آرامگاه مونیخ !

تاریخ انتشار :28.07.2025 hoshyaresmaeil2017@hotmail.com سیرک تابستانی «همکاری ملی برای نجات ایران» در…

انار مفتی

خانم “انار مفتی” (به کُردی: هەنار موفتی) شاعر کُرد زبان،…

مانور های سیاسی طالبان در غیاب یک اوپوزوسیون قدرتمند

نویسنده: مهرالدین مشید دورنمای ثبات و بحران در افغانستان؛ سکوت سنگین…

از منظر مکتب دینی فلسفی من بیش از نه می‌دانم…

امید و توحش، جان‌مایه‌ی ماندن از آشوب‌ها و کجایی جای‌گاه نویسنده‌گان…

جمعآوری کتابها و دستگیری جمعی زنان و دختران توسط عمال…

نوشته بصیر دهزاد در هفته گذشته رژیم اختناق ، ظالم  زن …

نمونه ی چند از سروده های خانم مفتوحه ایماق به…

 زیارتگاه مفتوحه ایماق در حضیره اندخوییان شهدای صالحین کابل - افغانستان آق …

 مکتب دینی فلسفی «من بیش از این نه  می‌دانم»، از…

فرستنده: محمدعثمان نجیب مکتب دینی–فلسفی «من بیش از این نمی‌دانم» با…

اگرعمل نداریم!

امین الله مفکر امینی     2025-21-07! تا کی سخــن رانیــــــم زوحدتی همه ابنـــــــای…

دمیدن صور در نفخ خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید از سنگ بابه کلان تا سنگ های سوخته…

رفقا نباید در دوئل های عشقی شرکت کنند!

Ferdinand Lassalle (1825-1864) آرام بختیاری فردیناند لاسال،- مرگ بدلیل یک دوئل عشقی. جوانمرگی…

اعلامیه بنیاد فرهنگی اوستا در باره سرکوب و اخراج جبری…

در ماه های اخیر برخوردهای خشن در برابر پناهجویان افغان…

غمنامه ی غمگنانه ی خونین من

غرب، حامی و مسئول این‌همه جنایات و خونریزی است! سلیمان کبیر…

فراخوان دهمین دوسالانه‌‌ی «داستان کوتاه نارنج» اوایل مردادماه منتشر می‌شود

 کوتاه نارنج» اوایل مردادماه  ۱۴۰۴ با رونمایی از کتاب باغ نارنج، پوستر و…

زبان هویت 

رسول پویان  گـویند که دنـبه از درون می گندد  کُخ میزند وبه…

 باز هم وحدت 

از رفیقان  دور بودن  نا رو ا ست زیر پا کردن …

اداره طالبان و جایگاه افغانستان در ژئوپولیتیک کشورهای منطقه و…

نویسنده: مهرالدین مشید از دولت منزوی تا مهره‌ ناپایدار در بازی…

دیدگاهی بر وخامت اوضاع بین المللی و موانع موجود در…

نوشته از یصیر دهزاد  اوضاع پر از وخامت بین المللی به…

مشخصات یک جامعه‌ی عادلانه

مفهوم عدالت اجتماعی همواره یکی از بنیادی‌ترین و در عین‌حال…

این بار توطیه برضد مردم افغانستان سنگین تر و پیچیده…

نویسنده: مهرالدین مشید سرزمینی امروز به نام  افغانستان هرچند از سده…

اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

«
»

رسانه انگلیسی: پوتین منتظر فروپاشی غرب از درون است

«با تصمیم روسیه برای طولانی شدن جنگ، مردم غرب رفته‌رفته دشواری اقتصادی را احساس می‌کنند و روی کار آمدن چهره‌ای نزدیک به کرملین در اسلواکی، شاهدی بر این ادعاست.»

به گزارش روزنامه اکسپرس، «مایکل روسی» استاد دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آمریکایی «دانشگاه راتگرز» در گزارشی به چرخش رای‌دهندگان غربی به سوی سیاستمدارانی پرداخته که مواضع نزدیک‌تری به روسیه داشته و از اوکراین حمایت کمتری به عمل می‌آورند.

به نوشته روسی، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه برای ورود به رقابت درازمدت منابع کافی دارد و می‌تواند صبر کند تا جوامع غرب سیاستمدارانی را روی کار بیاورند که حامی سیاست‌های ملی‌گرایانه هستند.

در پی عملیات نظامی روسیه در اوکراین، اروپا و آمریکا به کی‌یف کمک نظامی فرستاده و در ماه‌های گذشته چندین تحریم اقتصادی علیه مسکو وضع کرده‌اند اما با گذشت حدود ۶۰۰ روز از آغاز جنگ، بسیاری از مردم جهان غرب رفته‌رفته دشواری اقتصادی و خستگی روزگار جنگ را احساس می‌کنند؛ احساسی که با افزایش هزینه زندگی ناشی از تحریم‌ها و جنگ، تشدید شده است.

در دراز مدت، این بدین معناست که کشورها به تدریج اولویت بیشتری به مسائل داخلی خود نشان داده و نسبت به تلاش‌های دولت‌های خود برای کمک به اوکراین در دفع حمله روسیه دلسرد می‌شوند. مایکل روسی بر این باور است که این اتفاق برای ولادیمیر پوتین نتیجه مثبتی خواهد داشت.

او می‌گوید: هرچه جنگ و تحریم‌ها طولانی‌تر شده و از این مناقشه به عنوان جنگ نیابتی ناتو علیه روسیه یاد شود، چهره‌هایی مانند «رابرت فیتسو» نخست‌وزیر جدید اسلواکی، «ویکتور اوربان» نخست‌وزیر مجارستان و «مارین لوپن» رهبر سابق حزب جبهه ملی فرانسه بیشتر شده و حامیان آن‌ها در انتخابات گسترش می‌یابند؛ نه به این دلیل که مردم از سیاست‌های آن‌ها حمایت می‌کنند، بلکه صرفاً به این دلیل که رای‌دهندگان می‌خواهند اپوزیسیون دولت کنونی روی کار بیاید. 

این کارشناس همچنین می‌گوید: روسیه همیشه درگیری‌ها را به درازا می کشد. مسکو پول و توان دیپلماتیک کافی برای دوام آوردن در برابر جنگ و تحریم‌ها را در اختیار دارد. روسیه با این کار می‌گذارد که اروپا به خودی خودی از درون دچار فروپاشی شود.

اسلواکی یکی از کشورهایی است که بخش زیادی از مردم آن روسیه را مقصر جنگ اوکراین نمی‌دانند و با برگزیدن یک چهره نزدیک به روسیه در انتخابات پارلمانی روز گذشته، این را نشان دادند؛ چهره‌ای که متعهد شده «حتی یک گلوله دیگر» هم به اوکراین نفرستد.

رابرت فیتسو که در انتخابات شنبه پیروز شد، در ۲۰۱۸ به عنوان نخست‌وزیر اسلواکی از مقام خود برکنار شد؛ اما در این انتخابات اظهاراتی مطرح کرد که احتمالا مورد استقبال مسکو قرار گرفته است.

مایکل روسی می‌گوید: روی کار آمدن چنین دولت‌هایی به روسیه کمک می‌کند اما نه در حد چشمگیری. چرخش اسلواکی به سوی مسکو در درازمدت تاثیر چندانی نخواهد داشت، چرا که روسیه در نهایت به روابط صمیمی‌تر خود با کشورهای بزرگتر مانند ترکیه، هند و چین تکیه می‌کند.

با این وجود، این تحلیلگر معتقد است انتخاب چهره‌ای مانند فیتسو در اسلواکی نخستین نشانه تغییر نگرش جوامع غربی نسبت به جنگ اوکراین است، زیرا او چهره‌ای است که با وعده قطع حمایت از اوکراین و با تاکید بر لزوم لغو تحریم‌های روسیه روی کار آمده است.

او می‌گوید: این می‌تواند نشانه‌ای باشد از آنچه در آینده در کشورهایی مانند فرانسه یا آلمان به وقوع خواهد پیوست.

مایکل روسی یادآور شد که حزب جبهه ملی فرانسه با تحریم روسیه مخالفت کرده و آن را «تحریم مردم فرانسه» دانست.

این تحلیلگر با بیان اینکه نمی‌توان به صورت قطعی درباره گزینه جایگزین برای دولت‌های کنونی و اینکه چه حزبی جای آن‌ها را خواهد گرفت صحبت کرد، گفت که یک چیز مشخص و آن هم این است که «هرگاه شرایط اقتصادی دشوار شود، رای‌دهندگان تغییر موضع می‌دهند و از تحریم و عواقب آن بر اقتصاد کشورهای خود خسته هستند.»