تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

چیستی عشق؟

چیستی در پی علت و مبدا گرایی پدیده می باشد٬ که…

میدان هوایی بگرام

گیریم که ادعای غلط ترامپ در مورد حضور چینائی ها…

دلبری مهرورز!

امین الله مفکر امینی                         2025-22-02! دلبـری مهــــرورزی دارم که دیـــده و دلم…

غیابت رهبران طالبان بازی استخباراتی یا آغاز یک سونامی وحشتناک

نویسنده: مهرالدین مشید خود کامگی ملاهبت الله و نارضایتی و خشم…

خانه های مردم افغانستان دور از دسترس مردم

زمانی " خانه ملت " که منظور پارلمان افغانستان است…

عاشق وفاسق!

امین الله مفکر امینی      2025-20-02! درعشـق وعاشقـــــی گردربزم عشق نمیســـــــوزی مشـــــو ز این…

«حزب باد»: تحلیل پدیده فرصت‌طلبی و تبعیت از جریانات غالب…

«حزب باد Opportunism»: تحلیل پدیده فرصت‌طلبی و تبعیت از جریانات…

        زیارتگاه امام صاحب ولایت کندز دومین شهر مذهبی افغانستان

  نوشته کریم پوپل مورخ ۲۱ فبروری ۲۰۲۵    مقدمه  ولسوالی امام صاحب با داشتن…

روایتی از کشت زار های خستۀ رنگین کمان خاطره ها

نویسنده: مهرالدین مشید این هم می گذرد ما مرده ایم، مرده ی در…

             تاریخچه نام گردیز

نوشته : کریم پوپل مورخ ۱۵فبروری ۲۰۲۵ بسیاری از دوستان یکی از…

مماشات خویشتن دارانۀ غرب با طالبان و پراگنده گی مخالفان…

نویسنده: مهرالدین مشید نشست های بیرونی پیرامون افغانستان؛ بستر سازی برای…

چاپنداز

بزکش، پهلوانی که  با سواری اسب، بز را به دایره…

انارستان دل 

رسول پویان  دل ز درد و داغ هجران بی‏نوا افتاده است  برگ…

فیلسوف شدن دانشمند اتمی، بعد از یکسال زندان

Weizsäcker, k.F.(1912-2007) آرام بختیاری فیزیک دان اتمی، میان فلسفه و رسالت صلح. کارل…

«
»

دومین عبور از خط سرخ

عکس ‏‎Ismail Feroughi‎‏

         نوشته ی : فروغی 

       به اساس تعهدی که آقای محمداشرف غنی درمراسم تحلیف سپرده بودند ، برای دومین بار با پا ماندن بروی خط سرخ شان ، به دستور امریکاییان ، هزار تا 1800 طالب آدمکش را بزودی آزاد خواهند نمود .                                                         بی تردید تعداد رها شده گان ( مطابق توافقنامه ی امریکا با طالبان ) به پنجهزارخواهد رسید وهمه ی آنان به لشکرعظیم و پرقدرت طالبان و یا داعشیان که نام دیگری از طالبان است ، در شمال کشور خواهند پیوست . ایالات متحده ی امریکا و طالبان با اعلام عدد بلند پنجهزار درتوافقنامه ، هیچ هدف و نیتی بجز بزرگترنشان دادن و تقویت بیشتر مواضع سیاسی – نظامی طالبان نخواهند داشت . آنان با تذکر مکررعدد پنجهزارمیخواهند بگویند که ، وقتی گروه جنگجویی ، پنجهزار زندانی داشته باشد ، اصل تعداد نفرات آن چندین هزار خواهد بود که باید دولت و سایر گروهها به آن تمکین نمایند ؟                                                                 اهداف شیطانی این رهایی بی قید وشرط آدمکشان حرفه ای و بخشایش از” کیسه ی خلیفه ” ، هر چه باشد ، دوتای آن همانند آفتاب روشن است : اولی ، دستآوردی برای کسب آرای بیشتردرانتخابات پیش روی ریاست جمهوری امریکا برای دونالد ترامپ است که موازی به آن هزاران سرباز امریکایی هم بخانه برخواهند گشت ؛ و هدف دوم آن ، تقویت تعداد نفرات و مواضع نظامی طالبان در شمال افغانستان است که برای تحقق نقشه های مشترک آینده با پاکستان و سعودی در پیش رو دارند. هیچ ضمانت و سیستمی وجود ندارد تا از برگشت دوباره ی این پنجهزار طالب جنگجو در میدان های جنگ کنترول بعمل بیاورد .                   

      ازجانب دیگر، مراسم دوگانه ی تحلیف ریاست جمهوری افغانستان وعدم شرکت رهبران بلندپایه ی کشورها در مراسم تحلیف ، افتضاح بزرگی بود در تاریخ انتخابات کشور های جهان که قبل از همه ناکامی سیاسی امریکا و شخص آقای زلمی خلیلزاد را به اثبات می رساند .

      ایالات متحده ی امریکا که هیچ تعهد صادقانه به تحقق عدالت و دیموکراسی در افغانستان ندارد ، با براه انداختن انتخابات های پرازتقلب و ایجاد حکومتهای مزدور در افغانستان ، ما را مضحکه ی جهان و دوپارچه تر از پیش کرده است . برای آنان فقط منافع سودجویانه ی خودشان اهمیت داشته است و بس .

       برپایی مراسم دوگانه ی سوگند و قدرت طلبی های دوتیم انتخابی در رأس محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله ، افغانستان را بحرانی تراز پیش کرده ، عملاً کشور را به جغرافیای سیاسی متفاوت تقسیم کرده و حتا رابطه های فردی میان هموطنان ما را در خارج و داخل کشور ، متضاد و پر از تنش های دشمنانه کرده است .

     رهبران خودخواه و قدرت طلب هردوتیم باید بدانند که تقصیرایجاد این بحران خطرناک و ازهم پاشی اجتماعی – سیاسی ، همه به دوش آنها بوده و ادامه ی اشتباهات و خطا های شان میتواند حتا زمینه های برخوردهای نظامی میان گروهی را مساعدتر کرده ، در اردوی قهرمان ما هم سرایت نماید .

    آقایون محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله حق ندارند بخاطر منافع شخصی و گروهی شان بیش ازین کشوررا لجوجانه باردیگربه دوران جنگهای میان گروهی ببرند.

     به باورمن برای ختم این غایله و افتضاح تاریخی ، معقول ترین راه دروضعیت موجود ، باطل اعلام نمودن نتیجه ی انتخابات ، مصالحه و تفاهم میان هر دو تیم است نه ادامه ی تقابل و لجاجت .