گنج شایگان 

رسول پویان  همیـشـه ثـروت و کاخ طلا نمی ماند  شــکـوه و دبـدبـه…

همخوابگی های سیاسی نافرجام طالبان افغانستان و آخوند های ایران

نویسنده: مهرالدین مشید افتضاح دیپلوماسی هوتل محور ایران در افغانستان عباس عراقچی، روز…

عالم دگر

نوشته نذیر ظفردیــــــده از امیــــــال دنیا بسته امدر دلـــــــم…

بشدار سامی

آقای "بشدار سامی" (به کُردی: بەشدار سامی)، شاعر و فتوگرافیست…

کابل آبستن یک تحول در موجی از اختلاف های درونی…

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت ملاهبت الله در گرو عصیان همرزمان و…

هم پیوندی

جهان با حفظ،نا همگونی ها یک کل به هم پیوند…

آن لوله های آب پا های ما نه؛ بلکه آرزو…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از به زنجیر کشاندن آفتابه ناوقت های شب…

هنر عشق ورزیدن....! (1)

" زیبایی عشق در این است که نه به چیزی…

آب در هاون کوبیدن یا سراغاز یک بازی جدید

نویسنده: مهرالدین مشید حکم بازداشت ملاهبت الله یک بازی استخباراتی و…

فتوای خرد 

رسول پویان  برون کردم به قتوای خرد تا حلقه از گوشم  بـرای…

خوشروی بؤلسه خاتینینگ

خوشروی بؤلسه خاتینینگ ، کیفیتینگ بوزیلمس چیور بؤلسه خاتینینگ، توگمنگ اصلا…

"سوسیالیسم سلطنتی"،- فیلسوف سرنوشت و زوال

Oswald Spengler(1880- 1936) آرام بختیاری اسوالد اسپنگلر،- فیلسوف راستگرا، نیهلیست فرهنگی. اسپنگلر(1936-1880م)، فیلسوف…

قلم "نی" ایکه "ناسر" ماند

نویسنده: مهرالدین مشید قلم "نی" و نشانه های بی نشانی آن آن…

در مورد ادب شفاهی  اوزبیکان افغانستان

برنامه  اوزبیکی رادیو تاشکند جمهوری اوزبیکستان در باره  کار کرد های…

پاینده باد افغانستان

میر عنایت الله سادات                                                   مدتی است که بعضی حلقات معين از…

هر وسیله‌ برای رسیدن به هدف مجاز نیست!

نور محمد غفوری در تویتر محترم امرالله صالح یک جمله را…

افغانستان و درهم تنیده گی و مد و جزر حوادث…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی کوهستانی و محاط به خشکه است که…

فتنه خوابیده

 قدم هلال شد و مایلم به ابرویش  فتاده مرغ دل من…

شیفته ی ترانه های مردم

 برنامه ی رادیو تلویزیون شهر تاشکند جمهوری اوزبیکستان در مورد کار…

گزیده‌ای از «درسگفتارهای کاپیتال» رفیق فقید جوانشیر در زندان

از نظر مارکس دو نوع بخش خصوصی وجود دارد مارکس ……

«
»

جنگ اوکراین درواقع جنگ میان روسیه وناتواست

     ثبوت ناکارآمدی ناتو ــ

     نوشته ی :اسماعیل فروغی

     تهاجم روسیه بر اوکراین، قبل ازهمه ناکارآمدی پیمان نظامی ناتورا برملاترخواهد کرد.ارچند ناکامی ها وناکارآمدی های ناتو، قبلاً درجنگها ومنازعات افغانستان، سوریه، عراق،لیبیا ویمن برجسته شده بود ؛ اما اینباراین ناکارآمدی چنان مسلم وقطعی به نظرمی رسد که حتا اگرجنگ دراوکراین به بن بست هم برسد ، دستگاه نظامی ناتوویکه تازی های آمریکا درسیاست‌های جهانی به آخرخط خواهد رسید.

     حقایق میدانی جنگ دراوکراین نشان می دهد که جنگ اوکراین درواقع جنگ میان روسیه و ناتوست نه جنگ میان روسیه واوکراین . با آنکه آمریکا وغرب اذعان داشته اند که نمی‌خواهند با روسیه درگیرجنگ شوند ؛ اما آنان با ارسال سیل سلاحهای خطرناک و مدرن ( از توپ وتانک وتجهیزات مرگبارنظامی گرفته تا راکت‌های استنگر ، راکتهای ضدتانک وتسلیحات دفاع هوایی وضدهوایی ) به اوکراین ، عملاً دربرابر روسیه وارد میدان جنگ شده اند ـ جنگی تمام عیار. قرارمعلوم ایالات متحده ی امریکا و شماری ازکشورهای اروپایی تعهد داده اند که تسلیحات نظامی پیشرفته وبسیارفراوان به اوکراین ارسال نمایند . به گزارش وال استریت جورنال تنها کمک های تسلیحاتی امریکا به اوکراین دراولین گام شامل  1400موشک استنگر،5000موشک ضدتانک جاولین ،7000موشک ضدزره دیگر،صدهاپهبادنظامی وهزاران نوع سلاح و تجهیزات دیگر می شود. به همین سان کمکهای نظامی ازسوی تعدادزیادی ازکشورهای اروپایی به اوکراین که به گفته ی تعداد زیادی ازکارشناسان باعث طولانی‌ترشدن جنگ وطولانی ترشدن حملات روسیه خواهد شد وجنگ اوکراین را به “جنگ فرسایشی” تبدیل خواهد کرد.

    ناتوهم اکنون باتمام توان وبا تخصیص آشکاروپنهان میلیاردها دالربرای تأمین مالی این جنگ ،می خواهند روسیه را به زانو درآورده ، به هدف بزرگ استراتژیک شان که بازگرداندن روسیه به دوران بوریس یلسن است ، دست بیابند ؛ اما روسیه که حالا خوداش را ضعیف ترازناتو نمی بیند ، می‌خواهد با ایستادن دربرابرپیشروی های فزاینده ی ناتو ، با زورمانع پیوستن اوکراین به پیمان نظامی ناتو شده، به این وسیله سیلی محکمی بروی آمریکا و ناتو بکوبد .

    روسیه خوب می داند که پس ازلغو پیمان نظامی وارسا ، ناتو ــ دررأس امریکا بجای اعلان لغو متقابل آن پیمان ، خلاف توافقات بین المللي و بی توجه به منافع امنیتی روسیه ،عمداً به گسترش آن پیمان پرداخته، بحران وجنگ را درنزدیکی مرزهای روسیه دامن می زنند.

    بی‌مورد نیست که هفته ی پیش آقای ” ژائولیان ” سخنگوی وزارت خارجه ی چین با انتقاد تنداز گسترش ناتو به شرق اروپا و کشورهای جدا شده ازپیکراتحادشوروی سابق بصراحت گفت که : « این ائتلاف نظامی باید پس از فروپاشی اتحاد شوروی درهمان زمان – درسال 1991 منحل می شد … »

      این دیپلومات بلندپایه ی چینی درباره ی نقش ناتوبعنوان ابزارجیوپولیتیک ایالات متحده ی آمریکا درادامه میگوید که : « برخلاف وعده های داده شده به سران شوروی سابق ، ناتوچندین دهه به سمت شرق دراروپا گسترش یافت واین امرگام به گام روسیه را به محاصره کشیده ودرنهایت منجر به این بحران گردید. »

      چین که ازآغازبحرانِ اوکراین با تحریم های آمریکا وغرب مخالفت کرده است ، غربی ها راعامل تشدید تنش ها با روسیه پنداشته ، خودداری ناتوازرسیده گی به نگرانی های مشروع امنیتی روسیه را علت اصلی این جنگ و ویرانی دانسته است.

    “وانگ لوتونگ” مدیرعمومی اموراروپا دروزارت خارجه ی چین هم به وضاحت گفته است که : « ما با تحریم ها مخالفیم چون اثرات این تحریم هابه سایرنقاط جهان نیز سرایت کرده ، منجربه جنگهای ارزی ، تجاری ومالی و به خطرافتادن زنجیره ی صنعتی ، جهانی سازی و حتا نظم اقتصادی جهانی می شود… »

    طوری که دیده می شود سیاستمداران روسی و چینایی متفقاً به این باوراند که ناتو – درراس امریکا عامل اصلی بحران ها وجنگها درتمام نقاط جهان ازجمله دراوکراین استند که باید جلوآنان گرفته شده و به ناکارآمدی ولغوناتو سرعت بیشتربخشیده شود.

    بسیاری تحلیلگران به این باوراند که جنگ اوکراین به هرنتیجه ای برسد، بی تردید یکی ازنتایج روشن این جنگ ، تثبیت دوباره ی نا کارآمدی ناتو ، پایان جهان یک قطبی وپایان یکه تازی های امریکا درجهان نو خواهد بود.