زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

«
»

سفرامریکا : گوشزدها و گوشمالی ها

    نوشته ی : اسماعیل فروغی

      درحالی که کشوردرآتش جنگ می سوزد و درحالی که طالبان این افراطی ترین گروه اسلامی درجهان ، بیش ازهشتاد ولسوالی را درشمال وجنوب کشوریکی پشت دیگر به تصرف درآورده ، دار و ندار ولسوالی ها و پاسگاه های نظامی را به چپاول می برند ؛ رهبران مملکتِ خداداد افغانستان ذوقمندانه به دیداررییس جمهورامریکا رفته اند تا خبرظفرمندی طالبان را در آنجا از زبان جوبایدن بشنوند .

      طوری که معلوم است امریکا با کاربرد راه ها و راهکارهای گونه گون میخواهد   شکست نظامی و بدنامی هایش را درافغانستان بپوشاند .امریکا سعی می نماید با تحمیل توافقنامه ی خلیلزاد – ملا برادر ، برتمام جناح ها ـ ازجمله جناح جمهوری سه نفره ،  هرطوری می شود حکومت عبوری یا مشترک را روی پا ایستاد نماید . بی تردید درامرکا به رییس جمهورغنی فهمانده خواهد شد تا مانع تحقق توافقنامه ی امریکا – طالبان نشده ، ازطرح های خنده داری چون انتخابات زودهنگام وغیره منصرف شده ، آماده ی امضای فرمان عفوهفت هزارطالب زندانی باقیمانده باشد . درامریکا به داکترغنی توصیه خواهدشد تا حرف شنو بوده و فقط اوامر و دساتیری راعملی نماید که برایش سپرده می شود.

      هیچکس نباید شک نماید که شکست نظامی – سیاسی امریکا درافغانستان دومین بدنامی و شکست آنکشور پس ازشکست ویتنام است . به باورتحلیلگران ، به همان اندازه که سیاستهای ضدبشری و سودجویانه ی امریکا در کل عامل این شکست و افتضاح است ، به همان پیمانه نیات و کردار نابخردانه ی فرستاده های آنکشور چون زلمی خلیلزاد ، حامدکرزی ، محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله نیز در افتضاح وبدنامی امریکا و ناتو نقش برجسته داشته ، آن کشور را در فاضلآب بدنامی و ناکامی غرق نموده است .

     خلیلزاد ، کرزی ، اشرف غنی وعبدالله عبدالله منحیث سردمداران تمام گروههای مافیایی و جهادی، میلیاردها دالرکمکهای بین المللی را به هدر داده  نه برای آبادی کشوربلکه به کیسه های باندهای مافیایی جهادی و دیسانتی شان ریختند و کشور را فقیرترومحتاج تراز پیش نمودند – کشوری که درفساد و بیعدالتی غرق بوده ، هفتاد درصدمردم اش زیر خط فقرزنده گی کرده ، بیشترین درصد بیکاران و معتادان را در خود جاداده است .

    حالا که امریکا با شکل دادن حکومت موقت می خواهد ” بینی خمیری ” برای خوداش درست نماید ، غنی ، صالح و محب درین سفر باید بفهمند که وظیفه ی آنان فقط انجام دادن مو به موی کارهای خانه گی شان است نه کم و نه زیاد … .