چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

«
»

دستاورد نشست امنیتی لندن در هاله‌ای از ابهام

کایر استارمر نخست وزیر انگلیس و میزبان این نشست یک روزه در جمع خبرنگاران حاضر شد تا از دستاورد‌های این نشست بگوید با اینکه در جریان مصاحبه گفت دوبار با ترامپ صبحت کرده است، اما به عقیده بسیاری از ناظران نتوانست دستاورد ملموسی از این نشست بیان کند.

• استارمر و چهار هدف نشست لندن:

۱ – ادامه کمک‌های تسلیحاتی به اوکراین و تداوم فشار اقتصادی بر روسیه

۲ – توافق بر اینکه هرگونه صلح باید متضمن امنیت و حاکمیت ملی اوکراین باشد.

۳ – در صورت برقراری صلح همچنان به توانایی‌های دفاعی اوکراین کمک شود تا بازدارندگی ایجاد کند.

۴ – ائتلافی برای دفاع از اوکراین و تضمین صلح ایجاد شود. (که البته برغم اصرار خبرنگاران استارمر نتوانست یا نخواست حتی نام چند کشوری را که مایل به تشکیل این ائتلافند بیان کند.)

• تلاشی برای تامین امنیت اروپا

استارمر گفت: از کشور‌ها دعوت کرده است به لندن بیایند تا بتوانند برای امنیت اروپا کاری کنند به همین علت در چند روز اخیربا فرانسه و اوکراین و برخی دیگر از کشور‌ها به توافق رسیدیم که برای پایان دادن به جنگ و برقراری صلح با دوام طرحی تهیه و برای جلب مشارکت آمریکا به این کشور ارائه شود.

نخست وزیر انگلیس افزود: متحد کردن شرکای اروپایی در این باره هدف ماست که در کنار تلاش برای تقویت توان دفاعی اوکراین پیگیری می‌شود تا اوکراین هنگام مذاکره در قوی‌ترین موقعیت قرار گیرد.

• کمک انگلیس به اوکراین از پول‌های روسیه

نخست وزیر انگلیس گفت: شنبه شب وام دو میلیارد و دویست هزار پوندی از محل دارایی‌های بلوکه شده روسیه به اوکراین بخشیده است همچنین از تخصیص یک میلیارد و ششصد میلیون پوند از محل یک صندوق (از این صندوق نام برده نشد) به منظور خرید تسلیحات پدافند هوایی و او تاکید کرد این پول برای تقویت زیر ساخت‌های دفاعی اوکراین به انگلیس باز می‌گردد.

• درخواست تضمین امنیتی؛ ترجیع بند درخواست‌های استامر

نخست وزیر انگلیس که همچون دیگر سران اروپا در مذاکرات آمریکا با روسیه بر سر چگونگی پایان جنگ ناباورانه کنار گذاشته شده است چندین روز است از جمله پیش از سفر به واشنگتن موضوع دریافت تضمین امنیتی از روسیه از سوی آمریکا در صورت توقف جنگ را مطرح و بر آن پا فشاری می‌کند و در نشست با ترامپ نیز به تاکید این درخواست را مطرح کرد، اما ترامپ توجهی به آن نکرد در نشست لندن و نیز برابر خبرنگاران نیز چندین بار این موضوع را عنوان کرد. این همان خواسته‌ای است که پس از دیدار استامر با ترامپ، زلنسکی هم در مذاکره خود از ترامپ خواست، اما با واکنش تند و پرخاشگری و تمسخر و تحقیر ترامپ مواجه شد.

استارمر گفت: برای تحقق این هدف انگلیس آماده است نیروی نظامی به منطقه اعزام کند و هواپیما به هوا بفرستد و از دیگر کشور‌های اروپایی نیز خواست آنان نیز همین رویه را در پیش گیرند.

او با تاکید بر اینکه این طرح باید از پشتوانه آمریکا برخوردار باشد افزود: ما مشغول رایزنی با آمریکا در این زمینه‌ایم و با شرکای اروپایی توافق کردیم دوباره گرد هم آییم تا آهنگ و شتاب روندی که در پیش گرفته شده است حفظ شود.

نخست وزیر انگلیس گفت: ما در یک گذرگاه تاریخی قرار داریم و اکنون وقت حرف‌های تو خالی نیست بلکه وقت اقدام است که بتوانیم حول یک برنامه جدید به منظور دست یابی به صلحی عادلانه و با ثبات جمع شویم.

• آیا آمریکا به شریک غیر قابل اعتماد و اتکاء مبدل شده؟

در پایان اظهارات نخست وزیر انگلیس، خبرنگاری با اشاره به رفتار تحقیر آمیز ترامپ با زلنسکی رئیس جمهور یک کشور جنگ زده از او پرسید آیا نمی‌خواهید بدون اتکا به آمریکا این طرح را پیش برید؟ که استارمر در پاسخ با اشاره به تنش میان زلنسکی و ترامپ گفت: هیچیک از ما علاقه نداشتیم آن صحنه‌ها را ببینیم، اما من این مطلب را که ایالات متحده غیر قابل اتکاست قبول ندارم، زیرا هیچ دو کشوری به اندازه آمریکا و بریتانیا در زمینه‌های اطلاعاتی و امنیتی و نظامی اینقدر درهم تنیده نیستند و ما با همکاری آمریکا این طرح را پیش می‌بریم و من در این باره دیشب با ترامپ صحبت کردم.

• آیا انگلیس توان جنگ با روسیه را دارد؟

خبرنگار دیگری از استارمر پرسید اکنون با اظهارت شما مبنی بر اعزام نیرو به اوکراین میلیون‌ها بریتانیایی به این فکر می‌کنند که آیا ما بدون آمریکا توان دفاع از خود و رویارویی با روسیه را داریم، پاسخ شما چیست؟ که نخست وزیر انگلیس گفت: هدف ما برخورداری از تضمین امنیتی است تا در صورت پایان جنگ و برقراری صلح امکان نقض آن همچون گذشته نباشد.

• استارمر: برای برقراری صلح باید توان جنگ وجود داشته باشد:

نخست وزیر انگلیس گفت: برای به دست آوردن صلح پایدار باید آمادگی لازم برای جنگ وجود داشته باشد و اساسا پافشاری ما برای تقویت توان دفاعی و تضمین امنیتی این است که جلوی جنگی دیگر در اروپا گرفته شود و من می‌خواهم بریتانیا به امنیت و ثبات برسد و این درسی است که تاریخ به ما داده است.

استارمر افزود: در سه سال گذشته جنگ اوکراین پیامد‌های خسارت باری برای بریتانیا و مردم کشور ما داشت و هزینه برق و گاز مردم به طور چشمگیری افزایش پیدا کرد.

• درخواست نخست وزیر انگلیس از کشور‌ها برای تامین امنیت در اروپا

نخست وزیر انگلیس در پاسخ به پرسشی درباره مشارکت دیگر کشور‌ها در طرح امنیت اروپا گفت: کانادا در این باره پیشقدم شده است و ما به طور سنتی با کانادا همکاری داشته‌ایم و آنها در آموزش نیرو‌های نظامی اوکراینی نقش موثری داشتند و هر چقدر کشور‌های بیشتری از این طرح حمایت کنندما مفید می‌دانیم و از آن استقبال می‌کنیم.

استارمر درباره امید به موفقیت طرح صلحی که قرار است با همکاری دیگر کشور‌های اروپایی برای پایان دادن به جنگ اوکراین به آمریکا ارائه شود گفت: من با رئیس جمهور آمریکا در این باره صحبت کردم و اگر احساس می‌کردم این طرح به نتیجه نمی‌رسد در این مسیر قدم نمی‌گذاشتم و امیدوارم این طرح اوکراین، بریتانیا، اروپا و آمریکا را در مسیر صلح عادلانه و با دوام قرار دهد.

او در پاسخ به اینکه طرحی که یک طرف اجرای آن روسیه است در حالی که دشمنانش آن را طراحی کرده‌اند چقدر می‌تواند شانس موفقیت داشته باشد پاسخ روشنی نداد.

• استارمر با نخست وزیر ایتالیا اشتراک نظر دارم

نخست وزیر انگلیس در پاسخ به پرسشی درباره نقش جورجیا ملونی نخست وزیر حامی ترامپ ایتالیا در طرح اروپا برای پایان جنگ اوکراین گفت: در دیدار دوجانبه گفتگوی خوبی با نخست وزیر ایتالیا داشته که این در تاریخ رابطه ایتالیا و بریتانیا اتفاق مثبت و کم سابقه بوده است و خیلی خوب یکدیگر را درک کرده‌اند.

استارمر افزود: موضع نخست وزیر ایتالیا بر همگان آشکار است و آن این است که اروپا و آمریکا باید در کنار هم بایستند و ما مشترکات دیگر و نگاه‌های مشابهی به ویژه درباره گسترش روابط بریتانیا و ایتالیا در همکاری بیشتر با آمریکا داریم.

نشست امنیتی لندن در حالی مانند دو نشست دیگر در حدود یک ماه اخیر بدون نتیجه مشخص به پایان رسید که مخالفت‌ها در درون اروپا نیز به ویژه بر سر جنگ اوکراین به طور بی سابقه‌ای افزایش یافته است و بیش از نیمی از اعضای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در نشست لندن حضور نداشتند.

سران اروپا قرار است هفته آینده در بروکسل گردهم آیند تا با کنار آمدن با رویکرد ترامپ هر چه سریعتر راهی برای پایان جنگ اوکراین پیدا کنند.