جامعه دین زده چگونه است؟

عبارت از جامعه می باشد٬ که دیندار از دین٬ چون…

نوای خلقِ غمدیدهء بغلان!

امین الله مفکر امینی       2024-13-05 آسمـان گرفته سخت برما، زمیــــن از سوی…

تنهایی و غربت شناخت نامه ی تبعید

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دیگری از تنهایی و غربت روایت تبعید یعنی…

دست یاری 

بر بلای سیل بغلان مبتلا است  ساکنان اش زین مصیبت در…

تجلیل از روزمادردرکشورشاهی هالند

بتاریخ 12می سالجاری درشهرارنهم کشورشاهی هالند محفل باشکوهی ازسوی شوراي…

بجنبید ایکه خود ها، حامییان حقوق بشرخوانید!

امین الله مفکر امینی       2014-13-05! ندانم چطور گویم ویا به تصویر کشمدردوناله…

اینجا بغلان است، آدمیت را سیل برده است!

سیامک بهاری “ما نه غذا داریم، نه آب آشامیدنی، نه سرپناه،…

خشم سیلاب

رسول پویان خانه و باغ و زمین و روستا ویران گشت خـشـم…

 قاضی ی شهر شرف

محمد عالم افتخار مال تاجـر غرق دریا گشـته بود تاجر آنجا محوِ…

خیزش های مردمی نشانه های شکست طلسم وحشت طالبانی

نویسنده: مهرالدین مشید تبعیض، حرمت شکنی و استبداد کار نامه ی…

مادر

ای مادر من فرخ و آباد بمانی پر خنده به لب…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

انتظارم، بوی سیگارهای زر گرفته... و روزهای تلخِ نیمه سوخته میان بغض خاموشت…

جنگ قدرت ها

رسول پویان جنگ قـدرت ها دل زخمین وخونین آورد جـای صلح و…

افراطیت پادزهر خیانت رهبران اسلام سیاسی و یا شکست مبارزات…

نویسنده: مهرالدین مشید علل و عوامل یا چگونگی و چیستی باز…

زبان آریایی یا آریویی چی شد؟

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ——————————— زبان بازتاب خرد آدمی است و انسان…

تعامل 

نور محمد غفوری از چندی به اینطرف در مکالمات و نوشتار…

جمال غمبار

آقای "جمال غمبار"، (به کُردی: جەمال غەمبار) شاعر و نویسنده‌ی…

چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

منبع تصویر، GETTY IMAGES ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۳ مه ۲۰۲۴ آژانس فضایی…

        تقدیم به ستره محکمه امارت اسلامی افغانستان

معروضه محمد عالم افتخار ولد محمد قاسم دارنده تذکره تابعیت 1401100148058   حضور…

حاکمیت طالبان؛ افزایش بحران و تکانه های بی ثباتی ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید استبداد و تبعیض طالبان و به صدا درآمدن…

«
»

رویکرد ترامپ در ونزوئلا؛زنگ خطری برای جامعه جهانی

آنچه در این مقطع زمانی درقبال تحولات ونزوئلا نمود بیشتری پیدا کرده،رویکرد مخرب آمریکاست که نشان می دهد واشنگتن،دیگر طرح های براندازی دولتها را آشکارا دنبال می کند و اهمیتی برای قوانین بین المللی قائل نیست،چنین روندی می تواند پیامدهای جبران ناپذیری برای جهان به دنبال داشته باشد.

 از زمان به قدرت رسیدن ‘هوگو چاوز’ رئیس جمهوری فقید ونزوئلا در قدرت، مقامات دولت کاراکاس بارها از تلاش های آمریکا و سازمان سیا برای نفوذ و تسلط بر این کشور منطقه آمریکای لاتین سخن به میان آورده بودند. عوامل اطلاعاتی آمریکا سالهاست به واسطه رویکرد چپ ونزوئلا، این کشور را به شدت زیر نظر داشته اند. پس از حضور ‘دونالد ترامپ’ در سمت ریاست جمهوری آمریکا، کاخ سفید برنامه های جدیدی را برای نفوذ هرچه بیشتر در ونزوئلا تدارک دید.
باید به این مسئله اشاره شود که اقدامات آمریکا برای نفوذ در ونزوئلا سالهاست به صورت تدریجی و پشت پرده در جریان بوده و از دید دولتمردان آمریکا اکنون زمال اعمال فشار نهایی به این کشور منطقه آمریکای لاتین است.
در این میان رویکرد جدید بسیار خطرناک امریکا که در سیاست هایش در قبال ونزوئلا تبلور یافته، اثبات کننده این است که دولت واشنگتن به هیچ وجه ارزشی برای استقلال و تمامیت ارضی کشورها قائل نیست و با خط مشی افراطی به دنبال تثبیت نفوذ خود در کشورهای مدنظرش است.
اقدام دولت امریکا که مدتهاست ونزوئلا را تحریم کرده و این کشور را تحت فشار گذاشته، در به رسمیت شناختن رهبر مخالفان دولت کاراکاس به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا بدون تردید مغایر با قوانین بین الملل و خلاف عرف دیپلماتیک است.
آمریکا حتی فراتر از این اقدام غیرقانونی عمل کرده و هم پیمانانش را به حمایت از خوان گوایدو ترغیب کرده است.
مقامات آمریکایی که سالهاست اقدامات خرابکارانه در کشورهای مختلف را به صورت پنهانی و پشت پرده انجام می دادند اکنون نه تنها آشکارا به دنبال نفوذ و طراحی کودتا در کشورها هستند بلکه هم پیمانانش را تحت فشار می گذارد تا از این شیوه حمایت کنند.
این رویکرد جدید کاخ سفید آغازگر دوران جدید خطرناکی در جامعه جهانی خواهد بود که می تواند قربانیان بیشتری در آینده داشته باشد. قطعا ونزوئلا آخرین کشوری نخواهد بود که با این شیوه جدید توسط واشنگتن مورد هجوم قرار می گیرد.
اجرای این رویکرد اثبات می کند که تفکرات افراطی در دولت ترامپ آشکارا بر تصمیم گیری ها حاکم بوده و در این مسیر قوانین و اصول بین المللی نه تنها جایی ندارد بلکه به راحتی توسط دولتمردان آمریکایی زیر پا گذاشته می شوند.
امریکا مدعی احیای دمکراسی در ونزوئلا بوده اما منتقدان معتقدند که واشنگتن با سیاست هایش در حال تشدید بحران انسانی در ونزوئلاست. برخی از کارشناسان همچنین بر این باورند که دولت امریکا هیچ تمایلی به حفاظت از دمکراسی یا بهبود اوضاع انسانی در ونزوئلا ندارد و بیشتر تمرکزش کنترل نفت ونزوئلا و به دنبال آن کنترل بازار جهانی نفت و همچنین تثبیت نفوذ واشنگتن در آمریکای لاتین بوده است.
امریکا به این دلیل به دنبال براندازی دو دولت چاوز و مادورو بوده چون شیوه حکومت داری روسای جمهور پیشین و کنونی ونزوئلا منافع کاخ سفید را تامین نمی کرده و دولت کاراکاس از نفت به عنوان ابزاری برای مقابله با هژمونی امریکا در نیمکره غربی استفاده می کرده است.
ونزوئلا در دوران چاوز رویکرد انقلابی را در آمریکای لاتین در پیش گرفت و با حضور فعالانه در ائتلاف های ضدآمریکایی در امریکای لاتین، به خطری جدی برای واشنگتن تبدیل شد. ونزوئلا با همسو کردن کشورهای چپ گرا به دنبال کاهش نفوذ واشنگتن در آمریکای لاتین بود. در این میان تقویت روابط ونزوئلا با کشورهایی همچون روسیه، چین و ایران عملا دولتمردان آمریکایی را نگران تر کرد.
این اقدامات ضدامریکایی ونزوئلا باعث شد تا مقامات امریکایی سالها به دنبال طرح هایی برای نفوذ بیشتر در ونزوئلا و براندازی دولت چپ گرا در این کشور باشند.

گزارش از: اطهر اینانلو