از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

«
»

فارن پالسی: اروپا تنها می‌شود

نشریه «فارن پالسی» با اشاره به تمایل آمریکا برای تمرکز بر آسیای شرقی و افزایش تردیدها در جامعه سیاسی این کشور در مورد لزوم ادامه حمایت واشنگتن از اروپا نوشت: به نظر می رسد، ‌دورانی که اروپا می توانست روی ایالات متحده حساب کند به پایان خود نزدیک شده است.

به گزارش روز سه شنبه  این رسانه آمریکایی، طی ۷۵ سال گذشته، هیچ بلوکی از کشورها به اندازه اروپا با ایالات متحده پیوند نداشته است. در ابتدا، نیمه غربی این قاره و از پایان جنگ سرد، بیشتر نیمه شرقی آن تحت گسترده‌ترین حمایت اوراق قرضه جهان در تجارت، امور مالی و سرمایه گذاری رونق یافته است. اروپا همچنین به تعهد محکم ارتش ایالات متحده – که در ائتلاف ۷۵ ساله ناتو به آن تاکید شده – برای دفاع از خود متکی بوده است.

فارن پالسی با اشاره به اتحاد ایالات متحده و اروپا به عنوان زیربنای سیستم جهانی امروز و نظم تحت رهبری غرب افزود: مهم نیست که چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر (آبان) برنده می شود، در هر حال توجه واشنگتن به پکن، اقیانوس هند و اقیانوس آرام معطوف شده و اروپا به پایان دریافت حمایت ها از آمریکا نزدیک می شود.

در بخشی از این تحلیل آمده است: اروپا به زودی باید به تنهایی با تهدیدات موجود علیه خود روبرو شود. مسکو اولین جنگ بزرگ زمینی را در اروپا به راه انداخته است. از سوی دیگر، ‌چنان‌چه درگیری‌ها در خاورمیانه به یک جنگ بزرگ تبدیل شود، ممکن است موج جدیدی از مهاجران به اتحادیه اروپا منتقل شوند. این در حالی است که اروپا به صحنه رقابت ایالات متحده و چین تبدیل شده و جنگ روسیه و اوکراین اولین اقدام در رقابت بین نظم تحت رهبری غرب و بلوک دیگر به رهبری چین است که به دنبال نابودی آن است.

فارن پالسی افزود: مشکل اروپایی‌ها – طبق اذعان بسیاری از رهبران و متفکران اروپایی- این است که آنها هنوز برای دنیایی از قدرت سخت (قدرت نظامی و جنگ) آماده نیستند. اتحادیه اروپا برای بیرون راندن جنگ از این قاره طراحی شده بود و به نظر می‌رسید که عدم وجود جنگ در مقیاس بزرگ در اروپا بین سال‌های ۱۹۴۵ تا ۲۰۲۲ (۱۴۰۰-۱۳۲۳) – موفقیت آمیز بودن این پروژه را ثابت می کند. اما اکنون، اروپایی‌ها نیز به این باور رسیده اند که آمریکایی‌ها همیشه آنها را از خطر جنگ در امان نگه داشته اند. تا جائی که جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ماه مارس (اسفند) گفت: گویی اروپایی‌ها می‌گویند: “برای جنگ، لطفاً با ایالات متحده تماس بگیرید. “

اتحادیه اروپا با ۴۵۰ میلیون شهروند خود، یکی از بلوک‌های قدرت در جهان است. تولید ناخالص داخلی جمعی آن پس از ایالات متحده و حدود ۱۰ برابر روسیه است. بسیاری از اعضای آن، به ویژه آنهایی که از لحاظ جغرافیایی نزدیک به روسیه هستند، دیدگاهی سختگیرانه و استراتژیک به جهان دارند. با این حال، اروپا منابع اقتصادی خود را به قدرت ژئوپلیتیکی تبدیل نکرده که به عنوان مثال بتواند مسکو را به تنهایی تحت کنترل خود نگه دارد.

این تحلیل در پایان نوشت :این حس که دوران تعطیلات طولانی مدت اروپا به پایان رسیده، در پایتخت‌های اروپایی قابل لمس است. پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در این رابطه به واژه «تغییر دوران» اشاره کرد. امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، نیز هشدار داد که اگر اروپا به سرعت خود را با شرایط موجود تطبیق ندهد، «ممکن است بمیرد». حال باید دید آیا اروپا می‌تواند با حمایت کمتر ایالات متحده، امنیت و رفاه خود را تضمین کرده و یاد بگیرد که چگونه به تنهایی از سختی های آن عبور کند یا خیر.
-استفان تیل، معاون سردبیر