گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

بدیده ای مهر بنگرید!

امین الله مفکر امینی                         2024-01-07! بـــه دیده ای مهربنگرید بـــــه…

«
»

حزب کمونیست چین: ترسیم مسیر چین مدرن سوسیالیستی

نویسنده: یانگ شنگ و ژانگ چانگیومترجم: سایت «۱۰ مهر»برگرفته از : گلوبال تایمز ــ ۱۷ اکتبر ۲۰۲۲ *

دلیل اساسی اینکه چرا چین باید برای بدترین سناریو و حتی «طوفان‌های خطرناک» آماده باشد، این است که مدرنیزاسیون چین، که بسیار متفاوت از مدرنیزاسیون غربی است، چالش‌هایی را برای هژمونی حاکم بر نظم جهانی کنونی به‌همراه خواهد داشت. کارشناسان خاطرنشان کردند که این هژمونی و حامیان آن نمی‌خواهند و نمی‌پذیرند که چین موفق شود، زیرا این امر می‌تواند منجر به پایان سیستمی ‌شود که آنها برای تأمین ناعادلانه منافع خود ساخته‌اند.

شی جین پینگ در ۱۶ اکتبر ۲۰۲۲ در پکن، به نمایندگی از نوزدهمین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین گزارشی را به بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین ارائه کرد.

حزب کمونیست چین (CPC) روز یکشنبه همزمان با افتتاح بیستمین کنگره خود ، طرحی را برای پنج سال آینده و پس از آن در راه ساختن یک چین مدرن سوسیالیستی از همه جهات رونمایی کرد. این نشست که هر پنج سال یک‌بار انجام می‌شود، اولین کنگره ملی حزب کمونیست چین پس از صدمین سالگرد آن در سال ۲۰۲۱ است، زمانی که حزب، مردم چین را تا به پایان رساندن ساختن یک جامعه نسبتاً مرفه از همه جهات هدایت کرد. 

شی جین پینگ در گزارشی در جلسه افتتاحیه کنگره گفت: «از این روز به بعد، وظیفه اصلی حزب کمونیست چین رهبری مردم چین از همه گروه‌های قومی ‌در تلاشی هماهنگ برای دستیابی به هدف‌های صد ساله دوم، یعنی ساختن کشوری بزرگ و مدرن سوسیالیستی از هر نظر، و ترویج جوان‌سازی و پیشبرد ملت چین در همه جبهه‌ها از طریق مسیر چینی به‌سمت مدرنیزاسیون است.» 

شی گفت موضوع کنگره برافراشته نگهداشتن پرچم بزرگ سوسیالیسم با ویژگی‌های چینی، اجرای کامل ایده و اندیشه سوسیالیسم با ویژگی‌های چینی برای عصر جدید، پیشبرد روحیه بزرگ بنیانگذار حزب، حفظ اعتماد به نفس و ایجاد قدرت، حمایت از اصول اساسی و ایجاد زمینه‌های جدید، پیشروی با سرمایه‌گذاری و صلابت، و تلاش در وحدت برای ساختن یک کشور سوسیالیستی مدرن از همه جهات و پیشبرد جوان‌سازی ملت بزرگ چین در همه جبهه‌هاست.  

کارشناسان سیاسی چین گفتند که نوآوری نظری حزب کمونیست چین که در کنگره بیستم حزب نشان داده شد، دارای اهمیت جهانی است زیرا به کشورهایی در سراسر جهان که به‌دنبال مدرنیزه شدن هستند، نمونه و آلترناتیوی مناسب ارائه می‌دهد و در آغاز سفر جدید خود، چین همچنان پرچم بزرگ سوسیالیسم را با ویژگی‌های چینی با استحکام و اطمینان برافراشته و در احتزاز نگه خواهد داشت. 

مدرنیزاسیون چین
شی در آغازی نو در حزب کمونیست چین، مأموریت‌ها و وظایف عصر جدید را توضیح داد. 

هدف حزب کمونیست چین این است که اساساً مدرنیزاسیون سوسیالیستی را از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۵ تحقق بخشد و چین را به یک کشور بزرگ سوسیالیستی مدرن برساند که از سال ۲۰۳۵ تا اواسط این قرن مرفه، قوی، دموکراتیک، از نظر فرهنگی پیشرفته، هماهنگ و زیبا باشد. 

شن یی، استاد دانشکده روابط بین‌الملل و روابط عمومی‌ دانشگاه فودان، گفت: «این اولین بار است که مفهوم مدرن‌سازی چین به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نتیجه‌گیری‌های حزب کمونیست چین از تجربیات گذشته خود مطرح شد.» 

شن گفت از آنجایی که هیچ مسیر یا حالت آماده‌ای برای توسعه چین وجود ندارد که بتوان مستقیماً آن را کپی یا تقلید کرد، سرانجام پس از بیش از صد سال اکتشاف و ساخت و ساز از انقلاب ۱۹۱۱، حزب کمونیست چین یک مسیر چینی برای مدرن‌سازی را به پایان رسانده که آلترناتیوی است جدید و انتخاب سومی ‌برای همه کشورهای در حال توسعه در جهان که در دستیابی به آرزوی سریع توسعه و حفظ حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی خود به‌دنبال شیوه‌های توسعه می‌باشند یا با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند. 

شی بر ویژگی‌های منحصربه‌فرد مدرنیزاسیون چین تأکید کرد که به گفته او مدرنیزاسیون سوسیالیستی تحت رهبری حزب کمونیست چین است. این شامل عناصری است که در فرآیندهای مدرن‌سازی همه کشورها مشترک است، اما بیشتر با ویژگی‌هایی مشخص می‌شود که منحصر به بافت چینی است. 

شی گفت که مدرنیزاسیون چین نوسازی جمعیت عظیم، رفاه مشترک برای همه، پیشرفت مادی و فرهنگی ــ اخلاقی، هماهنگی بین بشریت و طبیعت و توسعه مسالمت‌آمیز است. 

به گفته تحلیلگران، مسیر مدرنیزاسیون چینی برای رفاه مشترک برای همه است و از طریق توسعه مسالمت‌آمیز تحقق می‌یابد و از این حیث با مدرنیزاسیون غربی که ناشی از ظهور هژمونی و مبتنی بر غارت و چپاول، و تهاجم به سایر ملل بود و براساس توسعه نابرابر بین طبقات و گروه‌های نژادی مختلف در داخل کشور بنا شده بود، کاملاً متفاوت است. 

مدرنیزاسیون چین زمانی موفقیت‌آمیز خواهد بود که با نوسازی سایر ملل همراه باشد و بدون مجبور ساختن کشورها به قبول خواست‌ها و ایدئولوژی خود، فرصت‌هایی را برای سایر کشورها ایجاد کند تا به نوسازی و توسعه خود پی ببرند. کارشناسان خاطرنشان کردند که از سیستم‌های اتحاد، برای تحت فشار قرار دادن سایر کشورها بدین منظور که از استقلال خود دست بکشند و یا در برابر هژمون تسلیم باشند استفاده نخواهد نشد. 

بسیاری از روزنامه‌نگاران خارجی نیز همین احساس را داشتند و برای دستاوردهایی که چین در قرن گذشته به‌ویژه پنج تا ۱۰ سال گذشته به‌دست آورده است، ارزش زیادی قائل بودند. آنها می‌خواستند بدانند که چین چگونه این مأموریت‌های بزرگ را به انجام رسانده است و این تجربیات چگونه می‌تواند به کشورهایشان کمک کند. 

عبدالرخمانوا آلبینا، روزنامه‌نگار از تلویزیون سی‌بی‌سی آذربایجان، به گلوبال تایمز گفت که این کنگره نه‌تنها برای چین، بلکه برای بسیاری از کشورهای دیگر در سراسر جهان نیز مهم است، و تاثیرگذارترین بخش برای او این است که فهمید حزب کمونیست چین فقط در پنج تا ۱۰ سال گذشته کارهای زیادی برای چین و مردم چین انجام داده است، و او بر این عقیده است و برایش مهم است که این موضوع را به مردم کشورش گزارش دهد. 

دیوید لوپز، روزنامه‌نگار از رسانه کلمبیا ال تیمپو، به گلوبال تایمز گفت که این کنگره یک رویداد تاریخی است و برای خبرنگارانی مانند او مهم است که در اینجا حضور داشته باشند تا از نزدیک شاهد این رویداد باشند، زیرا «ما باید به مردم آن سوی جهان نشان دهیم که در اینجا چه اتفاقی می‌افتد» و «ما به توسعه، اقتصاد و فناوری‌ها و غیره [چین] علاقه‌مندیم». 

وظایف و چالش‌های آتی 

شی گفت که پنج سال آینده برای ما حیاتی خواهد بود تا از شروع خوب تلاش‌ها برای ساختن یک کشور سوسیالیستی مدرن از همه جنبه‌ها، اطمینان حاصل کنیم. 

«ساختن یک کشور مدرن سوسیالیستی از هر نظر یک تلاش بزرگ و دشوار است. آینده ما روشن است، اما هنوز راه درازی در پیش داریم. بنابراین باید بیشتر مراقب خطرات احتمالی باشیم، آماده مقابله با بدترین موارد باشیم.» شی گفت: این سناریو آماده است تا که چین در برابر بادهای تند، آب‌های متلاطم و حتی طوفان‌های خطرناک مقاومت کند. 

ژانگ ژیکسیان، استاد مدرسه حزبی کمیته مرکزی حزب کمونیست چین در پکن، روز یکشنبه به گلوبال تایمز گفت: «خطرات بالقوه‌ای که می‌تواند «طوفان‌های خطرناک» به‌همراه داشته باشد، ناشی از تهدید جنگ در میان تغییرات عمیقی است که جهان در قرن گذشته مانند آن را ندیده است و نیز یک بحران بالقوه اقتصادی و اجتماعی جهانی همچون موانع اتحاد مجدد ملی، به‌عنوان مداخله خارجی در حمایت از جدایی‌طلبی تایوان است که می‌تواند خطرات شدیدی را به‌همراه داشته باشد. 

دلیل اساسی اینکه چرا چین باید برای بدترین سناریو و حتی «طوفان‌های خطرناک» آماده باشد، این است که مدرنیزاسیون چین، که بسیار متفاوت از مدرنیزاسیون غربی است، چالش‌هایی را برای هژمونی حاکم بر نظم جهانی کنونی به‌همراه خواهد داشت. کارشناسان خاطرنشان کردند که این هژمونی و حامیان آن نمی‌خواهند و نمی‌پذیرند که چین موفق شود، زیرا این امر می‌تواند منجر به پایان سیستمی ‌شود که آنها برای تأمین ناعادلانه منافع خود ساخته‌اند. 

بنابراین تا زمانی که چین به توسعه و تلاش خود برای بهبود معیشت مردم چین ادامه می‌دهد و می‌کوشد تا کالاهای عمومی‌ بیشتری مانند طرح کمربند و جاده را به کشورهای دیگر که خواهان همکاری برد ــ برد، مدرن‌سازی و توسعه صلح‌آمیز هستند ارائه دهد، هژمون کنونی، فشارها، سرکوب‌ها و حتی حملاتی را علیه آن وارد خواهد کرد. با اشاره به جنگ تجاری و سرکوب صنایع علمی‌ فناوری چین و همچنین تحریکات و دخالت در مسأله تایوان، تحلیلگران گفتند که این اتفاق در دهه گذشته رخ داده است. 

شی همچنین بر مدرن سازی سیستم و ظرفیت امنیت ملی چین و حفظ امنیت ملی و ثبات اجتماعی تأکید کرد. او گفت: «امنیت ملی بستر جوان‌سازی ملی است و ثبات اجتماعی پیش‌نیاز ساخت چینی قوی و مرفه است. حزب برای تأمین امنیت داخلی و خارجی، امنیت سرزمینی و عمومی، امنیت سنتی و غیرسنتی و همچنین امنیت خود و امنیت مشترک گام‌های هماهنگی برخواهد داشت.»  

* https://www.globaltimes.cn/page/۲۰۲۲۱۰/۱۲۷۷۲۸۰.shtml