آورند . فروغی