مرز بندی تخصصی: سیاست٬ ایمان و دولتداری...!

·      سیاست: اراده کردن همانا انسان موجودی در اراده یا حیوان سیاسی…

             پلان شهری یا مهندسی قدرت؟ واکاوی اهداف پنهان طالبان در…

نویسنده: مهرالدین مشید نگاهی به پروژه‌های عمرانی در شهر کابل با…

شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

«
»

شادباش نوروزی بنیاد فرهنگی اوستا

 

هممینهان ؛ نوروز ، فصل نو و سال نو خجسته باد!

هیات رییسه بنیاد فرهنگی اوستا فرارسیدن نوروز ، بهار و سال نو را به همدیاران وهمدلان در سراسر جهان شادباش می گوید.

نیاکان ما از دیربازهرسال با نوروز آغاز دیگری را جشن گرفته اند. این جشن نشانگر غلبه و پیروزی امید ، گرمی و جنبش در برابر سردی ، انجماد و بی باوری بوده و با طبیعیت انسان بخاطر امید به زنده گی بهتر و بهروزی ، شور، سرور و شادی همنوا ست . نوروز، جشن باستانی و داستانی ما نماد تاریخی فرارسیدن دوران نو و پیروزی نیکی بر پلیدی و کهنگی است. به راستی هم نیاکان روشن ضمیر ما  با گزینش نوروز منحیث سرسال ، پیروزی رستاخیز طبعیت بر خنک و یخبندان سخت بجا اندیشیده اند.

سرمای امسال، بسی استخوان‌سوزتر ازسال‌های پیش بود و حتا آخرین روزاش با فاجعه به آتش کشیدن « فرخنده » همراه بود. سال ۱۳۹۳ برای افغانستان و شهروندان آن سال  پراز دشواری و ناهنجاری ، سال تداوم بن بست ، سال افزایش بحران اعتماد و همگرایی، تخریب بیشتر اقتصاد کشور، سال تشدید بیکاری، گرانی مایحتاج عمومی مردم و گسترش دامنه فقر در بخش وسیعی از جامعه بود. درسالی که گذشت نان از سفره بخش عظیمی از مردم کشو ما ربوده شد. کارخانه ها تعطیل و مردم گروه گروه  به ارتش بیکاران روانه شدند. سرمایه ها بادآورده از دوران کشیده شده  و یا اینکه به خارج ازکشور انتقال داده شدند. بحران زيست محيطی درکشور پهنه بی مانندی به خود گرفت. درنتیجه فقرساختاری ، نبود غذای کافی، دارو و خدمات بهداشتی ؛ بیماری و مرگ گسترش بی مانند  نمود. دراین چنین جو فقر و ناامنی ، هیولای بنیادگرایی و انسان ستیزی برای نابودی اولاد وطن دهن باز و همه  روزه در گوشه ای انسانی را به کام مرگ برد. جوانان ناامید به آینده و بهبود شرایط زنده گی فردی، راه فرار از وطن را برگزیده و با پذیرش خطرهای بی شمار روانه غربت  شده و بسیاری ها در این راه پر از خطر به کام مرگ فرو رفتند.

و درچنین شرایطی بخشی ازمردم  و شماری ازنهاد های هوادار شان خواهان پیشرفت، عدالت اجتماعی ، تحقق حقوق و آزادی های دموکراتیک و بهبود زنده گی اقتصادی واجتماعی ؛ برچیدن بستر فقر و گرسنگی، نابرابری و تبعیض برای همیشه از کشورشدند. آنها آرزو می نمایند تا حاکمیت مافیایی و فرمانرویان زر و زور از کشور رخت بربندد ؛ زنده گی از امید و خوشبختی سرشار و چهره مردم میهن شگفته تر،خانه های دلشان از مهر و دوستی آگنده ترگردد.

عزیزان  قدرمند،

نوروز ، فصل نو و فرارسیدن سال ۱۳۹۴ خورشیدی را به هموندان بنیاد و خانواده هایشان ،جامعه مهاجر افغان در اروپا  ، به همدیاران وهمدلان این جشن باستانی و مردمی تبریک وشادمان گفته  خوشی و کامگاری  بیشمار برای هر یک تان آرزو مینماییم.

نوروز تان خجسته و پیکار تان بخاطر صلح ، آزادی  و شگوفایی فرهنگ انسانی پیروز باد.!     

از سوی هیات رییسه بنیاد فرهنگی اوستا

داکتر اسد محسن زاده